ارتباط بین التهاب بدن و کلسترول چیست؟

تجمع کلسترول در شریان‌ها ممکن است موجب ایجاد التهاب شود. از طرفی دیگر، التهاب می‌تواند بر نحوه تجزیه لیپیدهایی مانند کلسترول تأثیر بگذارد. این ارتباط می‌تواند موجب شود که هر دو عامل کلسترول بالا و التهاب خطر بروز بیماری قلبی در شما را افزایش دهند

ارتباط بین التهاب بدن و کلسترول چیست؟

مترجم: سیما زعفرانچی- خبرجنوب/ اگر سطح کلسترول بالایی دارید، بدانید که تنها نیستید. کارشناسان تخمین می‌زنند که از هر 5 بزرگسال در ایالات متحده، 2 نفر کلسترول خون بالا دارند.

کلسترول یک ماده چرب است که بدن تولید می‌کند. همه ما به مقداری کلسترول نیاز داریم. بدن ما از کلسترول برای ترمیم سلول‌ها، تولید هورمون‌ها و ایجاد ویتامین D استفاده می‌کند.

اما مقدار زیاد کلسترول می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. کلسترول بالا می‌تواند موجب ایجاد پلاک بر روی دیواره‌های سرخرگی شما شود، آن‌ها را تنگ کرده و جریان خون را دشوار کند. این مسئله، خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش می‌دهد.

التهاب، پاسخ بدن شما به چیزی است که آن را مضر می‌پندارد. التهاب همچنین می‌تواند سلامت شریان‌های شما را تغییر دهد و باعث شود که کلسترول مشکلات بیشتری ایجاد کند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که التهاب بیشتر از کلسترول در بروز بیماری قلبی نقش دارد. ادامه مطلب را بخوانید تا اطلاعاتبیشتری در این باره به دست آورید:

 آیا کلسترول بر التهاب تأثیر می‌گذارد؟

کلسترول به چند روش بر التهاب تأثیر می‌گذارد.

کلسترول در تمام سلول‌های بدن شما وجود دارد. وقتی سطح کلسترول بالا باشد، کلسترول بیشتری وارد سلول‌های شما می‌شود.

تحقیقات از سال ۲۰۱۵ نشان داده‌اند که این افزایش کلسترول با افزایش پروتئین‌های التهابی که توسط سیستم ایمنی آزاد می‌شوند، مرتبط است.

تجمع پلاک در شریان‌ها نیز می‌تواند واکنش التهابی در بدن را تحریک کند. این واکنش باعث آسیب بیشتر شده و به بروز بیماری قلبی کمک می‌کند.

آیا التهاب بر سطح کلسترول تأثیر می‌گذارد؟

التهاب در بدن شما می‌تواند تغییراتی در سطح کلسترول ایجاد کند.

تحقیقات نشان داده‌اند که التهاب به کاهش سطح کلسترول HDL (کلسترول "خوب") مرتبط است. کلسترول HDL، با کاهش تجمع کلسترول در خون، از قلب شما محافظت می‌کند. سطح پایین HDL عامل خطری برای بیماری قلبی است چرا که احتمال دارد کلسترول به پلاک‌های رسوبی تبدیل شود.

التهاب همچنین موجب ایجاد مولکول‌های LDL "کلسترول بد" خواهد شد که به راحتی به پلاک‌های رسوبی تبدیل می‌شوند.

همچنین، التهاب، نوع دیگری از چربی‌های موجود در خون به نام تری‌گلیسرید را نیز افزایش می‌دهد. سطح بالای تری‌گلیسرید یکی دیگر از عوامل خطر در بروز بیماری قلبی است.

از گذشته، همواره بر اهمیت کاهش کلسترول خون تاکید شده است اما پیدا کردن راه‌هایی برای کاهش التهاب ممکن است حتی مهم‌تر باشد.

چگونه می‌توانم کلسترول و التهاب را کاهش دهم؟

کارشناسان اغلب رژیم مدیترانه‌ای را برای افرادی که به بیماری قلبی مبتلا هستند یا در معرض خطر آن قرار دارند توصیه می‌کنند. این رژیم شامل منابع غذایی متنوعی از آنتی‌اکسیدان‌ها، چربی‌های سالم و فیبر است که به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. همچنین ممکن است به کاهش سطح LDL نیز کمک کند.

رژیم مدیترانه‌ای شامل موارد زیر است:

  • انواع میوه‌ها و سبزیجات
  • لوبیا و عدس
  • غلات کامل
  • چربی‌های سالم از روغن زیتون، آووکادو، ماهی، آجیل و دانه‌ها
  • مقدار متعادلی از مرغ، تخم‌مرغ و محصولات لبنی