میراث، گرمابخش خزان فارس شد

سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی در فارس کلید خورد

زینب دانشور -» خبر جنوب»/ دیروز و در میان استقبال بی نظیر مسئولان کشوری و استانی، هنرمندان، علاقمندان به میراث فرهنگی و صنایع دستی، مسئولان، اهالی رسانه و مهمانان داخلی و خارجی، سومین جشنوراه چند رسانه ای میراث فرهنگی به میزبانی فارس و با شعار ایران ما میراث ما، میراث ما ایران ما آغاز به کار کرد.

 این جشنواره که از ۱۵ تا ۱۸ آبان در شیراز برگزار می‌شود طی ماه های گذشته ضمن دعوت از مردم و با تاکید بر این که جشنواره کاملا مردمی و با هدف آشنایی با میراث و رونق گردشگری برگزار می شود، گام نخست خود را با معرفی برگزیدگان در بخش های مختلف اعلامی برداشت.

در ابتدای مراسم افتتاحیه علیرضا‌خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی قزوین، علیرضا تابش دبیر این دوره از جشنواره و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی فارس روی صحنه حاضر شدند و به صورت نمادین تندیس جشنواره از استان قزوین به استان فارس رسید، تندیسی که توسط استاد ابراهیم‌ حقیقی یکی از بزرگ‌ترین چهره‌های هنری طراحی شده و پایه‌های آن برگرفته از مسجد نصیرالملک و مسجد وکیل بود. شیر روی این تندیس برای دوره سلجوقی و فیروزه‌ای که در وسط این دایره قرار دارد، نماد ایران است.

محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی فارس در این برنامه عنوان کرد: جشنواره چندرسانه‌ای میراث از دو منظر برای ما اهمیت دارد و آن مسئله ارتقای سطح دانش و آگاهی عمومی مردم نسبت به داشته‌های میراثی و تمدنی است.

وی ادامه داد: امروزه در نبرد تکنولوژی و دسترسی آسان به تکنولوژی جوانان ما هویت‌های جعلی را انتخاب می‌کنند و ما باید هویت غنی ایرانی و اسلامی را به آن‌ها معرفی کنیم. این مسئول افزود: همچنین پرداختن به گردشگری یکی از دستاوردهای این رویداد است. برگزاری رویدادها مانند فوت یک کوزه‌گر است و هیچ‌ مولفه‌ای این امکان را ندارد که مانند یک رویداد جاذبه‌های گردشگری را به مقاصد گردشگری تبدیل کند.

 ثابت اقلیدی مطرح کرد: فارس بالغ بر ۳۷ درصد از آثار طبیعی و تاریخی کشور را دارد. ما بالغ بر ۳۵ پیش‌رویداد برگزار کردیم و بالغ بر ۴۵۰۰ اثر به دبیرخانه شیراز ارسال شد تا این اتفاق بزرگ رقم بخورد.

علیرضا تابش دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی نیز طی سخنانی عنوان کرد:شعار امسال جشنواره، «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» به خوبی نشان‌دهنده اهمیت و جاذبه‌های فرهنگی این مرز و بوم است و نگاهی دارد به موضع مشخص و راهبردی مقام معظم رهبری که مسیر و جایگاه این حوزه را در منظومه سیاست‌های کلی نظام مشخص کرده‌اند: «میراث‌فرهنگی یک ملت، هویت ملی و تاریخی آن ملت است و حفظ و صیانت از آن وظیفه‌ی همه ماست.»

وی افزود: ما در عصری زندگی می‌کنیم که فناوری‌های نوظهور توانسته‌اند تأثیر عمیقی بر تمامی جوانب زندگی ما بگذارند و این جشنواره، نقطه تلاقی و محل دیدار فعالان این دو حوزه است. دبیر جشنواره با بیان این که میراث‌فرهنگی، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دارایی‌های ما، نه تنها باید حفظ و نگهداری شود بلکه باید با استفاده از خلاقیت و فناوری‌های نوین به نسل‌های آینده منتقل شود افزود: بخش‌های مختلف این جشنواره، از جمله آثار سینمایی، نمایشی، موسیقایی و آثار تلویزیونی و نیز کتاب‌ها و آثار پژوهشی که بیش از ۴۵۰۰ اثر امسال از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره واصل شد، هر کدام به نحوی سهم خود را در این مهم ایفا می‌کنند.

