شیراز ، دریچه ای به جهان صنایع دستی گشود

همایش بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی با حضور مریم جلالی معاون وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی.   محمدحسن اسدی شهردار شیراز. دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی فارس و شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی با حضور هنرمندان حوزه صنایع دستی برگزار شد.

شیراز ، دریچه ای به جهان صنایع دستی گشود

خبرنگار زینب دانشور 

به گزارش خبرنگار خبر جنوب ، شهردار شیراز در این مراسم ضمن خوشآمد به شهرداران شهر جهانی صنایع دستی و هنرمندان و دیگر مدیران استانی بیان کرد: میزبانی شیراز از این رویداد می تواند دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد.

دکتر محمدحسن اسدی افزود: فارس و شیراز سراسر ظرفیت است هنرمندان زیادی در سراسر این منطقه از روزگاران دور دستی بر هنر داشتند و جوانان امروزه می توانند از این فرصت ها استفاده کنند.
وی با اشاره به تاریخ شیراز و جایگاه این کلانشهر در عرصه ملی و بین المللی تاکید کرد: ما رسالت سنگین و وظیفه خطیری داریم تا این میراث و فرهنگ را حفظ و به آیندگان منتقل کنیم.
شهردار شیراز گفت: با راه اندازی بازارچه صنایع دستی در هسته مرکزی شهر یعنی بافت تاریخی و بازارچه هنر با بیش از ۶۰ غرفه در راستای نمایش هنر و رونق بازار این افراد اقدام کردیم. 
دکتر اسدی همچنین از افتتاح مدرسه عالی هنر در شهر شیراز و طراحی و ساخت و جانمایی سردیس پیشکسوتان و اساتید این عرصه در شیراز سخن گفت و افزود: با همه این ها هنرمندان ما مستحق حمایت های بیشتر هستند و این تسهیلات برای ادامه فعالیت این عزیزان کفاف نمی دهد.
دبیر شهر جهانی صنایع دستی افزود: هنرمندان ما در تهیه مکانی برای عرضه هنرشان دچار مشکلاتی اند و ما موظفیم بستر تهیه و عرضه این صنعت را فراهم کنیم. 
دکتر اسدی با بیان این که پیشکسوتان صنایع دستی توانایی جسمی ادامه فعالیت ندارند گفت: باید به فکر جایگزینی برای این بزرگان باشیم و با آموزش و تشویق جوانان در حفظ این داشته های فرهنگی بکوشیم.
وی در پایان از برنامه های شهرداری برای حفظ عنوان شهر جهانی صنایع دستی سخن گفت و افزود: طرح مجموعه زندیه، احیای میدان توپخانه و نقاره خانه و باز شدن دیوان خانه دفتر کار کریمخان زند از جمله برنامه هاست که با پروژه زندیه شاهد تحولات عظیمی خواهیم بود.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس نیز در سخنانی با اشاره به میزبانی شیراز از مهم ترین رویداد صنایع دستی کشور گفت: یکی از ابزارهای تکنیکال درحوزه معرفي حصول بزگزاری رویداد است که رویداد روز جهانی صنایع دستی به میزبانی شیراز از جمله این برنامه هاست.
محمد ثابت اقلیدی در ادامه با اشاره اجرای طرح جامع صنایع دستی با رهنمود استاد فارس گفت ما به واسطه خشکسالی هایی که شهر خرامه را در بر گرفته به تعریف یک ابرپروژه صنایع دستی در شهرستان  خرامه برای رونق اقتصادی این شهر پرداختیم که‌در حال تجهیز و تامین زیر ساخت های این ابرپروژه هستیم.
وی افزود: همچنین افتتاح خانه صنایع شهید جمهور رئیسی در بافت تاریخی که بالغ بر 16 هنرمند چیره دست در این خانه ها مشغول به کار خواهند شد تا بدین وسیله به رهنمود رئیس جمهور فقید که در اختیار گذاشتن خانه های بافت تاریخی در اختیار هنرمندان صنایع دستی است جامه عمل پوشانده باشیم و امیدواریم که این فضا بتواند راهی برای دیده شدن آثار هنرمندان صنایع دستی فراهم کند. 
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس با اشاره به دو اتفاق مثبت در حوزه اقتصادی صنایع دستی فارس را  کلنگ زنی پروژه مجتمع صنایع دستی در شهرک آرین بامشارکت بخش خصوصی و اجرای طرح پروژه معظم مجتمع صنایع دستی و موزه که کلنگ زنی آن روز 21 خرداد انجام خواهد شد گفت: این مجتمع بزرگ پروژه ای متفاوت با رویکرد اجرای طرحی ماندگار و ساختمانی ماندگار برای شیراز خواهد بود. این مجتمع جز بازارچه صنایع دستی، سالن نمایشی به متراژ 1800 متر و موزه تخصصی و اتاق پیشکسوتان خواهد داشت. این پروژه با همکاری دو سرمایه گذار بزرگ اجرا خواهد شد. 
وی با اشاره به اعطای تسهیلات کم بهره تبصره 18 و 16به هنرمندان و بیمه 600 هنرمند فعال استان را از دیگر خدمات به هنرمندان حوزه صنایع دستی خواند. ثابت اقلیدی همچنین به اختصاص یک درصد بودجه مسئولیت اجتماعی اداره کل میراث فرهنگی فارس برای تهیه مصالح کار هنرمندان رشته های مختلف اشاره کرد که در راستای حمایت از تولید صنایع دستی صورت گرفته است.  وی در پایان از همکاری شهردار شیراز در برگزاری رویدادهای میراث فرهنگی! صنایع دستی و گردشگری تشکر کرد.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی فارس نیز در این مراسم با تشریح عملکرد این اداره کل در حوزه صنایع دستی گفت: طی سال های اخیر با ملی کردن ۴ شهر و روستا در استان قدم های اولیه برداشته شد.

