شیراز میزبان شانزدهمین همایش کشوری کولورکتال

شیراز میزبان شانزدهمین همایش کشوری کولورکتال

شانزدهمین همایش سالیانه کولورکتال با محوریت تازه‌ترین چالش‌های تشخیص و درمان سرطان روده بزرگ، روزهای ۲۴ و ۲۵ مهرماه در مجتمع فرهنگی، آموزشی و ورزشی ولایت شیراز برگزار می‌شود. همزمان با این رویداد، جراحی‌های زنده آموزشی نیز ویژه جراحان عمومی در بیمارستان شهید فقیهی شیراز انجام خواهد شد.

احمد ایزدپناه، رئیس همایش و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست خبری اظهار کرد: این کنگره همچون دوره‌های گذشته با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از پرستاران، جراحان و متخصصان کشور برگزار می‌شود و شامل نشست‌های علمی، ارائه دستاوردهای پژوهشی و آموزش عملی است.

وی با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری گفت: سرطان کولورکتال در صورت شناسایی به‌موقع قابل کنترل است، اما در مراحل پیشرفته درمان آن دشوار و پرهزینه خواهد بود.

به گفته ایزدپناه، روز چهارشنبه ۲۳ مهر نیز جراحی‌های زنده در اتاق عمل بیمارستان شهید فقیهی برای آموزش عملی جراحان عمومی اجرا می‌شود.

سید محمدکاظم تدین، دبیر علمی همایش نیز با اشاره به شیوع بالای این بیماری گفت: سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در کشور است و تغییر سبک زندگی موجب کاهش سن ابتلا به آن شده است.

وی توصیه کرد: همه افراد باید از ۴۵ سالگی هر ۱۰ سال یک‌بار کولونوسکوپی انجام دهند، اما در صورتی که یکی از بستگان درجه‌یک به این بیماری مبتلا باشد، غربالگری باید زودتر آغاز شود.

تدین افزود: کولونوسکوپی بهترین روش تشخیص و درمان پولیپ‌های روده است و بی‌توجهی به آن می‌تواند طی پنج تا ۱۰ سال منجر به سرطان شود.

به گفته دبیر علمی همایش، علائمی مانند خون‌ریزی‌های گوارشی، وجود خون در مدفوع و تغییر مداوم در عادات دفع، از نشانه‌های هشداردهنده سرطان کولورکتال است.

شانزدهمین همایش کولورکتال با حضور ۱۱ گروه تخصصی از حوزه‌های پزشکی، پرستاری و بهداشت برگزار می‌شود و مباحث آن بر اپیدمیولوژی، پیشگیری و روش‌های نوین درمان سرطان روده بزرگ متمرکز خواهد بود.