تابش ادامه داد: بخش سینمایی جشنواره، با نمایش فیلم‌هایی که به موضوع میراث فرهنگی پرداخته‌اند، نقش مهمی در آگاهی‌بخشی به جامعه و حفظ این میراث دارد. اهمیت موسیقی نیز نمی‌تواند نادیده گرفته شود؛ شعر و موسیقی یکی از ابزارهای قدرتمند برای انتقال فرهنگ و هویت ملی است. در کنار این ها، ما وارد دوره‌ای شده‌ایم که رسانه‌های گوناگون، به مدد فناوری‌هایی همچون واقعیت گسترده، هوش مصنوعی و بلاکچین به یکدیگر آمیخته شده‌اند.

وی تاکید کرد: این جشنواره از همین آمیختگی است که نقش و اهمیت خود را پیدا کرده است. در این دوره، بخش‌های جدیدی مانند «میراث دیجیتال» و بخش «ایده و تجربه» اضافه شده است. این افزوده‌ها و تغییرات، نشانه پویایی و سرزندگی جشنواره‌ای است که علی‌رغم این‌که تنها سه دوره از آن برگزار شده، توانسته است جمع قابل توجهی از صاحبان هنر، فضیلت، اندیشه و دانشگاهیان نامدار را گردهم آورد که بخش عمده‌ای از آنان که عشق به این سرزمین و نام ایران دارند و دلشان برای بنای شکوهمند تمدنی ایران می‌سوزد، در این جشنواره  دور یک میز نشسته‌اند و برای حفظ این میراث طرح همراهی و همکاری ریخته‌اند.

در ادامه این مراسم با حضور حسینعلی امیری استاندار فارس، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، مریم جلالی دهکردی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، احمد مسجدجامعی و علیرضا تابش دبیر جشنواره مراسم یادبود شهید عبدالحسین دستغیب، شهید عباس دوران، شهید مرتضی جاویدی، شهید عبدا... اسکندری و شهیده معصومه کرباسی برگزار و لوح تقدیری به خانواده این شهدا اهدا شد.

استاندار فارس نیز ضمن خوشامدگویی به حضار عنوان کرد: اصالت هم با رسانه است و هم با میراث‌فرهنگی زیرا امروزه رسانه هم اهمیت زیادی پیدا کرده است.

حسینعلی امیری تأکید کرد:شناساندن میراث‌فرهنگی‌ بدون رسانه امکان پذیر نیست و رسانه هم اگر در جهان شناسایی میراث‌فرهنگی نباشد، اهمیت ندارد. استاندار فارس ادامه‌داد: در هر کجای دنیا میراث‌فرهنگی هویت، تاریخ و تمدن یک کشور است و ملت‌ها با گذشته و تاریخ‌شان هویت پیدا می‌کنند.امیری تصریح کرد: وقتی یک میراث‌فرهنگی از سطح ملی بالاتر می‌رود به عنوان میراث‌فرهنگی بشری از آن یاد می‌شود. امروز خیلی از کشورهای دنیا به موضوع میراث‌فرهنگی‌ خود به عنوان مهم‌ترین نماد معرفی هویت و تاریخ خود تکیه می‌کنند و حتی برخی از کشورها به دنبال درست کردن میراث‌فرهنگی هستند. وی مطرح کرد: مقام معظم رهبری در دیداری که به تازگی با ایشان داشتیم درباره استان فارس و شیراز فرمودند که در فارس حماسه، هنر و تمدن کنار هم جمع شده است. ما این همه تمدن داریم که نماینده تمدن بشری است. میراث فرهنگی امروز در دنیا اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا کرده است و خوشبختانه پس از انقلاب ما هم به میراث‌فرهنگی کشورمان توجه می‌کنیم.

استاندار فارس در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: میراث‌فرهنگی تاریخ و نمایه یک قوم و ملت است و در این نوع جشنواره‌ها قابل اعتنا و توجه قرار می‌گیرد.

