دکتر توکل، نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در گفت و گو با «خبرجنوب»: از درآمد منطقه زرخیز نفتی سروستان باید به این منطقه خدمات داده شود

دکتر توکل، نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در گفت و گو با «خبرجنوب»: از درآمد منطقه زرخیز نفتی سروستان باید به این منطقه خدمات داده شود

فاطمه ایزدی - «خبرجنوب»/ در دوازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی، قرعه وکالت مردم سروستان، خرامه و کوار بنام دکتر غلامرضا توکل افتاد و او که پیش تر امتحان خود را در مسئولیت های مختلف پس داده است این روزها کمر همت بسته تا در جبهه قانونگذاری و مسیر تحقق مطالبات مردمی گام بردارد.

توکل یک نماینده مردمی است که در کارزار سخت انتخابات و پیش از ورود به بهارستان، هیچ قولی نداد و به جای وعده سرایی، مشکلات و چالش های این سه شهرستان را شناسایی کرد تا در صورت گرفتن رأی اعتماد از مردم، توان تمام خود را برای حل آنها به کار گیرد.  او اکنون بر یکی از کرسی های سبز خانه ملت نشسته و در همین چند روز اخیر، هم با مردم و مسئولان حوزه های انتخابیه خود دیدار داشته و هم بیل و کلنگ خود را برداشته تا مسیر ریل گذاری قانونی را برای عمران و آبادانی شهرستان های سروستان، خرامه و کوار هموار کند.  توکل که در این مدت محدود نشان داده، مردمی و اهل تعامل با رسانه است با حضور در ساختمان نشریات بین المللی خبر تاکید کرد که مجمع نمایندگان فارس در پارلمان دوازدهم با اتحاد و همدلی و فارغ از هر گونه حب و بغض به سوی عمران و آبادانی پیش خواهند رفت.

این نماینده مجلس در گفتگو با «خبرجنوب» به سرفصل های مهمی که برای رسیدگی به مشکلات حوزه انتخابیه خود تدوین کرده است اشاره کرد و انتقال پساب شیراز به دشت سروستان در راستای رونق کشاورزی و توسعه صنعت، ضرورت تکمیل پروژه های نیمه تمام حوزه های انتخابیه، تعریض و تکمیل جاده های مواصلاتی، رفع تنش آبی، تکمیل و تجهیز نواحی صنعتی شهرستان های کوار، سروستان و خرامه و اشتغال زایی با اولویت بکارگیری نیروهای بومی را برخی از این برنامه ها عنوان نمود.

توکل توضیح داد که علیرغم نزدیکی حوزه های انتخابیه به کلانشهر شیراز از این ظرفیت به عنوان یک شهرک اقماری، خوابگاهی و ترافیکی برای انتقال پتانسیل های مرکز استان به این شهرستان ها استفاده نشده است. او اذعان داشت که با توجه به محوریت جغرافیایی دشت سروستان در مسیر ترانزیت شرق و جنوب کشور، انتقال پساب کلانشهر شیراز به این دشت در راستای رونق کشاورزی و توسعه صنعت به طور جدی دنبال می شود چنانچه با یک سرمایه گذار نیز جهت راه اندازی خطوط انتقال، رایزنی شده است. این نماینده مجلس دوازدهم به این نکته اشاره کرد که شهرک صنعتی شماره 2 سروستان که سرریز صنایع شیراز است باید به عنوان یک قطب صنعتی در فارس محسوب شود و در این راستا زیرساخت ها مهیاست و از هر سرمایه گذاری که برای عملیاتی کردن آن، اعلام آمادگی کند نیز حمایت خواهد شد.

 به گفته توکل در فرایند انتقال خطوط ریلی از شیراز به گل گهر سیرجان، پروژه شماره چهار کارگاهی که در مسیر شیراز به سروستان قرار گرفته، تعطیل شده و مغفول مانده و بر همین اساس نیاز است متولیان امر، توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.  ساخت و ساز و تجهیز بیمارستان ۹۶ تختخوابی سروستان، تکمیل پروژه‌های نیمه تمام ورزشی، رفع ایرادات جاده‌های مواصلاتی به ویژه مسیر ترانزیت، رسیدگی به جاده‌های مواصلاتی روستایی و همچنین تعریض، تسطیح و ارتقای مسیر جاده اصلی ترانزیت سروستان به شیراز و راه اندازی خط انتقال فرعی به کوار نیز موضوعات دیگری بود که نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در مجلس بر پیگیری و حل این مشکلات تاکید کرد.

او در ادامه با اشاره به ضرورت ارتقای شهرک‌های شماره یک صنعتی سروستان و سایت نفتی، اذعان داشت که پتروشیمی این شهرستان نیز مغفول مانده و در حال حاضر سرمایه‌گذار جذب شده و در مرحله طرح و ارائه مجوز است.  توکل با بیان اینکه از مسئله انتقال پساب شیراز به سروستان حدود 35 تا 40 سال می گذرد، یادآور شد که این موضوع مورد غفلت واقع شده است چنانچه اسناد پیگیری آن، روی میز یکی از مسئولان اجرایی استان نیست و سرفصل بودجه و اعتباری نیز ندارد.

