رشد جمعیت سالمندان در خوزستان؛ بهبهان و مسجدسلیمان از میانگین کشوری عبور کردند

رشد جمعیت سالمندان در خوزستان؛ بهبهان و مسجدسلیمان از میانگین کشوری عبور کردند

مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به روند رو به افزایش سالمندی در کشور و استان گفت: شهرستان‌های بهبهان و مسجدسلیمان از نرخ میانگین سالمندی کشور عبور کرده‌اند و بیش از ۱۲ درصد جمعیت این مناطق را سالمندان تشکیل می‌دهند.

مهران کریمیان در نشست شورای سالمندی خوزستان با اشاره به آمارهای جهانی سالمندی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون سالمند در جهان زندگی می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا سال ۲۰۵۰ به دو میلیارد نفر برسد که بخش زیادی از آنان در کشورهای در حال توسعه خواهند بود.

وی با بیان اینکه اکنون حدود ۱۲ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند، افزود: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این رقم تا سال ۱۴۳۰ به حدود ۳۱ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به وضعیت استان گفت: جمعیت سالمندان خوزستان از حدود ۳۳۲ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ به بیش از ۵۰۰ هزار نفر رسیده و نرخ سالمندی استان نیز از ۷.۵ درصد به ۹.۶ درصد افزایش یافته است. همچنین میانگین سنی جمعیت استان از ۲۷ سال در سال ۱۳۹۰ به حدود ۳۰ سال رسیده است.

کریمیان با بیان اینکه روند سالمندی در دیگر شهرهای استان نیز رو به افزایش است، افزود: سرعت رشد سالمندی در کشور و استان قابل توجه است و نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت برای پاسخ به نیازهای این قشر خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از انتخاب اهواز به عنوان «شهر دوستدار سالمند» خبر داد و گفت: این طرح با هدف افزایش مشارکت اجتماعی، ارتقای کیفیت زندگی و حفظ استقلال سالمندان در حال اجرا است.

به گفته مدیرکل بهزیستی خوزستان، این طرح بر محورهایی همچون حمل‌ونقل، مسکن، فضاهای عمومی، خدمات سلامت، مشارکت اجتماعی و ارتباطات استوار است و تلاش می‌کند زمینه حضور فعال‌تر سالمندان در جامعه را فراهم کند.

کریمیان همچنین از ارائه خدمات حمایتی به سالمندان استان خبر داد و گفت: اکنون بیش از ۷۰ هزار سالمند از خدمات بهزیستی بهره‌مند هستند و بخشی از آنان نیز مستمری و خدمات توانبخشی دریافت می‌کنند.