امیری گفت: میراث‌فرهنگی دارای کارکردهای متفاوتی است که یکی از این موارد وفاق است. دولت چهاردهم هم به وفاق ملی توجه ویژه دارد و در چنین جشنواره‌هایی وفاق ملی شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: میراث‌فرهنگی یک نقطه مشترک برای همه صرف نظر از دین، مذهب، قوم، نگاه سیاسی و... است. میراث‌فرهنگی مانند یک نخ تسبیح همه را کنار هم قرار می‌دهد.

استاندار ادامه داد: میراث‌فرهنگی گام‌های بلندی برای حرکت به سوی انسجام است، زیرا یک فضای مشترک است که قوم و افرادی که به لحاظ فاصله‌های جغرافیایی و مهاجرت از هم فاصله گرفته‌اند، به هم نزدیک می‌کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر رسانه یکی از ابزار و وسایل مهم معرفی میراث‌فرهنگی است که بخش قابل توجهی از فرهنگ مردم را می‌سازد. امروزه رسانه است که مردم را فرهنگ‌پذیر می‌کند. ما به این نوع جشنواره‌ها برای معرفی میراث‌فرهنگی‌مان نیاز داریم و اگر ما از چنین زمینه‌هایی استفاده نکنیم، قطعا دیگران به شکل دیگری روایت می‌کنند و ممکن است تاریخ را تحریف کنند.

 استاندار فارس در پایان گفت: امروزه ذائقه مردم متنوع شده است و جشنواره چندرسانه‌ای سعی دارد از طریق زمینه‌های مختلف میراث‌فرهنگی را به مخاطبان خود معرفی کند. میراث‌فرهنگی یک گنج نهفته در استان فارس است که باید برای مردم تبدیل به ثروت شود. یکی از محاسن چنین رویدادهایی این است که علاوه بر نمایان کردن اهمیت میراث‌فرهنگی، مردم را کنار هم جمع می‌کند و مشارکت مردم در چنین جشنواره‌هایی قابل تقدیر و اهمیت است.

وی افزود: همچنین ورود دانش‌آموزان و دانشجویان و مشارکت آن‌ها با این جشنواره اتفاق ارزشمندی بود که هرکدام از این عزیزان روایت‌های خودشان را از این رویداد و موزه‌ها داشتند.

در ادامه جوایز بخش جایزه شیراز به افراد زیر تقدیم شد:

 تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش تولید محتوای مجازی تقدیم شد به علی آرامشی‎فرد

  تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش موسیقی تقدیم شد به حسن صفری

  تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش عکس تقدیم شد به مجید حجتی

  تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش نمایش تقدیم شد به زهرا حیدری‌پور

  تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش مکتوب تقدیم شد به عبدالصمد فهندژ سعدی

  تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش نمایش رادیویی تقدیم شد به حمیدرضا پورعلی‌محمد

  تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش مستند رادیویی تقدیم شد به زهره سربازی

 تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش پویانمایی تقدیم شد به پیمان دهقانی

 تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش تلویزیونی تقدیم شد به امیرمحمد یمینی 

تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش صنایع‌دستی تقدیم شد به مهدی ارجمند 

تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش خوشنویسی تقدیم شد به امیر قادری

 تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش گل و مرغ تقدیم شد به فروزان رابطیان

 تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش تهذیب تقدیم شد به مهدی ظهرابی

 تندیس و لوح افتخار جایزه شیراز در بخش نقاشی تقدیم شد به کوثر سابقی‌نژاد

 در ادامه این مراسم با اهدای لوح تقدیر از اصغر همت، عبدالعلی دست‌غیب، مهدی فقیه، سکندر امان‌اللهی بهاروند و دکتر سیدعلی ملک حسینی پدر علم پیوند کبد در ایران تجلیل شد. همچنین جوایز بخش میراث‌بانان آینده به افراد زیر اهدا شد:

    لوح افتخار جایزه میراث‌بانان آینده تقدیم شد به فاطمه صداقت برای اثر «به دنیا آمدن رستم»

 تندیس و لوح افتخار جایزه میراث‌بانان آینده تقدیم شد به مسعود معماری برای اثر «گِرا»   

جایزه ویژه دبیر، تندیس و لوح افتخار جایزه میراث‌بانان آینده تقدیم شد به سورنا سعیدی برای اثر «یادگار زریران» و مجموعه کارهای فرهنگی در نشر و اشاعه میراث فرهنگی ایران  

