رشد جایگاه علمی فارس با صعود 6 پله ای میانگین نمره دانش آموزان

رشد جایگاه علمی فارس با صعود 6 پله ای میانگین نمره دانش آموزان

بهمن پگاه راد- «خبر جنوب»/ معاون متوسطه آموزش و پرورش فارس از تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور سراسری سال آینده خبر داد.

علیرضا شجاعی پور در گفتگو با خبرنگار ما افزود: امسال تاثیر قطعی نمرات پایه دوازدهم و سوابق تحصیلی ۵۰ درصد است و در سال آینده تاثیر امتحانات نهایی دهم، یازدهم و دوازدهم و سوابق تحصیلی ۶٠ درصد می‌شود.

وی ادامه داد: از این رو دانش آموزان باید بیش از سال‌های گذشته امتحانات نهایی را جدی بگیرند و این هم در نظر داشته باشند تنها در امتحانات خرداد ماه سوابق تحصیلی تاثیرگذار است و آزمون‌های شهریور ماه و یا دی ماه تاثیری نخواهند داشت.

معاون متوسطه آموزش و پرورش فارس در مورد این که علت لحاظ کردن نمرات نهایی و سوابق تحصیلی در آزمون‌های کنکور چیست؟ گفت: علت امر این است که نمی‌خواهند سرنوشت تحصیلی و ادامه آن را به یک آزمون یک روزه و چند ساعته رقم بزنند؛ از این رو در سال‌های اخیر تصمیم گرفته شد بخشی از سوابق تحصیل هم در نتیجه کنکور دخالت دهند که برای دانش آموزان و راهیابی آن ها به موسسات آموزش عالی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

شجاعی پور در پاسخ به این که بعضی از دانش آموزان می‌خواهند تا مرز دیپلم درس بخوانند و زودتر وارد بازار کار شوند و این سختگیری‌ها در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای آن ها سنگین است؟ گفت: درست است و برای این دانش آموزان صحبت‌هایی است که امتحانات شهریور ماه به صورت داخلی گرفته شود، اما تاکید می‌کنم که این طرح در حد حرف و گمانه زنی است و شاید اصلاً عملی نشود و شاید با بررسی‌های همه جانبه به گونه دیگری برگزار شود.

معاون متوسطه آموزش و پرورش فارس پیرامون طرح کیفیت بخشی نیز اظهار کرد: طرح کیفیت بخشی در کنار دیگر فعالیت‌های ما به منظور ارتقای کیفی میانگین نمرات دانش آموزان صورت گرفته است. از جمله برنامه‌های این طرح نمونه سوال‌های امتحانی بوده که در کانال‌هایی که دانش آموزان و مدیران به آن دسترسی دارند بارگذاری شده است، همچنین نمونه سوال های امتحان نهایی برای کلاس دهمی‌ها، یازدهمی‌ها و شبه نهایی برای آشنایی دوازدهمی ها با امتحانات نهایی برگزار کرده‌ایم.

شجاعی پور افزود: ضمن اینکه از طریق موشن گرافی تخلف‌های امتحانی را به دانش آموزان گوشزد کرده‌ایم. در همین راستا نکات کلیدی امتحانات را به دانش آموزان متذکر شده‌ایم.

وی ادامه داد: همچنین با موفقیت کمپ های مطالعاتی و نیز گماردن دبیران تخصصی برای رفع اشکال سوال‌های دانش آموزان، این مراکز در طول سال فعالیت کرده و ادامه حیات داده که همین مکان‌ها بعد از پایان امتحانات نهایی برای آزمون کنکور سراسری، به فعالیت مشغول خواهند شد و به پرسش‌های دانش‌آموزان پاسخ می‌دهند.

این مقام در پاسخ به این که آموزش و پرورش فارس در کسب رتبه‌های تک رقمی کنکور نتایج قابل قبولی ندارد، بیان کرد: ما در کنکور سال گذشته یک مقام تک رقمی داشتیم، اما معمولاً تک رقمی های کنکور ملاک نهایی ارزیابی نیستند. در این نتایج دو شاخصه داریم یکی رتبه‌های زیر ٣ هزار کشوری و یکی میانگین نمرات شرکت کننده در کنکور.

معاون متوسطه آموزش و پرورش فارس گفت: سال ۱۴۰۲ در بحث میانگین نمره ۶ پله صعود داشتیم و این نشان می‌دهد که جایگاه علمی استان رشد کرده، اگرچه ما هنوز هم راضی نیستیم.

شجاعی پور افزود: از نظر رتبه‌های ۲ و ٣ رقمی هم وضعیت خوبی داریم ضمن اینکه در سال ۹۱ خود سازمان سنجش اعلام کرد که بین رتبه یک تا ۶۰ کنکور چندان تفاوت معناداری وجود ندارد، گاهی وقت‌ها رتبه ۱۲ کنکور با یک تست کم و زیاد به تک رقمی تبدیل می‌شود.

وی در مورد توازن تحصیلی در هنرستان‌ها و دبیرستان‌ها نیز تاکید کرد: هم اکنون ۴۱ و ۷ دهم درصد از دانش آموزان در هنرستان‌ها درس می‌خوانند و طبق برنامه هفتم توسعه باید به ۵۰ درصد برسند و ۵۰ درصد از دانش آموزان به شاخه فنی حرفه‌ای و کار دانش بروند و ما درصدد افزایش این ظرفیت‌ها هستیم.

معاون متوسطه آموزش و پرورش فارس بیان کرد: اگرچه کار سختی است، یعنی سال گذشته از همه ظرفیت هنرستان‌ها استفاده کردیم و الان یک سری امور پیش بینی شده از جمله تبدیل فضای آموزشی دبیرستان‌ها به هنرستان‌ها و مجهز کردن آن فضاها، بحث هنرستان‌های جوار و تکمیل کلاس‌هایی در بعضی مناطق و دیگر برنامه‌ها در نظر گرفته‌ایم تا به این توازن و نسبت همسو با یکدیگر نزدیک شویم. همچنین آمایش منطقه‌ای توسعه رشته‌های هنرستانی با در نظر گرفتن رشته‌های متناسب با اهداف برنامه‌های کشوری مد نظر است.

شجاعی پور در مورد بازگشت بازمانده‌های تحصیل در متوسطه اول و دوم نیز اظهار کرد: در مورد بازمانده‌های از تحصیل در متوسطه اول موفق به بازگرداندن ۱۴ و۷ دهم درصد از دانش آموزان به چرخه تحصیل شدیم و از این جهت رتبه دوم کشوری داریم، اما در دوره متوسطه دوم هنوز  اعلام نشده، اما در نظر داریم برای بازمانده‌های از تحصیل علاوه بر امکانات خود، از ظرفیت‌های سازمان فنی و حرفه‌ای برای جذب دانش آموزانی که به دلایل مختلف از جمله بحث اشتغال، ترک تحصیل می‌کنند، استفاده کنیم.

در پایان این گفتگو شجاعی‌پور از استخدام ۱۴۰۰ نفر برای دوره دبیری و هنرآموزی در متوسطه خبر داد و افزود: استخدامی های جدید قرار است تا دهه سوم خرداد ماه اعلام شود و بعد مرحله ارزیابی حضوری که تا آخر مرداد ماه اعلام می‌شود و در شهریور ماه نیز دوره‌های آموزشی آغاز می‌شود و این عده از اول مهرماه جزو همکاران ما محسوب می‌شوند.