محکمه بی حاکم!

گزارش «خبرجنوب» از آشفته بازار بی نظارتی بر شرکت های تاکسی اینترنتی و لغو سفر توسط راننده!

محکمه بی حاکم!

فاطمه ایزدی - «خبرجنوب» / چند سالی است تاکسی های اینترنتی، امکان دسترسی آسان به سفرهای درون شهری را فراهم کرده اند و بسیاری از این شرکت ها با شعار سفر سریع و ایمن به دنبال ارائه خدمات هستند. با این حال شرکت هایی همچون تپسی و اسنپ در سایه بی نظارتی مسئولین، آب به آسیاب نارضایتی بسیاری از مسافران ریخته اند و «لغو سفر توسط راننده»، یکی از گزینه هایی است که درصد نارضایتی از سفیران تپسی و اسنپ را افزایش داده است.      

هر چند «لغو سفر توسط مسافر» نیز رانندگان را کلافه می کند اما این موضوع، مسافرانی که برای رسیدن به یک مقصد در زمان مشخص برنامه ریزی کرده اند را کلافه تر کرده است. 

رانندگان تپسی بدون آنکه شرایط مسافر را در نظر بگیرند خیلی راحت سفر را لغو می کنند و سهم مسافر چیزی جز سردرگمی و بلاتکلیفی نیست. نکته قابل تامل اینکه پشتیبان های تپسی هم راه بی تفاوتی و بی اعتنایی را در پیش گرفته اند و با پاسخ های طفره آمیز، خود را از رفتار راننده مبرا می کنند.

یکی از مسافران تپسی در گفتگو با «خبرجنوب» تاکید کرد که به منظور دریافت خدمات و پس از اخذ مشخصات راننده از «1630» و تماس با او، راننده در دسترس نبوده است. نکته عجیب آنکه پس از 20 دقیقه انتظار و تحمل این همه بلاتکلیفی، راننده سفر را لغو کرده و تماس با پشتیبانی و اعلام این موضوع نیز بی نتیجه بوده است.

پشتیبانی، علت لغو سفر توسط راننده را اعلام نکرده و متاسفانه چنین موضوعاتی روزانه توسط این شرکت و برخی شرکت های به ورطه تکرار افتاده است.

گرفتار ماندن مسافران در چرخه چنین نابسامانی هایی همچنان ادامه دارد و هیچ دستگاهی نیز بر عملکرد تاکسی های اینترنتی نظارت ندارد. از سرقت گوشت، گوشی و برخی بسته هایی که هرگز به مقصد نمی رسند گرفته تا قصه تکراری تاخیر و لغو سفر توسط راننده، تنها برخی مشکلات و مصائبی است که مسافران، روزانه در حین سفر با برخی تاکسی های اینترنتی از جمله تپسی، تجربه می کنند.

یکی از شهروندان شیرازی در گفتگو با «خبرجنوب» اعلام کرد که چندی پیش، 5 کیلوگوشت را با اسنپ به آدرس یکی از بستگان خود ارسال کرده اما راننده از دسترس خارج شده و پس از تماس پشتیبانی نیز هیچ چیز عایدش نشده و آنها جواب سربالا داده اند.

 در این میان آنچه عجیب و قابل تامل است عدم نظارت بر تاکسی های اینترنتی و عملکرد آنها توسط دستگاه های نظارتی است. هر چیزی حتی پفک و بستنی نیز صنف دارند اما تاکسی های اینترنتی با این حجم از جامعه آماری گسترده، صنف ندارند و علیرغم فعالیت میزان قابل توجهی از رانندگان در این بخش، هنوز هم فعالان این عرصه اتحادیه ندارند!

موضوع دیگری که جای سوال است عضوگیری تپسی و اسنپ از رانندگان مختلف و دعوت به کار از همه اقشار بدون هیچ گونه سخت گیری در این حوزه است. در واقع این شرکت ها بدون تعیین شرایط و بی هیچ سخت گیری یا فیلتر مشخص، هر کس از راه می رسد را به عنوان راننده ناوگان پذیرش می کنند و آتش این نابسامانی، روز به روز داغ تر می شود.

هر چند فعالان این صنف می توانند به صورت مستقل برای خود صنف و اتحادیه داشته باشند اما شرکت‌های تاکسی اینترنتی باید مجوزهای خود را از اتحادیه کسب و کارهای مجازی که شامل چندین شغل با جامعه آماری بالا است بگیرند و همین موضوع، وضعیت را برای رسیدگی به مشکلات این بخش، سخت تر کرده است.

چند وقت پیش شرکت تپسی «لغو سفر توسط مسافر» را یکی از پرشکایت ترین مواردی عنوان کرد که توسط سفیران این شرکت گزارش شده اما جالب اینجاست که تپسی به موضوع «لغو سفر توسط رانندگان» و سایر مشکلات، بی اعتنا بوده است.

اگرچه تپسی از کاربران خواسته است نظرات، نارضایتی و شکایت های خود را به پشتیبانی اعلام کنند اما در عمل، طرح این شکایت ها و نارضایتی ها به جایی نمی رسد!   

در هر حال باید دستگاه های نظارتی به عملکرد شرکت های تاکسی اینترنتی نظارت داشته باشند و این شرکت ها نیز برای سنجش عملکرد ناوگان خود، رفتار راننده‌ها را به طور کامل رصد کنند و برای احقاق حق مسافران و کاربران نیز ارزش قائل شوند.