هشدار رئیس مرکز بهداشت میناب: هر نقطه آب راکد می‌تواند کانون پشه آئدس شود

رئیس مرکز بهداشت میناب هشدار داد که بارش‌های اخیر در هرمزگان، تمامی مناطق استان را به زیستگاه بالقوه پشه آئدس تبدیل کرده است

هشدار رئیس مرکز بهداشت میناب: هر نقطه آب راکد می‌تواند کانون پشه آئدس شود

رئیس مرکز بهداشت میناب هشدار داد که بارش‌های اخیر در هرمزگان تمامی مناطق استان را به زیستگاه بالقوه پشه آئدس تبدیل کرده است. این پشه ناقل بیماری‌های خطرناکی مانند تب دنگی، چیکونگونیا، زیکا و تب زرد است.

دکتر حمیدرضا بهزادی با تأکید بر اینکه حتی کوچک‌ترین تجمع آب راکد، مانند آب موجود در درب یک بطری، می‌تواند محل تکثیر این پشه باشد، مشارکت عمومی را به‌عنوان مؤثرترین راه پیشگیری از این بیماری‌ها معرفی کرد.

وی توضیح داد که مرکز بهداشت در حال اجرای اقدامات کنترلی است، از جمله مه‌پاشی هدفمند در محلات به‌محض شناسایی پشه آئدس، اما تأکید کرد که سم‌پاشی گسترده به‌دلایل زیست‌محیطی و جلوگیری از مقاومت پشه‌ها علیه سموم انجام نمی‌شود.

بهزادی همچنین راهکارهای ساده‌ای را برای حذف کانون‌های آب راکد معرفی کرد که شامل پر کردن چاله‌ها، تخلیه آب جمع‌شده در زیر گلدان‌ها، پوشاندن لاستیک‌های فرسوده، و تخلیه آب کولرهای آبی بود.

وی افزود که تاکنون یک مورد ابتلا به بیماری در شهرستان میناب گزارش شده است و در حال حاضر برنامه‌های آموزشی گسترده‌ای از جمله آموزش‌های خانه‌به‌خانه، اطلاع‌رسانی از طریق صدا و سیما، و برگزاری کلاس‌های آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها در حال اجرا است.

رئیس مرکز بهداشت میناب در ادامه از فعال‌سازی محلات ارتقا دهنده سلامت با مشارکت بسیج، دستگاه‌های اجرایی و معتمدین محلی خبر داد و گفت: این اقدام برای مدیریت مؤثر بیماری‌های ناشی از پشه آئدس در حال انجام است.

در نهایت، دکتر بهزادی از شهروندان خواست تا در حذف کانون‌های آب راکد و پیشگیری از بیماری‌ها همکاری کنند تا موفقیت در کنترل این پشه و بیماری‌های ناشی از آن به دست آید.