ناظم الشریعه، سر مربی شیرازی سابق تیم ملی فوتسال در میزگرد خبرجنوب: در هیچ کجای دنیا به اندازه ایران استعداد ناب فوتسال پیدا نخواهید کرد

ناظم الشریعه، سر مربی شیرازی سابق تیم ملی فوتسال در میزگرد خبرجنوب: در هیچ کجای دنیا به اندازه ایران استعداد ناب فوتسال پیدا نخواهید کرد

سرویس ورزشی " خبرجنوب " / در ادامه برنامه های خدمت رسانی به ورزش فارس این بارمهمان میزگرد سایت خبری تحلیلی و سرویس ورزشی " خبرجنوب "  مهندس سید محمد ناظم الشریعه سر مربی شیرازی سابق تیم ملی فوتسال بود. وی ابتدا در رابطه با جایگاه فوتسال ایران در گذشته و حال گفت: در ابتدا عرض ادب دارم خدمت تمام عزیزان خوشحالم که در خدمت شما هستم و امیدوارم که ماحصل این میزگرد خروجی خوبی برای فوتسال و فوتبال ایران و به ویژه استان فارس و شهر شیراز داشته باشد اعتقاد دارم بحث‌های کلیشه‌ای بسیار انجام شده است اما امیدوارم با این میزگرد اتفاقی بیفتد که تاثیر بگذارد روی آن نقطه هدف که مد نظر می باشد.

کشور ما یک ساختار خوب تکنیکی در فوتسال دنیا دارد

در ارتباط با فوتسال اگر بخواهیم به گذشته برگردیم با توجه به تاریخ دیرینه‌ای که فوتسال در کشور ما دارد  و بحث فوتبال گل کوچک که در کشور ما انجام می شده است طبیعتاً ما یک ساختار خوب تکنیکی در فوتسال دنیا داریم و اگر بخواهیم تقسیم بندی کنیم استراتژی فوتسال ایران تقریبا به سمت آمریکای جنوبی رفته و پایه اساس کار ما بر پایه تکنیک است و با توجه به همین موضوع ما سالها قهرمان آسیا بوده این و در جهان هم حرف بسیار داشتیم در اولین دوره جام جهانی ۱۳۹۲بارسلون که اولین دوره مسابقات جهانی برگزار شد و ایران با مربیگری آقای مایلی کهن عنوان چهارم دنیا شد و بعد از آن فیفا متوجه موضوع درآمد زایی از فوتسال شد و باعث تغییرات گسترده و تمام کشورها وارد عرصه شدند و در تمام قاره ها مسابقات منظم برگزار و فوتسال از آن شکل ابتدایی خارج و سازماندهی خوبی گرفت.

ناظم الشریعه با بیان اینکه رنسانس در  فوتسال از سال ۲۰۰۸ شکل گرفت و کشورهای اروپایی از آن جمله اسپانیا و ایتالیا سردمدار آن بود و قاعده فوتسال را یاد گرفتند و تغییراتی به سبک کار خود در فوتسال ایجاد کردند و همانگونه که می دانید تقسیم فوتسال در اروپا بدین شکل شد که اروپای شرقی در یک طرف و مابقی اروپا در طرف دیگر در فوتسال اروپای شرقی شرایط بدنی خوبی که دارند بسمت فوتسال فیزیکی و درگیرانه پیش رفتند .

بعد از ۲۰۱۰  یواش یواش زنگ خطر برای فوتسال ما به صدا درآمد

وی گفت: کلمه فوتسال تشکیل شده است از دو بعد سرعت عمل و عکس‌العمل و باید گفت عکس‌العمل بسیار مهم‌تر از سرعت عمل می‌باشد فوتسال نشئت گرفته از فوتبال می‌باشد و با فوتبال عجین شده است بسیاری از بازیکنان مطرح جهان در بعد تکنیک یار عالی بودند و به همین خاطر فوتبالیست‌های بسیار خوبی شده‌اند.

در مورد جایگاه ایران در فوتسال جهان و آسیا باید بگویم ما تا سال ۲۰۱۰ قهرمان بلامنازع فوتسال آسیا بودیم ولی بعد از ۲۰۱۰  یواش یواش زنگ خطر برای فوتسال ما به صدا درآمد و سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ را از دست دادیم.

