از دل ایل تا صحن مجلس؛ مخالفت قاطع با انحلال سازمان عشایر

رییس مجمع نمایندگان فارس در گفت و گو با «خبرجنوب»: مجلس با مستندات و دلایل قوی، اجازه انحلال سازمان عشایر را نخواهد داد

از دل ایل تا صحن مجلس؛ مخالفت قاطع با انحلال سازمان عشایر

فاطمه ایزدی - «خبرجنوب»/  رییس مجمع نمایندگان فارس با تاکید بر نقش عشایر در تأمین امنیت غذایی کشور خواستار توجه ویژه دولت و رئیس‌جمهور به این قشر شد و تاکید کرد که ما نمایندگان مجلس با هر لایحه‌ای مبنی بر انحلال و یا ادغام این سازمان مخالف هستیم.
غلامرضا توکل شوریجه اذعان داشت که عشایر از دیرباز تا امروز همیشه در کنار اسلام و انقلاب ایستاده‌اند و در دفاع از حقوق ملت، جان بر کف و سینه ستبر کرده‌ و دین خود را نیز ادا کرده‌اند.
این نماینده مجلس با تأکید بر نقش بی بدیل عشایر در دوران انقلاب و دفاع مقدس، یادآور شد که عشایر در ۴۶ سال عمر انقلاب اسلامی و در تمامی مواقع حساس و هر جا که خطری متوجه کشورمان بوده، همواره پیشگامان واقعی در مقابله با تهدیدات بوده‌اند و در طول دفاع مقدس نیز با تقدیم یازده هزار شهید در خط مقدم دفاع از کشور قرار داشته‌اند.
او در ادامه به نقش برجسته بزرگان عشایر و ایلات در تاریخ ایران اشاره و تصریح کرد که عشایر همواره محور وحدت، فعالیت و پیشرفت بوده‌اند. 
نائب رئیس  کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس به این نکته اشاره کرد که عشایر با فرهنگ غنی و تمدن خاص خود همیشه ساده و بی‌آلایش زندگی کرده‌اند چنانچه آن‌ها بدون اینکه زحمتی برای نظام و دولت ایجاد کنند با حداقل امکانات سازگار بوده و هیچ گاه اعتراضی نداشته‌اند. 
توکل با تأکید بر نقش کلیدی عشایر در تأمین امنیت غذایی کشور، توضیح داد که امروز دولت باید به جامعه ایلات و عشایر در همه زمینه‌ها رسیدگی کند. او با بیان اینکه عشایر به ویژه در تولید گوشت قرمز، نقش محوری دارند، ضمن درخواست از قوه مجریه و رئیس‌جمهور برای توجه ویژه به این جامعه، تصریح کرد که عشایر در طول تاریخ انقلاب همواره با عزت و احترام در دفاع از ایران ایستاده‌اند و انتظار دارند سازمان عشایر همچنان پابرجا بماند و فعالیت خود را ادامه دهد. او تاکید کرد که مجلس نیز با مستندات و دلایل قوی، اجازه انحلال سازمان عشایر را نخواهد داد و ذره‌ای از اصول مدنظر در راستای دفاع از حقوق، نظام و انقلاب و مردم عشایر عدول نمی‌کنیم.

 انحلال سازمان عشایری، اقدامی شتاب زده، خلاف عدالت اجتماعی و اتحاد ملی است

 سید اسماعیل حسینی، نماینده مردم شیراز و زرقان نیز تاکید کرد که امسال زمزمه انحلال یا ادغام سازمان امور عشایر، طعم این جشن را تلخ کرده است و اگرچه چابک سازی دولت یک ضرورت است اما چرا شروع این فرآیند باید از سازمان تخصصی و خدمات رسانی به جامعه غیور عشایر به عنوان یکی از مهمترین ستون های پایدار ایران عزیز باشد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس دوازدهم یادآور شد که اگر با این اقدام، هزینه های غیر ضروری کاهش می یافت و خدمت رسانی به عشایر تقویت می شد، ایرادی نداشت اما در نظر کارشناسی، تحقیق و اخذ نظر از نمایندگان واقعی عشایر، این اقدام شتاب زده خلاف عدالت اجتماعی و اتحاد ملی است و تاثیر منفی بر تولید سبک زندگی و هویت عشایری خواهد داشت.
او از رییس جمهور که درصد بالایی از رای ایشان از جامعه عشایری است خواست که دستور دهند در این تصمیم، بازنگری شود. 
محمد مهدی فروردین، نماینده فیروزآباد تاکید کرده است که شورای عالی اداری تصمیمی مبنی بر ادغام و انحلال سازمان امور عشایر گرفته که این به معنای نابودی عشایر، هویت یک قشر، تولید و از بین بردن امنیت مرزها است.
به گفته او عشایر ایران با سابقه‌ای پرافتخار و درخشان در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با تقدیم بیش از ۱۱ هزار شهید دین خود را به نظام، انقلاب و کشور ادا کرده‌اند و بر همین اساس نیاز است با دستور رییس جمهور، این تصمیم اشتباه و غلط از دستور کار دولت خارج شود.
او به این نکته اشاره کرده که این همه سازمان و حتی وزارتخانه بی‌خاصیت وجود دارد که اگر بناست به کوچک‌سازی و چابک‌سازی دولت اقدام شود باید به سراغ همان دستگاه‌های بی‌خاصیت رفت، نه سازمان عشایر.
فروردین خطاب به رییس دولت نیز گفته است «آقای رئیس‌جمهور، جامعه عشایری از شما انتظار دارد همین امروز دستور دهید این تصمیم غلط از دستور کار خارج شود.»