دکتر بهزاد احمدی فارسانی افزود: شهرداری شیراز نیز با ساخت و جانمایی سردیس های هنرمندان صنایع دستی و واگذاری اماکن تاریخی به هنرمندان در این خصوص همراهی کرد.

وی افزود: همچنین با اختصاص تسهیلات ۷۰ میلیاردی در قالب تبصره ۱۶ و ۱۸ به هنرمندان سعی بر حمایت از این عزیزان داشتیم. معاون صنایع دستی میراث فرهنگی فارس از اخذ ۱۳۷ نشان مهر اصالت ملی و ۳ نشان مهر اصالت یونسکو توسط هنرمندان استان سخن گفت و ادامه داد: همچنین با راه اندازی بازارچه های صنایع دستی و تجهیز آن ها در این مسیر هنرمندان را همراهی کردیم.

 احمدی تاکید کرد: آن چه انجام دادیم وظیفه و بدهی فرهنگی ما بود چرا که صنایع دستی هویت ملی ماست.

 گفتنی است در این مراسم از چندتن از پیشکسوتان صنایع دستی فارس با اهدای نشان ملی هنر و لوح تقدیر به ترتیب ذیل تجلیل شد. بهروز حیدریان _انواع رشته های صنایع دستی، خانم احترام کشاورز _روار دوزی، خانم تورا جعفری بهی _انواع دستبافته های عشایری، سید حسین اسماعیلی _دولچه دوزی، کاظم کلاهی _خاتم شیراز، اقای نظام اسدی _شیشه گری سنتی، بهنام محمدی کشکولی _دستبافته های داری، خانم فوزیه خضری _موزه داری، محمد جواد شبیه _حجاری، حمید رضا کریمی _منبت اباده، خانم طاهره ابراهیمی _رند بافی، خانم پروین بازدار_ حصیربافی، خانم معصومه خانی _چرم، خانم زهرا خوشبخت _تذهیب، عباسعلی ابرناک _نمدمالی، علیرضا حقیقی_خاتم، مسعود شیرازی فرد _خاتم، بیژن حسینی_معماری سنتی