بیماران ناراضی، پزشکان ناراضی تر

گزارش «خبر جنوب» از تعرفه های جدید پزشکی

بیماران ناراضی، پزشکان ناراضی تر

سهیلا رفیعی نژاد-«خبرجنوب»/ انتشار جدول تعرفه های پزشکی و روان پزشکی طی روزهای اخیر در فضای مجازی، باعث بروز نارضایتی هایی از سوی جامعه پزشکی در کشور و از جمله فارس شده است. در مقابل مردم بخصوص افرادی که درگیر بیماری هایی هستند هم، نگران این افزایش هزینه ها می باشند. در این باره پزشکان و مراکز درمانی فعال در شیراز و استان معتقدند که چرا هزینه های آن ها از جمله خرید دستگاه، تجهیزات و کیت بر اساس نرخ تورم و قیمت دلار و این قبیل است، اما تعرفه ها ناواقعی است.

 رییس نظام پزشکی شیراز در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: اگر چه جدولی که اخیرا در فضای مجازی منتشر شده غیر رسمی است و هنوز به صورت رسمی اعلام و ابلاغ نشده اما شنیده ها حاکی است که این همان تعرفه ای می باشد که امسال برای پزشکان و مراکز فعال در این حوزه در نظر گرفته اند.

دکتر محمدرضا دیدبان اضافه می کند: در عین حال اگر بنا بر این تعرفه باشد واقعا نگران کننده است، چرا که تعرفه قابل قبولی نمی باشد و معتقدم میزان آن اندک و ظالمانه است.

رییس نظام پزشکی شیراز تصریح می کند: بر اساس جدول منتشر شده ای که البته هنوز به صورت رسمی اعلام و ابلاغ نشده است، به طور متوسط 35 درصد به تعرفه های سال قبل در کشور و استان اضافه می گردد.

 دکتر دیدبان ضمن انتقاد نسبت به این میزان افزایش تعرفه های پزشکی می گوید: در حالی که پیشنهاد سازمان شورای عالی بیمه حداقل 45 درصد افزایش تعرفه ها بوده، اما وقتی این میزان برای بررسی و تصویب به هیات دولت رفته، به 35 درصد تعدیل شده که قابل قبول نیست.

 رییس نظام پزشکی شیراز می گوید: حتی 45 درصد پیشنهادی هم جوابگوی هزینه های مراکز پزشکی و مطب ها بر اساس تورم موجود نیست و با این میزان افزایش یافته تعرفه ها (35 درصد) مراکز ارائه دهنده خدمات درمانی و پزشکی در کشور و از جمله فارس ورشکست می شوند و وضعیت اقتصادی آن ها بحرانی است.

دیدبان تصریح می کند: در همین خصوص تراز اکثر مراکز درمانی اعم از تصویربرداری و آزمایشگاهی و ... در سال گذشته منفی بود؛ بطوریکه دخل و خرج شان به هم نمی خورد. به حدی که برخی نیروهای خود را در حد امکان تعدیل کردند و برخی هم مطب ها را ول کردند و به خارج کشور رفتند و عده ای هم در رشته های غیرمرتبط مشغول شدند.

او می گوید: با این وضعیت افزایش تعرفه ها، به نظر می رسد امسال هم شرایط پزشکان و این فعالان بهتر از قبل نمی شود و بسیاری از نیروهای انسانی متخصص در این حوزه را به دلیل افزایش های غیرمنصفانه از دست خواهیم داد.

رییس نظام پزشکی شیراز اضافه می کند: در حال حاضر حدود 5 هزار پزشک عمومی، 6 هزار پزشک متخصص و حداقل 500 فوق تخصص در فارس فعال هستند که اعلام و ابلاغ رسمی تعرفه های غیرواقعی امسال نارضایتی آن ها را به دنبال خواهد داشت.

دیدبان می گوید: بر اساس جدول تعرفه های غیررسمی تعرفه ها، ویزیت پزشک عمومی برای سال جدید حدود 124 هزار تومان، برای متخصص 160 هزار تومان و برای فوق تخصص بیش از 220 هزار تومان است که البته این مبالغ حدود و یا تقریبی است و دقیق آن بعدا اعلام می شود.

 او ضمن انتقاد به میزان تعرفه ها تصریح می کند: برای سایر حرفه ها  گرانی و تورم در نظر گرفته می شود و مثلا یک ارایشگاه مردانه 200 تا 250 هزار تومان از یک نفر دریافت می کند و وقتی نوبت پزشک و ویزیت می رسد می گویند قیمت بالا است در حالیکه اکثر افراد ممکن است در سال فقط دو تا سه بار به پزشک مراجعه نمایند.

رییس نظام پزشکی شیراز می گوید: این وضعیت باعث افزایش مهاجرت پزشکان از کشور می شود و حتی موجب می گردد که برخی مراکز پزشکی از راه های غیرمتعارف مجبور شوند هزینه هایشان را در بیاورند و دود آن بی توجهی به چشم مردم می رود. در همین باره امسال هم شاهد تعدیل نیروهای مراکز پزشکی خواهیم بود چرا که برای مسئولان مراکز با تعرفه فعلی نمی صرفد. دیدبان اضافه می کند: مراکز پزشکی استان هم بسیار از این وضعیت  گله مندند و بطور مثال چند سال پیش یک دستگاه رادیولوژی 4 میلیارد بود، اما در حال حاضر فقط برای تعمیر همان دستگاه باید 4 میلیارد هزینه کرد، اما تعرفه ها بسیار کمتر از نرخ تورم و گرانی بالا رفته است.

او می گوید: همین وضعیت باعث شده در کل سال گذشته بیش از 10 هزار پزشک و فعال این حوزه  از کشور مهاجرت کند که بیش از یک هزار نفر از استان فارس  بوده اند.

رییس نظام پزشکی شیراز اضافه می کند: وقتی نیروهای متخصص با تجربه از کشور و استان می روند، مجبوریم از نیروهای تازه کار و کم تجربه استفاده کنیم و باز هم دود آن به چشم مردم می رود. دیدبان همچنین می گوید: در خصوص افزایش اندک تعرفه ها نسبت به تورم و گرانی، معتقدم دولت برای کمتر شدن هزینه های درمان مردم، به جای اینکه دست در جیب پزشکان کند، می بایست بیمه ها را تقویت نماید. از سوی دیگر بیمه ها 8 ماه در پرداخت به مراکز پزشکی و درمانی در استان عقب هستند و همه این ها مشکلات را دوچندان کرده است. چرا که قیمت ها بروز می شود، اما بیمه ها بدهی خود را 8 ماه دیرتر با همان مبلغ 8 ماه پیش پرداخت می کنند و این ها همه به ورشکستگی مراکز بیشتر و بیشتر کمک می کند