یک بیمارستان برای ۲ شهرستان؛ شوش و کرخه

یک بیمارستان برای ۲ شهرستان؛ شوش و کرخه

یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی در شهرستان شوش تنها مرکز بزرگ درمانی برای ارائه خدمات به جمعیتی نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر است.

بیمارستان نظام مافی تنها بیمارستان شهرستان شوش و کرخه این روز‌ها حال خوشی ندارد و با توجه به شیوع آنفلوانزاو سرماخوردگی با مراجعه انبوهی از شهروندان و بیماران روبه‌رو شده.

وضعیت اورژانس بیمارستان نظام مافی شوش با توجه به کمبود پزشک، امکانات و فضای فیزیکی و همچنین قطعی سامانه داروخانه باعث کندی خدمات دهی به بیماران و نارضایتی آن‌ها از این وضعیت شده است.

مشاهدات عینی نشان می‌دهد بیماران زیادی به دلیل کمبود پزشک ساعت‌ها در نوبت انتظار ملاقات می‌نشینند که علاوه بر زیرسوال رفتن شان و صرف وقت انرژی آن‌ها به خاطر کمبود مکان و نابود شدن وقت، باعث افزایش شیوع بیماری‌های عفونی به خصوص سرماخوردگی و آنفلوانزا در بین مردم می‌شود.

مراجعین به بیمارستان نظام مافی شوش به نحوه رسیدگی و خدمات دهی این بیمارستان که تنها بیمارستان شهرستان شوش و کرخه بوده ابراز گلایه نموده، و سرعت در پاسخگویی، معاینه و رسیدگی در بخش اورژانس این بیمارستان را خواستار شدند.

آن‌ها با بیان اینکه در بخش اورژانس بیمارستان نظام مافی شوش تنها یک پزشک بیماران را معاینه می‌کند، افزود: بیمارانی که به بخش اورژانس مراجعه می‌کنند، شرایط مناسبی ندارند و باید به سرعت به وضعیت آن‌ها رسیدگی شود، اما به دلیل اینکه تنها یک پزشک بیماران را معاینه می‌کند، آن‌ها ناچارند مدت زمان طولانی را در صف بایستند.

کرخه یکی از شهرستان‌های تازه تاسیس در استان خوزستان است که در ۱۳۹۹ با جدا شدن از شوش با بخش مرکزی الوان تبدیل به شهرستانی مستقل شد.

این شهرستان دارای ۲ بخش مرکزی و شاوور است که روی هم رفته تخمین زده می‌شود جمعیتی نزدیک به ۸۰ هزار نفر در آنجا سکونت داشته باشند، مردم این شهرستان همواره مجبورند برای رفع بیماری‌ها به شهرستان همجوار یعنی شوش مراجعه کنند که این مسئله در کنار افزایش بار مراجعات به بیمارستان نظام مافی شوش به دلیل شیوع موج آنفلونزا مشکلاتی از قبیل کندی در انجام خدمات را در پی داشته.

این شهروندان همچنین از قطعی سامانه و آزاد حساب شدن دارو‌ها و ویزیت بیمار گلایه داشته و خواستار رسیدگی مسئولان به این مشکلات شدند.

یکی دیگر از همراهان بیمار گفت: از مسئولان متولی انتظار داریم هرچه سریعتر مشکل قطعی سیستم را برطرف کنند. چرا باید مجبور باشیم دارو‌ها را آزاد حساب کنیم.

به گفته او، بی توجهی مسئولان به مشکلات آنهم به این شکل که موجب پایمال شدن حق شهروندان می‌گرد باید سریعا نسبت به رفع آن اقدام شود.

این شهروند شوشی می‌گوید: وضعیت تنها بیمارستان این ۲ شهرستان را تأسف‌آور عنوان کرد که او به عنوان یک کارگر پول بیمه خود را پرداخت می‌کند تا از خدمات رایگان تامین اجتماعی استفاده نماید، نه آنکه به علت کندی یا قطعی همواره سامانه مجبور به آزاد حساب کردن دارو‌ها شود.

افزایش ۳ برابری مراجعان به اورژانس

البته مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شوش با اشاره به گلایه بیماران نسبت به محاسبه آزاد داروها، گفت: به دلیل مشکل داخلی و قطعی سیستم داروخانه بیمارستان نظام مافی شوش طی ۲ الی ۳ روز با این مشکل مواجه شدیم که در حال حاضر این مشکل برطرف شده است.

یحیی میثم کمبود دارو را معضلی کشوری دانست که در بیمارستان نظام مافی شوش کمبود دارو نیست و وضعیت بیمارستان از لحاظ دارو‌های مورد نیاز خوب است.

او گفت: به دلیل شیوع آنفلوانزا و روند افزایشی آن در کشور آمار مراجعه کنندگان و بیماران به اورژانس بیمارستان نظام مافی شوش ۳ تا ۴ برابر شده است.

 به گفته آقای میثم برای مدیریت موج آنفلوانزا در بیمارستان نظام مافی شوش طب اورژانس فعال شده و همچنین از پزشکان عمومی بیشتری در اورژانس بیمارستان استفاده کردیم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شوش می‌گوید: شبانه روز پیگیر مشکلات بیمارستان نظام مافی هستیم که باتوجه به موج بیماری آنفلوانزا افزایش ساعت درمانگاه‌های سطح شهرستان شوش در دستور کار قرار گرفته است.

مشکلات بیمارستان نظام مافی برطرف شود

محمد کعب عمیر نماینده شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفت: متولیان شبکه بهداشت و درمان شهرستان شوش و دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز هرچه سریعتر نسبت به رفع مشکلات بیمارستان نظام مافی اقدام کنند.

او افزود: بیمارستان نظام مافی شوش جوابگوی مردم شهرستان‌های شوش و کرخه نیست، و انتظار می‌رود بیمارستان در حال احداث شوش تکمیل و همچنین روند ساخت بیمارستان کرخه از سوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز آغاز شود.

به گفته آقای کعب عمیر با پیگیری‌ها و نشست‌های مستمر توانستیم دستگاه‌های «ام آر ای» و «سی تی اسکن» برای بیمارستان نظام مافی اخذ کنیم که بزودی کار خدمات دهی به بیماران آغاز خواهد شد.

موافقت با ساخت بیمارستان کرخه

نماینده  شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی مدتی پیش نیز خبر داد که بر اساس موافقتنامه ماده (۲۳) و پس از نشست‌های متعدد طرح احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان کرخه از سوی رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد و دبیر کمیسیون ماده ۲۳ سازمان برنامه و بودجه کشور صادر شد.

این مقام مسئول یادآور شد که شروع احداث بیمارستان کرخه در ۱۴۰۲ اعلام شده، اما بر اساس توافقات با فرماندار سعی شده، زمان آغاز احداث این مرکز درمانی تا پایان ۱۴۰۱ محقق شود.

اگرچه انتظار می‌رود تکمیل این بیمارستان تا سال‌های آینده محقق نشود، اما کلنگ زنی و شروع به ساخت بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان کرخه می‌تواند امید‌ها را برای بهبود وضعیت و خدمات درمانی به مردم در این منطقه زنده کند.

در موارد متعددی بیمارستان‌های ۱۰۰ تختخوابی در مدت زمانی بین ۲ تا ۳ ساله با تامین منابع از سوی خیرین ساخته شده اند، که با توجه به مشکلات درمانی کرخه می‌توان از ظرفیت خیرین شهرستان‌های شوش و کرخه استفاده کرد تا پله‌های درمانی در این شهرستان ارتقا یافته و شهروندان نیز از ارائه آن راضی باشند.