جوایز میراث دیجیتال به افراد زیر اهدا شد:

     جوایز بخش «اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی میراث دیجیتال»  لوح افتخار بخش اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی میراث دیجیتال تقدیم ‌شد به محسن توکلی برای طراحی ربات موسی‌تو 

تندیس و لوح بخش اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی میراث دیجیتال تقدیم شد به جواد محمدزاده برای پلتفرم داپِرباکس   

جوایز بخش «سکوی دیجیتال میراث دیجیتال» لوح افتخار بخش سکوی دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به ابوالفضل فاتح برای پلتفرم ساشار 

لوح افتخار بخش سکوی دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به محمدرضا یکه‌فلاح برای اثر ریلز تهران 

جایزه ویژه هیأت‌داوران، تندیس و لوح افتخار بخش سکوی دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به دکتر خشایار لهراسبی برای تلاش در ثبت ماندگار میراث فرهنگی ایران 

همچنین جوایز بخش هنرهای دیجیتال میراث دیجیتال به افراد زیر تقدیم شد:

  لوح افتخار جایزه هنرهای دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به احسان سنائی‌راد برای اثر موشن‌گرافیک میراث مقدس

 تندیس و لوح افتخار جایزه هنرهای دیجیتال میراث دیجیتال تقدیم شد به امین رنجبری برای اثر «مدل سه بعدی مسجد کبود تبریز»   جوایز بخش فوتوماراتن به افراد زیر رسید:

 لوح افتخار جایزه «فوتوماراتن» به طور مشترک تقدیم شد به میلاد حدادیان، بهزاد عظیمی، پویا بیات

 جوایز بخش عکس نیز به افرد زیر اهدا شد:

لوح افتخار جایزه «عکس» تقدیم شد به عرفان سامان‌فر   

تندیس و لوح افتخار جایزه عکس تقدیم شد به امین برنجکار

جوایز بخش ایده و تجربه نیز به افراد زیر تعلق گرفت:

لوح افتخار جایزه ایده تقدیم شد به زهرا رجبیون برای اثر «بازسازی سه بعدی در مطالعات باستان‌شناسی(مقاله موردی شهر سوخته)  تندیس و لوح افتخار جایزه ایده تقدیم شد به مریم‌سادات فاضلی برای اثر سامانه عرضه و تقاضا 

جوایز بخش تجربه لوح افتخار جایزه تجربه تقدیم شد به منا جَمدی‌یان خیابانی برای اثر مدرسه‌مان- باستان‌شناسی و میراث فرهنگی    تندیس و لوح افتخار جایزه تجربه تقدیم شد به رامین فرجاد برای اثر سامانه موزه‌ها برای نابینایان 

جایزه ویژه دبیر، تندیس و لوح افتخار جایزه تجربه تقدیم شد به دکتر فرزین رضائیان به دلیل اهتمام ویژه در معرفی هنرمندانه فر و شکوه میراث وتمدن فرهنگی ایران‌زمین و مجموعه کتاب و فیلم همراه با تصاویر بازسازی سه‌بعدی رایانه‌ای.

در ادامه این مراسم از محمدهادی ایمانیه استاندار پیشین فارس با حضور احمد مسجدجامعی، علی دارابی، علیرضا تابش، محمد ثابت‌اقلیدی و حسینعلی امیری تجلیل به عمل آمد.

محمدهادی ایمانیه استاندار پیشین فارس طی سخنانی کوتاه گفت: حق استان فارس است که در بودجه ۱۴۰۴ توجه ویژه‌ای برای میراث‌فرهنگی وجود داشته باشد تا اگر نیاز است نواقص میراث‌فرهنگی استان فارس حل شود. ایمانیه عنوان کرد: اعتبارات تسهیلات وام برای حوزه گردشگری، هتل‌داری و صنایع امر مهم و ضروری است. همچنین اختصاص اعتبارات و فضای مناسب برای صنایع‌دستی سومین درخواست من است. وی افزود: از آقای پیمان جبلی رئیس صداوسیما درخواست کردیم که شبکه تلويزیونی گردشگری را با محوریت شیراز تأسیس کنند و امیدواریم که با پیگیری دوستان این شبکه نیز راه‌اندازی شود.

قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور عنوان کرد: به راستی جهان بدون ایران و ایران بدون شیراز را نمی‌توان تصور کرد. در لوح‌های گلی ایرانی به قدمت ۲هزار ساله شیراز ثبت شده است و شیراز سومین پایتخت دینی ایران است. علی دارابی افزود: استان فارس بالغ بر ۱۵هزار شهید در دوران انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت تقدیم راه حق کرده است. شیراز شهر ستارگان شعر و ادب فارسی است. این‌ها همه حکایت از این دارد که انتخاب شیراز به عنوان میزبان سومین دوره جشنواره چندرسانه‌ای و اضافه شدن بخش شعر به این رویداد تصمیم درستی بوده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود مطرح کرد: بزرگترین دستاورد جشنواره یادآوری میراث فرهنگی و تمدنی به نسل جوان است. میراث‌بانان آینده افتخار ما هستند. نسل جوان بیش از پیش نیازمند شناخت هویت و داشته های نیاکان هستند. برگزاری این جشنواره با صدای بلند می‌گوید که ایران سرزمین امن و با ثبات است و دشمنان ما تصویری غلط از ایران در دنیا مخابره کرده‌اند.

 قائم مقام وزیر گفت: جشنواره کارکرد موثری در حوزه گردشگری و جذب توریست دارد. در جشنواره مردم، هنرمندان و ادیبان را ملاقات می‌کنند‌‌ و گسترش سواد عمومی و برگزاری کارگاه‌های تخصصی ازجمله دستاوردهای جشنواره است. از تمام هنرمندان کشور که نقش بزرگی در این جشنواره داشتند، تشکر می‌کنم.

 دارابی در پایان گفت: فرهنگ و هنر قدر و مرتبت هر جامعه ای را تعریف می‌کنند و ثروت هر کشوری در گرو فرهنگ و تمدن هر سرزمینی است.

 بصر امتیاز، سبیکه زیدی، خانم سوهانی، جنت فاطیما اسماعیل بهات، عاروجا جان جلالی، طاها نظیر از کشور هنر، مریم صافی از افغانستان، علی الضاحی، اسرا حجازی، نور شوذب از کشور لبنان، فیصل البدری از فراق و سیده ایمن عبیدی از کشمیر مهمانان بخش بین‌الملل سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی بودند که این مراسم تقدیر شدند. در ادامه این برنامه سهیل محمودی به شعرخوانی پرداخت و پایان‌بخش مراسم نیز اجرای قطعاتی توسط حسام‌الدین سراج بود.

گفتنی است در ایام برگزاری جشنواره، برنامه‌های متنوع هنری و فرهنگی در شهر شیراز شامل نمایش فیلم بلند، کوتاه، مستند و پویانمایی، اجرای نمایش‌های متنوع واقعه‌خوانی و عمارت، نمایشگاه عکس و صنایع‌دستی، ورک‌شاپ و کارگاه‌های آموزشی و انتقال تجربه و... تدارک دیده شده است و با حضور هنرمندان شاخص این رشته ها برگزار می‌شود. به همین مناسبت موزه‌های شهر شیراز از ۱۲ تا ۱۸ آبان رایگان است و پویش موره‌گردی برگزار می‌شود. مردم فرهنگ دوست شیراز می‌توانند در این ایام در برنامه‌های متنوع جشنواره شرکت کنند.

اعتبارات جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی از محل اعتبارات ملی و اسپانسر رویداد پرداخت شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با بیان این‌که اعتبارات جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی از محل اعتبارات ملی و اسپانسر رویداد پرداخت شده، گفت: برپایی این رویداد سبب نشاط اجتماعی و پویایی گردشگری می‌شود.

محمد ثابت اقلیدی،  در نشست دیروز با خبرنگاران اظهار کرد: توسعه گردشگری مبتنی بر برپایی رویداد است و نمی‌توان از توسعه گردشگری فارس سخن گفت اما از ابزارهای آن استفاده نکرد. وی با بیان اینکه فارس از میان پنج استان متقاضی به عنوان میزبان این رویداد ملی و بین‌المللی انتخاب شد، ادامه داد: برپایی این رویداد در روزهای کم رونق گردشگری و بازار راکد اماکن اقامتی، راهکاری برای رونق صنعت توریسم است.مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس اضافه کرد: با برپایی یک رویداد ملی، گردشگری افزایش می‌یابد و این علاوه بر فعالان حوزه گردشگری برای طیف گسترده‌ای از کسبه و فعالان صنایع دستی نیز سودمند است.

