وضعیت فارس در همه گروه‌های خونی نارنجی است

مدیرکل انتقال خون استان فارس با دعوت از مردم به اهدای خون در روزهای سرد زمستان از کمبود ذخیره خون و فرآورده‌های خونی خبر داد و گفت: در همه گروه‌های خونی وضعیت استان نارنجی است.

وضعیت فارس در همه گروه‌های خونی نارنجی است

اکبرزاده، مدیرکل انتقال خون استان فارس:

همواره با شروع سرمای هوا و بارندگی در کنار شیوع بیماری‌های فصلی مانند آنفلوآنزا و کرونا با کاهش مراجعه مردمی به پایگاه‌های انتقال خون جهت اهدای خون روبه‌رو می‌شویم.وی افزود: این در حالی است که ادامه حیات بعضی از بیماران ازجمله بیماران تالاسمی، بیماران سرطانی، تصادفات جاده‌ای و ... به تزریق به‌موقع فرآورده‌های خونی وابسته است.دکتر اکبرزاده اظهار داشت: از طرفی بحث اعمال جراحی در بیمارستان‌ها و شیوع بیماری‌هت نیاز به مصرف خون و فرآورده‌های خونی را افزایش می‌دهد که با توجه به کاهش مراجعه‌های مردمی شرایط مناسبی را برای تامین بیمارستان‌ها در سطح استان فارس نداریم.وی با بیان اینکه با توجه به اینکه فرآورده‌های خونی و از جمله پلاکت دارای عمر مشخص هستند،ما به‌صورت روزانه نیازمند فراورده‌های خونی هستیم و این جز با مراجعات روزانه محقق نمی‌شود.اکبرزاده با بیان اینکه هریک از ما با نیم ساعت وقت‌گذاری می‌توانیم جان سه انسان را از مرگ نجات دهیم، گفت: ما در حال حاضر به همه گروه‌های خونی به‌ویژه گروه‌های خونی منفی نیاز داریم و از همه دعوت می‌کنیم تا در اسرع وقت جهت اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون در سطح استان مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون فارس درمورد ساعت کاری پایگاه‌های انتقال خون در سطح استان گفت: پایگاه نمازی واقع در میدان نماز جنب درمانگاه امام رضا(ع) شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۲۰ و پنجشنبه از ۸ صبح تا ۱۳:۳۰، کانکس سید الشهدا در ورودی شهرک استقلال شنبه تا چهارشنبه ۸ صبح تا ۱۳:۳۰ و پایگاه انتقال خون قوام واقع در خیابان قصردشت روبه‌روی شرکت مخابرات همه روزه حتی روزهای تعطیل از ساعت ۸ تا ساعت ۲۰ به صورت یکسره در خدمت مردم هستند.وی ادامه داد: همچنیم پایگاه‌هایی که در لامرد، گراش، فسا، جهرم، داراب، مرودشت و کازرون داریم هر روز از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۸ صبح تا ۱۳:۳۰ آماده ارائه خدمت هستند و در سایر شهرستان‌ها طبق اعلام قبلی در قالب تیم های سیار مستقر می‌شوند.اکبرزاده افزاد: همچنین برای تسهیل دسترسی مردم به اهدای خون دوشنبه و چهارشنبه عصرها پایگاه کازرون و مرودشت از ساعت ۱۵ تا ساعت ۱۸ برای ارائه خدمت باز هستند.وی با بیان اینکه نیاز روزانه استان فارس به خون و فرآورده‌های خونی حدود ۸۵۰ واحد است، گفت: در حال حاضر تولید روزانه ما از این عدد به میزان زیادی پایین‌تر است و لذا توجه مردم برای کمک به هم‌نوعان را می‌طلبد.
اکبرزاده درباره اهدای خون بانوان استان فارس نیز گفت: گرچه استان فارس ۶ ماهه اول امسال در حدزه اهدای خون بانوان رشد خوبی داشت و استان اول شد، اما عدد اهدای خون بانوان در فارس حدود ۵.۵ درصد و عدد پایینی است در حالی در برخی استان‌ها این عدد به ۱۰ هم رسیده و در برخی کشورها تا ۴۰ درصد عنوان می‌شود، بنابراین زمان آن رسیده که دیدگاه‌مان را نسبت به اهدای خون بانوان عوض کنیم و به کمک به هم‌نوعان فکر کنیم.وی در پایان گفت: هر بانوی سالمی در طول سال می‌تواند سه بار و هر مرد سالم چهار بار خون اهدا کند.