چراغ سبز شورا به کاهش 30 درصدی عوارض پسماند و نوسازی در شیراز

نایب‌رئیس شورای شیراز تاکید کرد: ساماندهی آمبولانس‌های حمل متوفیان در دستور کار قرار گیرد

چراغ سبز شورا به کاهش 30 درصدی عوارض پسماند و نوسازی در شیراز

غیاث ملک‌حسینی-«خبرجنوب»/ یکصد و پنجاه و ششمین جلسه صحن شورای شهر شیراز با اخذ چند مصوبه و ارایه یک نطق پیش از دستور برگزار شد. براین اساس اعضای پارلمان محلی  به شهرداری شیراز اجازه دادند در راستای اعمال مشوق‌های لازم برای استفاده عموم شهروندان از حمل و نقل پاک، نسبت به استفاده از دوچرخه و موتور برقی در سطح محدوده شهر اقدام نماید. بنا بر تبصره شماره یک این مصوبه، شهرداری شیراز با توجه به نرخ ارائه خدمات دوچرخه و موتور برقی حسب نظریه کارشناسی رسمی دادگستری می بایست نسبت به اخذ مبلغ 15000 ریال (1500 تومان) به ازای هر دقیقه استفاده از دوچرخه برقی و مبلغ 25000ریال (2500 تومان) جهت هر دقیقه استفاده از موتور برقی در سال 1403 اقدام نماید. همچنین مبلغ 000‏‏/10 ریال (1000 تومان) از کرایه مذکور به عنوان کمک هزینه سفر شهروندان و مبلغ 000‏‏/500‏‏/1 ریال (000‏‏/150 تومان) به عنوان کمک هزینه ثبت نام اولیه سفر شهروندان از سوی شهرداری با هدف استقبال شهروندان از حمل و نقل پاک پرداخت خواهد شد.

اعضای شورای شهر همچنین با لایحه تقسیط عوارض نوسازی، هزینه خدمات پسماندهای خانگی، واحدهای تجاری و ساختمانی موافقت کردند. براین اساس مؤدیانی که تا پایان سال  ١٤٠٣ هزینه پسماندهای خانگی ملک خود اعم از معوق و سال جاری را به صورت نقد پرداخت نمایند، هزینه پسماند خانگی سال جاری ملک آنها با ضریب 70درصد محاسبه و اخذ می گردد که در واقع 30 درصد تخفیف دریافت خواهند کرد. نکته حایز اهمیت  این است که در پرداخت به صورت اقساطی، هیچ مبلغی بابت سود تقسیط به مبلغ عوارض و بهای خدمات موضوع این مصوبه اضافه نمی گردد.

نمایندگان شهروندان شیراز در شورای شهر در مصوبه ای دیگر به شهرداری شیراز اجازه دادند نسبت به هزینه‌کرد تا مبلغ 70 میلیارد ریال جهت پذیرایی عوامل اجرایی و پرداخت هزینه اعزام خودروهای سواری، وانت، اتوبوس و مینی‌بوس و... در مدت زمان برگزاری انتخابات از بودجه سال 1403 اقدام نماید.

گفتنی است در ابتدای این جلسه محمدتقی تذروی، نایب‌رییس شورای اسلامی شهر شیراز طی نطق پیش از دستور خود گفت: کلانشهر شیراز دارای آرامستان‌های محلی است که جهت دفن متوفیان بومی محل فعال بوده و از سوی خیرین محلی آمبولانس‌هایی به منظور حمل و نقل و انتقال متوفی به این آرامستان‌ها اهدا شده است که هم‌اکنون جا به جایی متوفیان توسط این آمبولانس‌ها در محلاتی نظیر گویم، قصر قمشه، قصردشت، پودنک و ابیوردی متوقف شده و می‌بایست این انتقال توسط شرکت‌های حمل و نقل متوفی صورت گیرد که این امر خود علاوه بر اینکه موجب تحمیل هزینه‌های گزاف به خانواده‌های متوفیان می‌شود و احتمال دارد شرکت‌ها نیز در انحصار افراد خاصی قرار گرفته باشد. وی اضافه کرد: ضرورت دارد جهت رفاه حال شهروندان خصوصاً اقشار ضعیف جامعه دستورات لازم را جهت از سرگیری فعالیت این گونه آمبولانس‌ها صادر شود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه ظرفیت دارالرحمه شیراز در حال تکمیل بوده و دیگر عملیات تغسیل، کفن و دفن اموات در این مکان انجام نگرفته و به آرامستان بهشت احمدی منتقل شده است، اظهار کرد: از آنجا که برخی از شهروندان دارای قبوری در آرامستان دارالرحمه جهت دفن متوفیان خود هستند ضرورت دارد جهت پیشگیری از تحمیل هزینه‌های گزاف جابه‌جایی به خانواده چنین متوفیانی، با هماهنگی اوقاف و مجموعه مدیریت محترم دارالرحمه عملیات تغسیل اموات در همان محل آرامستان دارالرحمه صورت گیرد.

وی همچنین آرامستان دارالسلام را یکی از قدیمی‌ترین آرامستان‌های ایران توصیف و اظهار کرد: در این آرامستان هزاران کتیبه، سنگ، نقش برجسته تاریخی از قرن ششم هجری تا دوران معاصر به چشم می‌خورد.

عضو شورای شهر شیراز افزود: این آرامستان با سابقه تاریخی بیش از هزار سال که طی سالیان متمادی مدفن صدها تن از علما، عرفا، مشاهیر، هنرمندان و دانشمندان بزرگ در صور مختلف بوده است و می‌تواند بی تردید سند هویت شیراز باشد، مکانی که معنایی آشنا در مجموعه خاطرات جمعی مردم شهر شیراز دارد که اسناد گرانقدر فرهنگی این شهر در لایه لایه‌های خاکش مدفون است، اما متأسفانه در گذر زمان رو به فراموشی سپرده شده است.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: با توجه به قدمت قبرستان و ارزش‌های تاریخی، فرهنگی و هنری مجموعه، امکان تبدیل شدن به یک مجموعه ارزشمند گردشگری در بعد ملی وجود دارد و پیشنهاد می‌شود تا اجرای طرح‌های کلان که در خصوص این آرامستان صورت می‌پذیرد جهت خرسندی شهروندان شیرازی و دوست داران میراث و فرهنگ این شهر و همچنین در راستای معرفی و شناساندن این مکان با ارزش تاریخی به گردشگران دستورات لازم را جهت نصب تابلو و کتیبه‌ای که نشان از هویت تاریخی و فرهنگی است در ورودی‌های این قبرستان تاریخی صادر شود.