زندان های فارس در مسیر تحول و تعالی

اسحاق ابراهیمی، مدیر کل زندان های فارس: بی سوادی در زندان های استان ریشه کن شده است

زندان های فارس در مسیر تحول و تعالی

مرجان دهقانی« خبرجنوب»/  وجود زندان و ساخت و توسعه آن پدیده خوشایندی نیست اما باید بدانیم زندان محل نگهداری انسانهاست، انسانهایی که نیازمند خدمات اصلاحی و تربیتی هستند و این اماكن کیفری در جایگاه آموزشگاه نیکیها و محل اصلاح و تربیت و بازپروری و بازتوانمندسازی افراد، نیازمند مناسب سازی مستمر در جهت رسالت تأمینی  و تربیتی میباشد. مدیرکل زندان های استان فارس در همین ارتباط  از کسب رتبه اول این اداره کل در کشور به واسطه اجرای برنامه ها و اولویت های تحول و تعالی محور خبرداد و گفت: این توفیق ارزشمند در راستای اجرای شایسته، کیفی و فراگیر برنامه های اولویتدار ابلاغی برای تحقق سیاستهای تحولی و تعالی محور نظام قضائی کشور و تبدیل زندان ها به آموزشگاه محقق گردیده است.

اسحاق ابراهیمی افزود: در زندانهای فارس روزانه افزون بر 160 خدمت و اقدام تأمینی و تربیتی  انجام می پذیرد که بیش از 65  درصد آن مشمول برنامه های حوزه فرهنگی و تربیتی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر روزانه بیش از ۵٠ درصد از زندانیان در زندانهای فارس به فعالیتهای قرآنی مشغول اند و بیش از یک هزار نفر حافظ سورههاي مختلف قرآن هستند بیان کرد:  درزمینه اقدامات فرهنگی و تربیتی، رتبه دوم کشور و  درزمینه فعالیت ها و مسابقات هنری مقام دوم قرآن در مسابقات  منطقه ۶ کشور را کسب کرده ايم.

مدیرکل زندان های استان فارس با اشاره به اینکه بیش از 70 مربی  درعرصه مهارت آموزی به  زندانیان فعالیت دارند و افزون بر  ۹٠٠٠ زندانی  در  بیش از ۵٠ رشته  فنی و حرفه ای تحت آموزش قرار گرفته اند تصریح کرد: بر اساس پروندههای شخصیتی فرهنگی که در بدو ورود از زندانیان تهیه میشود،  بسیاری از زندانیان فاقد مهارتهای لازم تحصیلی یا دانشها و مهارتهای فنی و  اجتماعی هستند که این نقص درمسیر مجازات و زندان تأثیر گذار بوده است. 

ابراهیمی ادامه داد: به همین منظور برای بازهنجارسازی زندانیان و و تلاش در جهت بازگشت سعادتمندانه آنان به جامعه،  فعالیتهای آموزشی و مهارت افزایی متعددی انجام میپذیرد.

مدیرکل زندان های استان فارس در رابطه با  مهارت آموزی زندانیان با بیان اینکه هم اکنون زندانیان در بیش از 50 رشته فنی و حرفه ای تحت آموزش قرار دارند اظهارداشت: با اقدامات صورت پذیرفته زمینه حرفهآموزی ۷٠ درصد محکومین واجد شرایط و اشتغال افزون بر ۵٠ درصد آنان  در مؤسسات کیفری و واحدهای  تحت نظارت فراهم شده است.

ابراهیمی افزود: سواد آموزی برای تمامی زندانیان جدیدالورود بی سواد و کم سواد در زندان ها اجباری و الزامی است، همچنین امکان تحصیل زندانیان از مقطع ابتدایی تا آموزش عالی در زندان ها فراهم است. امكان ادامه تحصیل نزدیک  به  ۵٠٠ زندانی از مقطع سواد آموزی تا آموزش عالی در زندانهای فارس طی سال تحصیلی ۱۴٠۲-۱۴٠۳ محقق شده است، همچنین لازم به ذکر است که بی سوادی در زندان های استان  فارس ریشه کن گردیده است. مدیرکل زندان های استان فارس در رابطه با استفاده از پابند الکترونیک و مراقبت مجازی گفت: زندانیان واجد شرایط می توانند طبق دستور مقام قضائی، ضمن رعایت محدودیت های لازم با پابند الکترونیک در کنار خانواده خود زندگی کنند و همچنین به فعالیت و اشتغال خود  نیز مبادرت  ورزند.

وی تصریح کرد: نصب تعداد 3142 عدد پابند الکترونیکی از ابتدای شروع طرح تاکنون برای زندانیان واجد شرایط که حضورشان در اجتماع نافی امنیت و آسایش مردم نیست انجام پذیرفته است.  در حال حاضر نیز  حدود  800  نفر مددجو از پابند الکترونیک استفاده می کنند.

وی با اشاره به اینکه مدیریت علمی زندانها بر مبنای دانائی محوری، از جمله اولویت های ابلاغی و ترسیمی رئیس سازمان زندانهای کشور در دوران تحول و تعالي محور نظام قضائی کشور است گفت: بر همین مبنا اولین دوره آموزش جامع تربیت مدیر زندان در ۴ منطقه آموزشی و پژوهشی کشور مجموعاً با ۱۲٠ فراگیر منتخب و ممتاز از بین کارکنان پذیرفته شده اجرا شد که بنا بر ارزیابی سازمان و نظر فراگیران ارجمند،  منطقه ۴ آموزش و پژوهش سازمان زندان ها  مستقر در شیراز، مرکز برتر کشوری در اجرای این دوره آموزشی شناخته و معرفی شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴٠۲ مرکز آموزش منطقه چهار، ۱۷۴ دوره آموزشی معادل ۱۳٠۸۹۴ نفر ساعت  در خصوص آموزش کارکنان اجرا نمود.

ابراهيمي در ادامه با اشاره به مقوله ساخت زندانهای جدید، بازسازی زندانهای موجود، اصلاح ساختار و... تصريح كرد: اين امر در راستای نگهداری، تفکیک و طبقه بندی و بهبود و توسعه فضاهای خدماتی و آموزشی اجتناب ناپذیر و الزامی است  و البته همه این اقدامات گسترده در راستای نیل به تحقق حقوق شهروندی و کرامت انسانی جامعه هدف   انجام می پذیرد.

مدیرکل زندان های فارس در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات ستاد دیه استان فارس اشاره کرد و با بیان اینکه با کمک خیران و نیکاندیشان، جشنهای گلریزان،پویش اجتماعی سهم من ۴٠، بیش از ۶۵٠ زندانی جرائم مالی و غیرعمد از زندان های استان آزاد و به کانون خانواده و جامعه بازگشتند گفت: البته هم اکنون نیز حدود ۱۰۰۰ نفر به جرائم غیر عمد در زندانهای فارس حضور دارند که برای  آزادی آنان نیازمند یاری و مساعدت مردم شریف و جامعه خیرین میباشیم.