تونل‌های پرتردد جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد نیازمند بهسازی و ایمن‌سازی فوری

تونل‌های مسیر یاسوج به بابامیدان و پاتاوه به دهدشت به دلیل ضعف روشنایی و دود خودروهای سنگین، نیازمند اقدامات فوری ایمن‌سازی هستند. مدیرکل راهداری استان از برنامه بهسازی ۱۶ تونل با نصب جت‌فن و روشنایی استاندارد خبر داد.

تونل‌های پرتردد جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد نیازمند بهسازی و ایمن‌سازی فوری

تونل‌های پرتردد جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد، به ویژه مسیرهای یاسوج به بابامیدان و پاتاوه به دهدشت، نیازمند توجه فوری و برنامه‌ریزی دقیق برای بهسازی و ایمن‌سازی هستند.

با وجود انجام برخی اقدامات بهسازی طی سال گذشته، شرایط فعلی این زیرساخت‌ها، از جمله تولید دود ناشی از سوخت خودروهای سنگین در تونل‌های طولانی و ضعف روشنایی در مسیر پاتاوه به دهدشت، همچنان برای رانندگان و مسافران خطرآفرین است.

براساس داده‌های اداره کل راهداری، مهرماه امسال بیش از یک میلیون و ۵۸۶ هزار خودرو در جاده‌های استان تردد داشته‌اند که بیشترین حجم ترافیک در محورهای یاسوج به بابامیدان و پاتاوه به دهدشت ثبت شده است. رانندگان این مسیرها بارها نسبت به مشکلات تنفسی ناشی از گازهای اگزوز و خطرات ناشی از تاریکی تونل‌ها هشدار داده‌اند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد، حمیدرضا پیمانجو، اعلام کرد که بهسازی تونل‌های مسیر پاتاوه به دهدشت نیازمند ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار است و اقدامات ایمن‌سازی شامل نصب سیستم‌های روشنایی، جت‌فن برای تهویه هوا، رنگ‌آمیزی و بهسازی کانال‌های هدایت آب در حال انجام است.

وی افزود که سال گذشته تاکنون ۱۶ تونل در استان تعمیر و بهسازی شده است؛ از جمله ۱۲ تونل در جاده یاسوج به اصفهان و چهار تونل در مسیر یاسوج به بابامیدان. اقدامات انجام شده با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال شامل نصب جداکننده‌های فیزیکی، تعمیر جدول‌ها و استانداردسازی عبور و مرور بوده است.

استان کهگیلویه و بویراحمد دارای حدود ۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه شامل بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی است که ۲۰۳ کیلومتر آن بزرگراه و ۴۳۹ کیلومتر راه اصلی است. وجود ۷۰ گردنه و ۶۶ جاده برفگیر نیز ضرورت بهسازی و ایمن‌سازی جاده‌ها و تونل‌ها را دوچندان کرده است.