12سال زمان می‌خواهم

«سعیدرضا کیخا» کاپیتان تیم ملی و رئیس هیات ژیمناستیک فارس: ژیمناستیک استان باید تحولی اساسی را احساس کند

12سال زمان می‌خواهم

علی جمشیدپور- خبرنگار خبرجنوب / او که ژیمناستیک را از 5 سالگی و با توصیه پدرش برای بدست آوردن آمادگی جسمانی و ورود به ورزش کشتی آغاز می‌کند اکنون به عنوان کاپیتان تیم ملی ژیمناستیک با افتخارات ریز و درشت مایه سربلندی ایران و شیراز است. «سعیدرضا کیخا» که بیشترین تعداد حرکات ابداعی در ژیمناستیک دنیا را در کارنامه دارد، خردادماه امسال به عنوان رئیس هیات ژیمناستیک استان فارس انتخاب شد. با «کیخا» که اصالتاً شیرازی و دارای مدرک تحصیلی کارشناس ارشد مهندسی مکانیک است، درباره شرایط این روزهایش در جایگاه ریاست هیات ژیمناستیک به گفت‌وگو نشستیم.

* برگردیم به 6 ماه قبل؛ زمانی که سکان هدایت ژیمناستیک فارس را به دست گرفتید ...

شرایط مناسبی نداشتیم. شاید یکی از دلایل اصلیش ویروس کرونا بود. سالن‌های تمرین تعطیل شده بود و تمامی کسانی که در این رشته فعالیت داشتند با افت شدید بدنی مواجه شده بودند. با آغاز واکسیناسیون و کاهش ابتلای بیماری کرونا، شرایط روز به روز بهتر شد و هم اکنون خانواده‌ها نسبت به حضور فرزندانشان در سالن تمرین سختگیری کمتری می‌کنند. به لطف خدا و تلاشهای اعضای هیات و همکاری شهرستان های فارس شرایط برای رسیدن ژیمناستیک استان فارس به جایگاهی که استحقاقش را دارد فراهم شده است. به دلیل اینکه ژیمناستیک یک رشته دیربازده است در مجمع انتخاباتی هم گفتم که حداقل 12 سال برای اجرای برنامه بنده زمان لازم است تا ژیمناستیک استان بتواند یک تحول اساسی را احساس کند. تمام کارهای هیات، برنامه محور انجام می‌شود و فکر می‌کنم برای اولین بار است که هیات ژیمناستیک فارس دارای برنامه اجرایی شده باشد. مطمئنم با این اتحاد و همدلی که پیش آمده آینده روشنی را برای ژیمناستیک فارس پیش‌بینی می‌کنم.

* درباره کمبودهای احتمالی ژیمناستیک در فارس بگویید ... 

کمبود امکانات و فضاهای آموزشی موضوع اصلی و همیشگی است. تنها سالن تخصصی ژیمناستیک در کلانشهر شیراز همین سالن استاد مرحوم حسین اعظمی است که متعلق به 50- 40 سال پیش می‌باشد. به دلیل بعد مسافت و غیراستاندارد شدن اسباب و امکانات این سالن بعد از این همه سال، طیف وسیعی از مخاطبین این ورزش را از دست داده‌ایم. نیاز هست از طرف مسئولین یک نگرش مناسبی نسبت به این رشته پایه و مادر به وجود بیاید. با صحبت‌هایی که با استاندار محترم جناب آقای دکتر ایمانیه داشتیم تقاضا کردیم با تخصیص فضاهایی برای ایجاد سالنهای ژیمناستیک در نقاط مختلف شهر، زمینه را برای پیشرفت این رشته ورزشی در شیراز و فارس فراهم شود.

* برنامه شما برای ژیمناستیک بانوان چیست؟

بنده نگاهم به یک شاخه یا یک رشته خاص نیست. نگاهم به صورت جمعی هم به آقایان و هم بانوان است.در ابتدای دوره ریاستم در هیات با تشکیل کمیته فنی و تدوین برنامه‌های آموزشی در سطوح مختلف بانوان و آقایان تلاش کردیم تا قدم اول که به بحث مربیگری و داوری مربوط می‌شود را محکم برداریم تا انشاالله بتوانیم با پرورش جوانان با دانش و با انگیزه در کنار مربیان با تجربه و پیشکسوت مسیر رو به موفقیت را هموار کنیم.

* یک سوال هم در مورد حضور خود شما در مسابقات؛ به نظر می‌رسید که با وجود «وایلد کارت» در المپیک شرکت کنید، اما این اتفاق در نهایت رخ نداد ...

متاسفانه با وجود قوانینی که وایلد کارت داشت برای هر کشوری که کمتر از تعداد مشخصی ورزشکار را در المپیک داشتند شرایط مهیا می‌شد که با وجود تعداد ورزشکاران ایران این امکان از من گرفته شد و به ورزشکار و کشور دیگری تعلق گرفت.