پروژه های درمانی بزرگ فارس همچنان معطل تأمین اعتبار

پروژه های درمانی بزرگ فارس همچنان معطل تأمین اعتبار

شیراز اگرچه به عنوان قطب پزشکی شناخته می شوداما بار مراجعات زیاد از استان های جنوبی به شیراز همواره ظرفیت و زیرساخت های درمانی را به چالش کشیده است.

 شرایط بیماری کرونا و بعد از آن نشان داد که بخشی از مراجعات و بستری ها در مراکز درمانی شیراز مربوط به دیگر استان ها است و براساس آمارها بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بستری ها از استان های مجاور است و در کنار آن نیز جمعیت بالای استان و مراجعات درون استانی به مراکز درمانی نیز بیش از هر چیزی نیاز به زیرساخت های درمانی را نشان می دهد.

اگرچه در این سال‌های اخیر مراکز درمانی زیادی به مجموع ظرفیت حوزه درمان اضافه شده است که نمونه آن ساخت درمانگاه ها و مراکز درمانی بزرگی همچون بیمارستان پیوند اعضا و... بوده که با سرعت خوبی ساخته شده و به بیماران خدمت رسانی می‌کند.

اما در این میان برخی از پروژه های درمانی بزرگ مقیاس همچنان معطل مانده اند و جای سئوال دارد به‌رغم اینکه چند سال از عمر آنها می گذرد  چرا همچنان بلاتکلیف هستند.

برخی از پروژه های درمانی به دلیل جامعه هدف‌شان ساخت آن اهمیت بیشتری دارد که نمونه آن ساخت بیمارستان دوم تامین اجتماعی شیراز است.

درحالی در استان فارس بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی داریم که تنها یک مرکز بیمارستانی به افراد تحت پوشش در استان خدمات ارائه می دهد.

کمبود زیرساخت در حوزه درمان تامین اجتماعی همواره در استان فارس مطرح بوده است و این درحالی است که وعده ساخت بیمارستان دوم تأمین اجتماعی  اولین بار در آذرماه سال ۱۳۹۰، ۱۱ سال قبل؛ در شیراز که تنها یک مرکز بیمارستانی دارد، مطرح شد.

آغاز رسمی ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی از سال ۹۹

بیمارستانی ۵۰۰ تخت‌خوابی در محدوده بزرگراه حسینی‌الهاشمی شیراز به عنوان دومین بیمارستان تامین اجتماعی فارس بر سر زبان ها افتاد و از آن زمان ، بارها موضوع ساخت بیمارستان دوم تامین اجتماعی شیراز، مطرح و در صدر اخبار اجتماعی قرار گرفت.

این پروژه بیمارستانی که امیدهای فراوانی به اجرای آن بسته شده است، ابتدا قرار بود توسط یک شرکت اتریشی اجرایی شود، اما بعدها اخباری مبنی بر به نتیجه نرسیدن کار در رسانه‌ها منعکس شد. 

تیرماه سال ۱۳۹۷، با حضور مقامات ارشد وزارت تعاون، تامین اجتماعی و مسئولان وقت استان فارس، کلنگی در همان محدوده حسینی‌الهاشمی بر زمین خورد و اعلام شد که رسما عملیات اجرایی بیمارستان دوم تامین اجتماعی شیراز آغاز شده است.

امادر نهایت و بعد از همه کش و قوس ها و مسکوت ماندن مروژه سال ۹۹ دوباره صحبت از سر گیری روند ساخت این پروژه شد.

درحالی مدیر سابق بیمه درمان از شروع روند اجرایی ساخت بیمارستان خبر داد که به گفته امیری رسما زمین پیش‌بینی شده  برای استقرار کارگاه و آغاز عملیات اجرایی، به پیمانکار تحویل داده شد.

اخیرا مدیر جدید بیمه درمان تامین اجتماعی فارس در نشست خبری بر سرعت گرفتن پروژه های عمرانی در طول ۳ ماه گذشته خبر داده است.

شجاعت با تشریح پروژه های درمانگاهی و بیمارستانی به پیشرفت خوب آنها در ۳ ماه اخیر اشاره کرد. 

وعده بهره برداری از  فاز اول بیمارستان دوم تأمین اجتماعی در سال جاری

به گفته شجاعت عملیات احداث پروژه بیمارستان 320 تختخوابی ملاصدرا واقع در بزرگراه الهاشمی از سال 1399 آغاز شد و تا اواسط اسفندماه 1400 در حدود 31 درصد پیشرفت فیزیکی در فاز اول داشت.

وی همچنین مدعی شد که طی چهار ماه اخیر با تلاش های صورت گرفته این پروژه 21 درصد پیشرفت کار داشته و به 52 درصد رسیده است.

وی ابراز امیداوری کرد در پایان اسفندماه سال جاری فاز اول آن به بهره برداری برسد. 

شجاعت در ادامه از رونق پروژه های درمانی سازمان تأمین اجتماعی در شهرستان های فارس خبر داد و بیان کرد: درمانگاه های مهر و خرم بید در زمره پروژه هایی قرار می گیرند که از 18 ماه گذشته عملیات اجرایی آن متوقف شده بود و با پیگیری های انجام شده در هفته تامین اجتماعی شاهد تداوم عمرانی درمانگاه مهر و کلنگ زنی درمانگاه خرمبید هستیم.

به گفته مدیر درمان تامین اجتماعی فارس پروژه های درمانگاهی فیروزآباد با وجود 80 درصد پیشرفت به دلیل کمبود اعتبار و عدم پیگیری دچار وقفه و تعطیلی شده بود و با حمایت مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، استاندار و نماینده فیروزآباد در مجلس ، مبلغی معادل 10 میلیارد تومان به پیمانکار پرداخت شد و امیدواریم پروژه در هفته دولت به بهره برداری برسد.

 بار زیاد مراجعات به تنها بیمارستان تامین اجتماعی شیراز

اما بار زیاد بیمارستان شهید بهشتی به عنوان تک بیمارستان تامین اجتماعی با اشاره به بخشی از فعالیت های بیمارستان شهید بهشتی مشخص است.

درحالی این مرکز درمانی مصوبه 300 تخت خوابی داشته که هم اکنون دارای 220 تخت آن فعال است و با بهره گیری از این ظرفیت در سال 1400 بیش از 20 هزار بیمار بستری داشته است.

به گفته مدیر درمان تامین اجتماعی فارس در سه ماهه اول سال جاری جمعیتی بالغ بر 5 هزار نفر از خدمات درمانی بیمارستان شهید بهشتی بهره مند شده اند.

به گفته شجاعت  در سال گذشته 2480 زایمان در این بیمارستان صورت گرفته و 9600 جراحی در زمینه های قلب، کلیه، ام آر آی و بقیه موارد داشته ایم.

 تنها بیمارستان تامین اجتماعی شیراز که سال ۱۳۵۷ احداث شده، یک مرکز بیمارستانی با بیش از ۳۰۰ تخت است که با توجه به جمعیت حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری بیمه‌شدگان این سازمان در فارس، پاسخگوی نیاز نیست.