کمبود نیروی حفاظتی در کهگیلویه و بویراحمد؛ ۳۵ نیرو برای ۱.۵ میلیون هکتار

کمبود نیروی حفاظتی در کهگیلویه و بویراحمد؛ ۳۵ نیرو برای ۱.۵ میلیون هکتار

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به گستردگی عرصه‌های طبیعی استان و کمبود نیروی حفاظتی گفت: یک‌ونیم میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان با وجود سهم ۱۶ درصدی از جنگل‌های کشور، تنها توسط ۳۵ نیروی حفاظتی پایش و حفاظت می‌شود.

سید جمال موسویان در همایش «سلام جنگلبان» اظهار کرد: کمبود نیروی انسانی یکی از چالش‌های جدی حوزه حفاظت از منابع طبیعی استان است و برای تقویت این بخش، به حمایت و تأمین نیروی بیشتر نیاز داریم.

وی افزود: با وجود افزایش بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تعداد حریق‌های رخ‌داده در عرصه‌های طبیعی استان ۳۹ درصد و مساحت مناطق درگیر آتش ۳۲ درصد کاهش یافته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: پیگیری برای تعیین تکلیف وضعیت استخدامی قرقبانان و جنگلبانان در حال انجام است و برخی از نیروهای این حوزه با وجود ۱۸ تا ۲۰ سال سابقه فعالیت، همچنان در انتظار تعیین وضعیت هستند.

موسویان با اشاره به سهم بالای استان از جنگل‌های کشور گفت: برای پایش و مقابله سریع با آتش‌سوزی‌ها به بالگرد نیاز داریم و فرسودگی خودروهای عملیاتی نیز یکی دیگر از مشکلات جدی نیروهای منابع طبیعی است.

۵۶ درصد کهگیلویه و بویراحمد پوشیده از جنگل است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این همایش با قدردانی از تلاش جنگلبانان و حافظان منابع طبیعی و محیط زیست گفت: جنگلبانان با وجود شرایط سخت کاری و مشکلات معیشتی، مسئولیت خود را با فداکاری انجام می‌دهند.

یدالله رحمانی افزود: ۵۶ درصد مساحت استان را جنگل تشکیل می‌دهد؛ رقمی که حدود شش برابر میانگین کشور و ۱.۸ برابر میانگین جهانی است.

وی جنگل‌های استان را علاوه بر برخورداری از ظرفیت گردشگری، بخش مهمی از اکوسیستم و ذخیره‌گاه آب کشور دانست و بر ضرورت حفاظت از این منابع تأکید کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: حدود ۲۵۰ هزار هکتار از عرصه‌های ملی و منابع جنگلی با هدف بهره‌برداری اجتماعی و واگذاری به مردم در دستور کار قرار گرفته است تا ضمن حفاظت از جنگل‌ها، زمینه اشتغال نیز فراهم شود.

رحمانی گفت: مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی یکی از رویکردهای اصلی استان است و باید با حضور و نظارت فعال جامعه، زمینه حفاظت بهتر از جنگل‌ها فراهم شود.

وی همچنین بر ضرورت تجهیز نیروهای منابع طبیعی به امکانات و فناوری‌های جدید تأکید کرد و افزود: خرید فوری دوربین‌های نسل جدید و پهپادهای نظارتی برای پایش عرصه‌های طبیعی ضروری است و احتمال اختصاص بالگرد به استان نیز برای تسهیل عملیات امدادی و نظارتی وجود دارد.