ثابت اقلیدی عنوان کرد: جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی ۲ هدف را دنبال می‌کند که عبارتند از ارتقای سطح دانش درباره داشته‌های میراثی ایران و توسعه گردشگری. وی با بیان اینکه مزیت نسبی شیراز گردشگری است، گفت: مدیران این شهر باید دانش گردشگری داشته باشند که خوشبختانه در مورد شهردار و شورای شیراز چنین است.مدیرکل میراث فرهنگی ادامه داد: در این جشنواره جایزه ویژه شیراز طراحی شد و ۶۸۶ نفر آثار عکس، مستند و دیگر تولیدات چندرسانه‌ای خود را ارسال کردند.

ثابت اقلیدی گفت: برگزیدگان نخست این بخش ۱۵۰ و نفرات دوم ۱۰۰ میلیون ریال جایزه می‌گیرند که از محل ۲۰ میلیارد ریال کمک شورای شهر شیراز به این جشنواره است.

وی ادامه داد: ۴۸ مستندساز شیرازی نیز برای تولید مستند از میراث فرهنگی و هنرمندان صنایع دستی فارس، ایده ارائه کردند و پس از داوری طرح ها، ۲۰۰ میلیون ریال به هشت هنرمند اختصاص یافت و هست مستند تولید شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: نمایش بسیاری از میراث ایران باستان در موزه تخت جمشید و میراث تمدنی دوره اسلامی در موزه حرم مطهر شاهچراغ (ع)، فرصت کم نظیری است که با برپایی جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی، برای مردم شیراز و فارس فراهم شده است.

ثابت اقلیدی با تاکید بر اهمیت برپایی رویداد در پویایی گردشگری، گفت: وزیر ورزش و جوانان پیشنهاد برگزاری جام جهانی ورزش‌های باستانی را در تخت جمشید ارائه کرد که از آن استقبال کردیم، چرا که برپایی رویداد اقتصاد گردشگری را به حرکت در می‌آورد.وی اضافه کرد: استیج کنسرت نمایش سی صد نیز در تخت جمشید در حال آماده سازی است و به‌زودی این رویداد در پایگاه جهانی تخت جمشید به روی صحنه می‌رود.

پس از یزد و قزوین، این بار شیراز از ۱۵ تا ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ میزبان سومین دوره جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی است.

اعتبارات ملی میراث فرهنگی فارس ۳۲۰ درصد افزایش یافت

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره هزینه‌هایی که برپایی این جشنواره می‌تواند برای استان داشته باشد، گفت: در تخصیص بودجه، اعتبارات مربوط به مرمت، نگهداری و معرفی میراث فرهنگی جداگانه است.

وی اطمینان داد که هیچ اعتباری از اعتبارات مرمت و حفاظت میراث فرهنگی فارس صرف برپایی این جشنواره نمی‌شود و برپایی این رویداد تاثیر شایانی در معرفی میراث فارس و رونق گردشگری در شهرهای مختلف می‌شود.

ثابت اقلیدی عنوان کرد: اعتبارات ملی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی فارس در سال مالی گذشته ۳۲۰ درصد و اعتبارات استانی ما ۱۰ درصد افزایش یافته است.

وی بدون بیان مبلغ اظهار کرد: به همین میزان افزایش اعتبارات فعالیت و کار کارکنان میراث فرهنگی استان نیز افزایش یافته است.ثابت اقلیدی بیان کرد: در ۳۷ شهرستان فارس خانه‌های صنایع دستی ایجاد می‌شود تا با اختصاص مربی، شرایط برای یادگیری این هنر صنعت ها و اشتغالزایی برای اقشار کم برخوردار نیز فراهم شود.

وی اضافه کرد: فضاسازی حافظیه با بهترین مصالح انجام شده و سرویس بهداشتی مجموعه پاسارگاد نیز با کیفیت هتل پنج ستاره آماده‌سازی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس افزود: پس از ۲۰ سال، مسیر گردشگری در بهشت گمشده اجرایی شده است.