به بهانه روز ماما ، واسطه های خدمت

«موج زدن شوق در جسم وجان مرد 60 ساله که پشت در اتاق زایمان منتظر بود به یادماندنی ترین لحظه دوران مامایی ام هست».

به بهانه روز ماما  ، واسطه های خدمت
 سهیلا رفیعی نژاد-«خبرجنوب»/ 
 اینها را سکینه عابدی مامای نمونه کشوری از فارس به «خبرجنوب» می گوید. او اضافه می کند: وقتی آقایی 60 ساله را پشت در اتاق زایمان دیدم تعجب کردم و با خودم فکر کردم شاید اشتباه آمده و امکان دارد هم نوه اش دارد به دنیا می آید.
 برای راهنمایی اش جلوتر رفتم و گفتم اینجا ااتاق زایمان هست ... نگاهی که سراسر انتظار و شوق بود به من کرد و گفت، می دانم منتظر بدنیا امدن بچه هایمان هستم.
وقتی به داخل بخش رفتم متوجه شدم که این زوج بعد از 28 سال صاحب فرزند و آنهم دو قلو شده اند. مسوول بلوک زایمان بیمارستان امام حسن مجتبی داراب اضافه می کند: خیلی وقتها به دلیل تنش موجود آمد خسته می شود ، اما با هر تولدی که در بخش رخ می دهد انگار دوباره جان می گیرم.
عابدی می گوید: 19 سال سابقه دارم و تولد نوزاد یکی از شیرین ترین لحاظات زندگی یک زوج می تواند باشد و آن حس شادی ، به خصوص در مورد آنهایی که سالها منتظر بوده اند حسی است که خستگی را از تن آدم در می آورد.
این مامای نمونه کشوری در ادامه به مشکلات این حرفه هم اشاره می کند و می گوید: متاسفانه جایگاه ماما در حد انتظار نیست و سختی کار این افراد آنطور که باید دیده نمی شود؛ در حالیکه زحمت های آنها به سلامت مادر و نوزاد هنگام زایمان می انجامد و این مسئله مهمی است که از سوی بعضی دیده نمی شود.
 رویا دخیل ا... یکی دیگر از ماماهای نمونه کشوری از فارس و مسوول بلوک زایمان بیمارستان حضرت زینب(س) نیز با اشاره به این نکته که وضعیت ماماها از مثلا 20 سال پیش کمی بهتر شده ، عنوان می کند: اما همچنان جایگاه آنها به اندازه ظرفیت، تلاش وتوان شان نیست و نسبت به این موضوع انتقاد داریم.
در حال حاضر با توجه به اهمیت جوانی جمعیت انتظار می رود ماماها که می توانند بر این مقوله تاثیر مثبت بگذارند، بیشتر دیده شوند. او می گوید: با توجه به حقوق کمتر از زحمات ماماها انتظار می رود، سختی کار آنها لحاظ شود تا انگیزه ماماها بیشتر از قبل شود. 
این کارشناس ارشد مامایی که 30 سال در این حرفه فعالیت داشته است، ضمن ابرازعشق نسبت به این حرفه عنوان می کند: با وجود گذشت سالها از فعالیتم در شغل مامایی هنوز هر روز که شیفت می روم برایم خاطره است ، اما اگر بخواهم یکی را بگویم که سالها از خاطرم نرفته است .

در مورد نوزاد نارسی است که خیلی زود بدنیا آمده بود و اگر اشتباه نکنم در 5 ماه و نیم! آنقدر نارس بود که وقتی پزشک نوزاد را دید گفت احتمال زنده ماندنش نیست و فعلا منتظرمی مانیم. در عین حال ما همچنان او را گرم نگه داشتیم و دیدیم که علایم حیات در نوزاد وجود دارد و پزشک را خبر کردیم و بلافاصله دستگاههای مخصوص به بچه وصل شد و زنده ماند، معجزه شده بود! رییس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز به «خبرجنوب» می گوید: بیش از یک هزار ماما در زیر مجموعه درمانی بیمارستانی مانند بلوک زایمان بخش های ویژه بستری نوزادان ، بخش های زنان و پس از زایمان ، و درمانگاهی سرپایی استان فعالیت دارند.
دکتر محبت احمدی اضافه می کند: مراقبت های دوران بارداری ، زایمان ، پس از زایمان و همچنین مراقبت های مرتبط با بهداشت باروری از جمله خدماتی است که این ماماها در فارس به مراجعان و زنان باردار ارائه می دهند.
 او با اشاره به تجلیل از دو مامای نمونه کشوری از فارس سه شنبه هجدهم اردیبهشت ماه در تهران نیزمی گوید: 45 مامای نمونه استانی در حوزه معاونت درمان نیز 26 اردیبهشت ماه همزمان با هفته ملی جوانی جمعیت در شیرازتجلیل می شوند.
این مقام مسوول دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص مشکلات ماماهای فعال در استان و اهمیت رفع آن نیزاضافه می کند: در این باره ایجاد ظرفیت بالاتر به منظوراشتغال بیشتردانش آموختگان رشته مامایی ، افزایش ضریب سختی کارماماها و افزایش تعرفه خدمات مامایی در مراکز بهداشتی درمانی ضروری و جزو مطالبات ما است. احمدی می گوید: سال گذشته بیش از52 هزار زایمان در بیمارستان های خصوصی ودولتی زیر مجموعه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.

همچنین در این بازه زمانی برای بیش از 10 هزار مادر باردار کلاس های آمادگی قبل از زایمان برگزار شده است. رییس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص دیگر فعالیتهای صورت گرفته در این ححوزه هم عنوان می کند: 5 مرکز درمانی ناباروری سطح 2 سال گذشته در شهرستان های آباده ، داراب، لامرد، ممسنی و فیروزآباد، در راستای ارایه خدمات اولیه درمان ناباروری، به زوجین راه اندازی شده است.
احمدی می گوید: همچنین یک مرکز مشاوره درمان ناباروری با هدف ارایه مشاوره های فقهی، حقوقی، روانی و مامایی به متقاضیان خدمات اهدا، در حوزه درمان ناباروری در بیمارستان شوشتری راه اندازی شده است.
او اضافه می کند: حضور بیش از 2 هزار ماما به عنوان مامای خصوصی وهمراه در بیمارستان ها و استفاده از تکنیک های مختلف تن آرامی برای اینکه مادر بتواند زایمان خوشایند تری را تجربه نماید از دیگر فعالیتهای این حوزه در مراکز درمانی در استان است.

احمدی همچنین با اشاره به برخی درخواست های غیر منطقی والدین برای تولد نوزاد در تاریخ های لاکچری این مقوله را برای سلامتی نوزاد خطرناک می داند و می گوید: به این منظور که نوزادتان در تاریخ های لاکچری و تقویمی مورد نظرتان بدنیا بیاید، به دنبال انجام زایمان های پیش از موعد خطرناک نباشید.