وی همچنین گفت: با توجه به دو موضوع مهم ، اول  وضعیت خوب جغرافیایی کشور ما که ما کاملا یک پتانسیل نهفته داریم و فقط کافی است که این استعدادها نمایانگر شوند و دوم بخاطر تکنیک خوبی که بازیکنان ما دارند و این تفاوت ما و سایر کشور های آسیایی است و به عینه خودم شاهد این مسئله بودم و در کشورهایی که رفتم این مهم را حس کردم.

باید به ایده و نظر فدراسیون و سرمربی تیم ملی احترام گذاشت

سرمربی سابق تیم ملی فوتسال افزود: باید واقعیت کار را قبول کرد و موضوع را فراتر بدان بپردازیم من در مدت ۶،۷ سال که مربی تیم ملی بودم آنچه در توانم بود انجام دادم. بارها در همین سال‌ها بسیاری از دوستان در رابطه با تیم ملی اظهار نظر می‌کردند اما در این دو سه سالی که از تیم ملی کنار آمده‌ام هیچگاه در رابطه با تیم فوتسال ایران صحبت نکرده و باید به ایده و نظر فدراسیون و سرمربی تیم ملی احترام گذاشت. آخرین تورنومنتی که تیم ملی فوتسال ایران با گروه ما شرکت کرد توانستیم ایتالیا را شکست داده و این موضوع به سادگی به دست نیامد بلکه زمان برد و ما توانستیم به مرور از بازیکنان جوان در ترکیب تیم خود استفاده و میانگین سنی تیم را پایین بیاوریم. بعد از ما خیلی‌ها صحبت از بحث جوانگرایی کردند اما این تیمی که در حال حاضر در مسابقات حضور دارد میانگین سنی جوانی ندارد و البته من از آنان خورده نمی‌گیرم چرا که من نیز از آنان استفاده می کردم.

فوتسال چشم نواز بهتر از فوتبال نتیجه‌گرا است

ناظم الشریعه در ادامه گفت: احترام به استراتژی سرمربی فعلی تیم فوتسال بسیار مهم است. یادم است که جناب شمسایی در برنامه زنده تلویزیونی بعد از آنکه در جام ملت‌های قبلی عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد و بعد از ۶ سال جایگاه اولی را از دست دادیم عنوان نمود وقتی ما می‌توانیم کار تکنیکی انجام دهیم نیازی به کار تاکتیکی نیست. بنابراین تفکر مربی بحث تکنیک است و ایشان به ضرس قاطع اعتقاد دارند تکنیک بهتر از تاکتیک می‌باشد و باید به این ایده احترام گذاشت و اما اینکه ما داریم پشتیبانی سازی می‌کنیم یا نه بحث جداگانه‌ای است. فوتسال چشم نواز بهتر از فوتبال نتیجه‌گرا است. ضمن اینکه ما در نتیجه هم چندان موفق نبوده‌ایم چرا که به تیم‌های سرسخت هنوز برخورد نکرده‌ایم. تیم ما برنامه خاصی ندارد تنها یک برنامه دارد این را همه می‌دانند من هم هیچگاه هیچ اظهار نظری در این رابطه نکردم و این مربوط به فدراسیون فوتبال و شخص آقای شمسایی است و قطعا ما در آینده به مشکل برخورد خواهیم کرد.

ناظم الشریعه با ابراز گله از برخی از کارشناسان فوتسال در کشور ایران گفت: در زمانی که من سرمربی تیم ملی بودم در مدت شش هفت سال دوستان کارشناس بارها به من در رابطه با مسائل فنی تیم ایراد می‌گرفتند و بحث کارشناسی می‌کردند اما اکنون چگونه است نتیجه می‌گیرد ایرادی به آن وارد نیست اما زمانی که نتیجه حاصل نشد آن وقت سیل انتقادات روانه تیم ملی و شخص آقای شمسایی خواهد شد.

در هیچ کجای دنیا به اندازه ایران استعداد ناب فوتسال پیدا نخواهید کرد

وی در پاسخ سوال خبرنگار ما در مورد تفاوت فوتسال ایران با کشورهای دیگر بیان کرد: واقعیت امر این است که در هیچ کجای دنیا به اندازه ایران استعداد ناب فوتسال پیدا نخواهید کرد در این چند سال اخیر که در کشورهای مختلف رفتم این را به عینه دیدم شاید بگویید برزیل معدن استعداد است فرمایش شما دقیقاً درست است. اما آنها در فوتبال این گونه هستند در فوتسال این چنین نیست کشور برزیل به مانند کشور ایران در فوتسال این چنین استعدادهای فراوان یافت نمی‌شود.

