چرا در صورت عدم تحقق شعار سال، هیچ کس مواخذه نمی شود؟

چند سالی است مقام معظم رهبری با گره زدن نام سال به شعارهای اقتصادی، از مسئولان خواسته اند همت خود را برای تحقق این شعارها و عملیاتی کردن برنامه و طرح های تدوین شده در حوزه اقتصاد به کاربندند.

چرا در صورت عدم تحقق شعار سال، هیچ کس مواخذه نمی شود؟

فاطمه ایزدی - «خبرجنوب»/ 

با این حال اما بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه اقتصادی معتقد هستند در طول این سالها در راستای تسهیل شرایط اقتصادی و حتی حذف قوانین مازاد و بهبود شرایط برای انجام فعالیت های فعالین اقتصادی، گامی برداشته نشده است.

به باور رییس خانه صمت فارس اگر امسال نیز مسئولین همچنان با تنگ نظری و بغض، سعی در گرفتن منابع داشته باشند و زمینه را برای انجام فعالیت های تولیدی و صنعتی فراهم نکنند، جهشی در حوزه تولید صورت نمی‌گیرد.

به گفته سهراب شرفی، قوای سه گانه بخصوص دولت و مجلس باید با برداشتن موانع محیط کسب و کار، تسهیل ورود مردم و به ویژه نخبگان به عرصه‌های مختلف اقتصادی و صنعتی، بهبود فضای اقتصادی و مهیا کردن شرایط برای فعالیت‌های سالم اقتصادی و از طرفی برخورد با مفاسد اقتصادی، زمینه لازم را برای تحقق شعار سال فراهم کنند.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با تاکید بر اینکه در طول سال های گذشته در حوزه قانون هیچ اقدامی در راستای حذف قوانین مازاد و زائد صورت نگرفته است، اذعان داشت که بدون تعریف دقیق و فهم مشترک نمی توان برنامه ای مدون و کاربردی با اهداف قابل وصول برای تحقق شعار سال تعریف کرد.

او به این نکته نیز اشاره کرد که وزارت امور خارجه علیرغم نقش مهمی که عهده دار است احساس مسئولیت و ملاحظه ای برای فراهم کردن شرایط و بهبود فضا در راستای انجام فعالیت های اقتصادی ندارد؛ حال آنکه باید اطلاعات کاربردی جهت تجارت با کشورهای مختلف در اختیار فعالین اقتصادی و تولیدی کشور قرار گیرد و اهمیت روابط دیپلماسی در بهبود فضای کسب و کار و رونق تجارت خارجی بار دیگر مرور شود چرا که قطعاً در صورت وجود چنین شرایطی می‌توان امیدوار به تحقق شعار سال بود.

شرفی بر این باور است که اگر از همه ظرفیت‌ها برای تحقق شعار سال استفاده نشود و شرایط برای انجام فعالیت های بخش خصوص مهیا نگردد، شعار امسال هم در حد حرف باقی خواهد ماند.

رییس خانه صمت فارس از عملکرد دستگاه های اجرایی مرتبط با حوزه اقتصاد نیز انتقاد کرد و توضیح داد که وزارت امور اقتصاد و دارایی برای بخش خصوصی و فعالین اقتصادی فقط تداعی کننده اخذ مالیات است در حالی که این وزارت خانه مهم  باید حافظ سرمایه های مردمی و به دنبال افزایش ثروت در جامعه بوده و از دارایی کشور صیانت کند. او با بیان اینکه طی سالیان گذشته با طرح  شعار هر سال‌، متاسفانه تنها سربرگ‌ها عوض شده اند، اذعان داشت که عزمی برای تحقق اهداف مرتبط با این شعارها وجود ندارد. بنا به تاکید شرفی، در جریان انجام هر فعالیت اقتصادی، تنها قوانین و بخشنامه‌ها هستند که حرف اول را می زند و بدیهی است با وجود سنگ اندازی و قوانین مازاد و بخش نامه های خلق الساعه بخش خصوصی قادر به ایفای رسالت خود نخواهد بود .

او با تاکید بر اینکه برای تحقق میزان شعار سال باید هر سال یک متولی، این موضوع را سنجش کند، توضیح داد که تاکنون هیچ مسئولی در این خصوص مواخذه  نشده و هیچ مدیری  سوال و جواب نمی شود. به گفته رییس خانه صمت فارس علیرغم ارائه طریق مقام معظم رهبری، مردم و فعالین اقتصادی همچنان فدای کج اندیشی، تنگ نظری، کمبود دانش و آگاهی برخی مسئولین و در موازات آن قوانین مازاد و دست و پاگیر می شوند .