۷ شهرستان بوشهر در انتظار سینما؛ تلاش برای احیای سالن‌های تعطیل

۷ شهرستان بوشهر در انتظار سینما؛ تلاش برای احیای سالن‌های تعطیل

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر از وجود هفت شهرستان فاقد سینما در استان خبر داد و گفت: احیای سینماهای تعطیل، توسعه فضاهای نمایش فیلم و گسترش دفاتر انجمن سینمای جوانان در شهرستان‌ها در دستور کار قرار دارد.

حسین زندویان در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: در حال حاضر سه سینمای فعال در شهرهای بوشهر، برازجان و کنگان فعالیت می‌کنند که سینمای کنگان در سال ۱۴۰۴ به مجموعه سینماهای استان اضافه شده است.

وی افزود: سینماهای بهمن، کانون و ولایت نیز با وجود ظرفیت مناسب و برخورداری از مخاطب، تعطیل هستند و پیگیری برای تعیین تکلیف و احیای آنها ضروری است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر ادامه داد: چهار سینمای اختصاصی دولتی نیز زیر نظر شرکت‌های نفتی و نیروگاه‌ها فعالیت دارند که سه سینمای نفتی در شهر پردیس جم و سینما نیم‌روز در بوشهر قرار دارند.

زندویان با اشاره به کمبود سینما در بسیاری از شهرهای استان گفت: توسعه امکانات سینمایی از دیلم و گناوه تا دشتستان در دستور کار قرار دارد و در برازجان نیز تلاش می‌کنیم سینمای دوم این شهر راه‌اندازی شود.

وی افزود: اهرم، خورموج و خارگ نیز در برنامه‌های پیگیری قرار دارند و درباره سینمای نفتی غیرفعال خارگ نیز موضوع احیا دنبال می‌شود.

تعیین تکلیف سینما بهمن

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: شورای سینمای استان طی یک تا دو ماه آینده به ریاست استاندار و با دبیری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل می‌شود و بررسی مشکلات سینماها و سینماگران در دستور کار آن قرار دارد.

وی افزود: تعیین تکلیف سینما بهمن یکی از موضوعات این شورا خواهد بود. اگرچه مالکیت این سینما در اختیار حوزه هنری است، پیگیری وضعیت آن را با توجه به نقش اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینما وظیفه خود می‌دانیم.

زندویان همچنین از رایزنی برای تبدیل مجتمع آفتاب عالی‌شهر به سینما خبر داد و گفت: این مجتمع با ظرفیت حدود ۵۰۰ نفر می‌تواند طی ماه‌های آینده به فضای سینمایی تبدیل شود.

بازگشت دفتر سینمای جوان اهرم

وی درباره انجمن سینمای جوانان استان نیز گفت: در گذشته سه دفتر در اهرم، بوشهر و برازجان و یک نمایندگی در خورموج فعال بود که دو دفتر و این نمایندگی تعطیل شدند.

زندویان افزود: با پیگیری‌های انجام‌شده، کد فعالیت دفتر اهرم بازگردانده شده است و ایجاد دفتر انجمن سینمای جوانان در کنگان نیز در حال پیگیری است.

اجرای ۱۴ تولید نمایشی در ۷۷ شب

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر با اشاره به فعالیت‌های هنری استان گفت: از ابتدای سال تاکنون چهار نمایشگاه هنرهای تجسمی در مجموع به مدت ۴۰ روز برگزار شده و سوگواره تعزیه نیز اجرا شده است.

وی افزود: از محرم و صفر تاکنون سه مجوز کنسرت صادر شده و پیش‌بینی می‌شود اجراهای موسیقی در مهرماه رونق بیشتری بگیرد.

زندویان ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون مجوز ساخت چهار فیلم صادر شده و ۱۴ تولید نمایشی در مجموع ۷۷ شب در سطح استان روی صحنه رفته است.

۵۰۰ اثر در جشنواره داستان رضوی

وی همچنین از دریافت ۵۰۰ اثر در جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی خبر داد و گفت: آثار اکنون در مرحله داوری قرار دارند و اختتامیه جشنواره برای ۲۰ مهرماه برنامه‌ریزی شده است.

زندویان افزود: در حوزه کتاب نیز تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب توزیع شده که با احتساب کتاب‌های اهدایی، شمار کتاب‌های توزیع‌شده میان مردم و اقشار مختلف به حدود ۴ هزار جلد رسیده است.

به گفته وی، جشنواره کتاب سال بوشهر نیز در حال برگزاری است و تاکنون ۶۰ عنوان کتاب به دبیرخانه آن ارسال شده است.

مجوز مؤسسات فرهنگی به استان‌ها واگذار می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر از تصویب واگذاری اختیار صدور مجوز مؤسسات فرهنگی چندمنظوره به استان‌ها خبر داد و گفت: اجرای این مصوبه نیازمند ابلاغ رسمی است.

وی افزود: با اجرای این طرح، روند چهار تا ۶ ماهه صدور مجوز می‌تواند کوتاه‌تر شود. اکنون هفت درخواست تأسیس مؤسسه چندمنظوره در نوبت رسیدگی قرار دارد.

زندویان همچنین گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۵ مجوز کانون تبلیغاتی، سه مجوز چاپ و ۱۵ مجوز نشر در استان صادر شده است.

بهره‌برداری از طرح‌های فرهنگی در انتظار اعتبار

وی درباره طرح‌های عمرانی فرهنگی نیز اظهار کرد: برای جذب اعتبارات سال ۱۴۰۵ رایزنی‌هایی با فرمانداران و معاونان مالی شهرستان‌ها انجام شده است، اما پیش‌بینی اعتبار به معنای تخصیص کامل آن نیست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر افزود: نگارخانه پشت اداره‌کل نیز از طرح‌هایی است که تلاش می‌شود امسال به بهره‌برداری برسد، اما تحقق این هدف به تخصیص اعتبار بستگی دارد.

زندویان همچنین از برنامه احداث یک پلاتوی جدید در مجتمع فرهنگی ۹ دی خبر داد و گفت: این فضا با استفاده از اعتبارات موجود، همراهی هنرمندان و جذب حامی مالی احداث می‌شود و امیدواریم طی یک تا دو ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

وی درباره مدرسه هنرهای زیبای دخترانه فاطمیه بوشهر نیز گفت: پس از تخریب ساختمان مدرسه بر اثر بارندگی سال گذشته، سه ساختمان برای استقرار دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید پیشنهاد شده و همزمان خرید زمین برای ساخت مجدد مدرسه با کمک خیران پیگیری می‌شود.

غرفه رسانه بوشهر؛ الگویی برای دیگر استان‌ها

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر در پایان با اشاره به فعالیت غرفه رسانه استان گفت: خبرنگاران در مجموع ۱۴۰ شب در این غرفه حضور داشتند و این فعالیت به الگویی برای دیگر استان‌ها تبدیل شد.

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با ارسال ابلاغیه‌ای از فعالیت اصحاب رسانه بوشهر قدردانی و از دیگر استان‌ها خواسته است از این تجربه الگوبرداری کنند.