 در شمال کشور مازندران، در استان کردستان کردهای با غیرت، فوتسالیست‌های با تکنیک لر در لرستان اینها همه بدن‌های متفاوت دارند، در استان بوشهر، فارس، اصفهان و یا شهرهای دیگر سرشار از استعداد ناب فوتسال داریم، اینکه می‌گویند آبادان برزیلته واقعیت است و باید قبول کنیم به عنوان مثال عراق با جمعیتی نزدیک به ۴۹ میلیون نزدیک به جمهوری اسلامی ایران ۸۰ میلیونی می‌باشد اما  تکنیک فوق العاده عقب‌تر از ایران می‌باشد، یا مثلاً کویت که خود من در آنجا مربیگری کردم یک شهر کوچک با تعداد فرزند ۹ تیم در لیگ آنها که سرجمع به ۱۵۰ بازیکن می‌رسد. آنجا بازیکنان مستعد به هیچ عنوان یافت نمی‌شوند تعداد بازیکنان کم است تازه از تعداد بازیکنان حاضر در هر تیم سه نفر هم لژیونر است و این شرایط اقلیمی آن کشور می‌باشد و قابل قیاس با ایران نمی‌باشد هرچند در آن کشورها امکانات فراوان باشد اما آیا تنها امکانات است که می‌تواند باعث رشد فوتسال گردد قطعاً جواب منفی است باید استعداد نیز باشد تا به وسیله مربیان رشد و پرورش یابند، در کشور کویت در زمان کرونا مسابقات تعطیل شد آنها برای سلامتی مردمشان خیلی اهمیت قائل هستند و اجازه برگزاری مسابقات به تیم‌ها داده نمی‌شد. برعکس در ایران هر طور بود در زمان کرونا بازی‌ها برگزار گردید و باز هم باید بگویم کشورهایی مثل کویت با جمعیت بسیار پایین قطعاً استعداد فوتبال و یا فوتسال در آن کم یافت می‌شود.

وی گفت: در کشور کویت بابرنامه‌ریزی که انجام شد با آموزش و پرورش آنها قرارداد منعقد شد تا در مدارس استعدادیابی صورت گیرد در همین مدت تیم‌های نوجوانان، جوانان شکل داده شد تا بتوان از استعدادها بهره لازم برد و این مستلزم زمان می‌باشد.

در تمام دنیا به فوتبال به چشم یک صنعت درآمدزا نگاه می‌شود

این کارشناس ورزشی در پاسخ به خبرنگار ما که علت عدم ورود صنعتگران به عرصه سرمایه‌گذاری در ورزش  چیست اظهار داشت: اجازه بدهید سوال شما را ریزتر پاسخ دهم و به نکات مهم‌تری بپردازم فوتبال خودش یک صنعت است گونه به این صورت که شما نگاه کنید در تمام دنیا از فوتبال درآمدزایی می‌کند و به فوتبال به چشم یک صنعت درآمدزا نگاه ی‌شود به عنوان مثال من چند وقت پیش در کشور عربستان بودم از نزدیک دیدم حتی ساخت و سازها بر اساس نمادهای فوتبال و ورزش صورت می‌گیرد صنعت توریسم آنها هتلینگ آنها بر اساس ورزش است یعنی درک کردند که ورزش می‌تواند برای آنها ایجاد درآمد بنماید، البته در کشور ما صنعت در فوتبال هست اما در فارس نیست و این هم علت‌های متفاوت دارد.

سرمربی سابق تیم ملی کویت ابراز داشت: قرارداد من با تیم ملی کویت پیش از آغاز مسابقات فوتسال جام ملت های آسیا به پایان می رسید. لذا با جلساتی که با مسئولین فوتسال کویت برگزار کردم به این نتیجه رسیدیم که بهتر است سرمربی جدید هدایت این تیم در مسابقات را بر عهده بگیرد و حتی در رابطه با اینکه چه کسی می تواند سکان هدایت تیم ملی فوتسال کویت را بر عهده بگیرد با من مشورت شد و در پایان در شرایط کاملا دوستانه از این تیم جدا شدم.

ناظم الشریعه بیان کرد: پس از این اتفاق برخی رسانه ها با ایجاد حواشی و صحبت های خلاف واقع اذعان داشتند که من از سمت سرمربیگری تیم فوتسال کویت برکنار شدم اما من هیچ واکنشی نشان ندادم. در ادامه نیز برای استراحت و رسیدگی به کارهای شخصی و چندین کار تحقیقاتی برنامه ریزی کرده ام.