توکل، سروستان را بهترین موقعیت مکانی برای سرمایه‌گذاری و انتقال سرریز جمعیتی شیراز دانست و با اذعان به اینکه این شهرستان، تنها منطقه زرخیز نفتی فارس و قلب تپنده استان است، تاکید کرد که وزارت نفت و مسئولین خدمات اجتماعی این وزارتخانه موظف هستند خدماتی از محل این درآمد به مردمان شهرستان های کوار، خرامه، سروستان و روستاهای اقماری این مناطق ارائه دهند.

مشکلات شهرستان خرامه، زیر ذره بین نماینده

او به مشکلات، محرومیت ها و مصائبی که سالهاست بر دوش مردمان خرامه و روستاهای آن بویژه بخش کربال، سنگینی می کند نیز گریز زد و یادآور شد که خرامه یک شهرستان محروم و کم برخوردار است که کربال نیز وارث این محرومیت است. این نماینده مجلس با بیان اینکه فقر و محرومیت در این منطقه بیداد می کند، عمده مشکل این شهرستان و روستاهای آن را آب شرب بهداشتی پایدار دانست و توضیح داد که انتقال آب به شهرستان های حوزه های انتخابیه، ضرورت دارد و بخشی از انتقال پروژه آب از خلیج فارس به استان فارس و اصفهان نیزاز مسیر سروستان می گذرد.

رنج خرامه از جاده های ناایمن و پرخطر، تراژدی دیگری بود که توکل با یادآوری آن، اذعان داشت که وضعیت جاده مواصلاتی خرامه – شیراز، خرامه – مرودشت، خرامه - ارسنجان و سلطان شهر – ارسنجان که تردد در آنها دشوار است نیز نیاز به تعمیر، مرمت، تعریض و ارتقا دارد که در این رابطه، مسئولان استانی هم باید از طریق رده های مافوق خود، پیگیر حل این مشکلات باشند. نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در مجلس به لزوم ایجاد زیرساخت های بهداشتی، آموزشی و ورزشی در خرامه تاکید کرد و با اشاره به ضرورت تسریع روند انتقال کارخانه سیمان فارس به این شهرستان، ظرفیت کارخانه گندله فولاد را نیز در اشتغال زایی و بکارگیری نیروهای بومی این منطقه، ضروری قلمداد کرد. او با بیان اینکه تکمیل نواحی صنعتی خرامه، سروستان و کوار با قدرت، پیگیری می شود اذعان داشت که وضعیت اشتغال و بهره گیری از جوانان جویای کار این شهرستان ها باید به گونه ای باشد که در شهر خود بکارگیری شوند و مجبور نباشند برای یک لقمه نان، هزاران خطر جاده ای را به جان خریده و در مرکز استان، شاغل شوند.

راه اندازی سد کشاورزی کوار، مطالبه جدی مردم

توکل بر ایجاد عدالت نسبی در سه شهرستان حوزه انتخابیه خود تاکید کرد و با اشاره به وضعیت کوار، راه اندازی سد کشاورزی این شهرستان را یکی از مطالبات جدی مردم در این حوزه انتخابیه عنوان کرد. توکل با اذعان به اینکه حیات کشاورزی کوار در خطر است، یادآور شد که با احداث این سد، کشاورزی و باغداری تا حد زیادی از مشکل بی‌آبی و تشنگی نجات می یابد و بر همین اصل، مدیران ارشد استان و شهرستان نیز باید در جهت تحقق این امر کمک کنند.

نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در مجلس با بیان اینکه در حد توان، مسئله تکمیل سد حاج قاسم سلیمانی در کوار را دنبال خواهد کرد، ساخت و تجهیز بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی ریحانه النبی، توسعه حوزه بهداشت و درمان و همچنین بهبود وضعیت جاده های مواصلاتی کوار را جزو مطالبات مردم دانست و توضیح داد که جاده‌های مواصلاتی کوار به ویژه جاده شیراز – کوار، اکبرآباد - کوار و راه های روستاهایی واقع شده در مسیر باید ارتقا یابد. او از تکمیل زیرساخت های جاده کوهنجان به کوار نیز به عنوان یکی از آرزوهای محال مردم این منطقه یاد کرد که به زودی با پیگیری و عملیاتی شدن آن، کوهنجان از بن بست خارج خواهد شد.

تکمیل و تقویت زیرساخت های درمانی، آموزشی و ورزشی کوار و همچنین بهبود وضعیت اشتغال و معیشت این شهرستان، موضوع دیگری بود که توکل تاکید کرد این مولفه ها در دستور کار است . این نماینده مجلس، راه برون رفت از وضعیت فعلی را اشتغال زایی با مدیریت خردمندانه، هدفمند و تخصصی دانست و در بخشی از سخنان خود به داستان 35 ساله استحصال نمک مهارلو توسط پتروشیمی و بی بهره ماندن این منطقه از منافع آن اشاره کرد و اذعان داشت که مهارلو باید از استحصال این نمک، منتفع شود و از این محل، خدماتی در حوزه عمران و آبادانی دریافت کند.