اجرای انتخابات الکترونیک شوراهای شهر و روستا در فارس با فناوری اثر انگشت

انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در فارس برای نخستین‌بار به‌صورت تمام‌الکترونیکی برگزار می‌شود. استفاده از فناوری اثر انگشت و احراز هویت بیومتریک، دقت، شفافیت و سلامت انتخابات را افزایش می‌دهد.

اجرای انتخابات الکترونیک شوراهای شهر و روستا در فارس با فناوری اثر انگشت

مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس اعلام کرد: انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال آینده برای نخستین بار به‌صورت تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود. استفاده از فناوری احراز هویت بیومتریک بر پایه اثر انگشت، اطمینان از سلامت رأی و شفافیت انتخابات را افزایش خواهد داد.

حق رأی، جوهره حقوق شهروندی

حق رأی و تعیین سرنوشت از مهم‌ترین مصادیق حقوق شهروندی است و برگزاری انتخابات آزاد و سالم، ابزار تحقق این حق محسوب می‌شود. در جمهوری اسلامی ایران، شوراهای اسلامی شهر و روستا نماد مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌های محلی هستند و نقش مهمی در توسعه و مدیریت شهری دارند.

انتخابات تمام‌الکترونیک برای نخستین‌بار در سطح ملی

سید کمال علوی، مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس، در گفت‌وگو با خبرنگار خبر جنوب گفت: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، انتخابات شوراهای اسلامی در ۱۱ اردیبهشت سال آینده به‌صورت کامل الکترونیکی برگزار خواهد شد.
وی افزود: در دوره‌های پیشین، انتخابات الکترونیک به‌صورت محدود در شهرهایی مانند شیراز، کازرون، فسا، مرودشت، داراب و آباده اجرا شده بود؛ اما امسال با بهره‌گیری از تجربه‌های قبلی و تجهیزات جدید، فرآیند رأی‌گیری سریع‌تر، دقیق‌تر و قابل اعتمادتر انجام می‌شود.

احراز هویت با اثر انگشت، گامی برای اعتماد عمومی

علوی ویژگی شاخص این انتخابات را استفاده از فناوری بیومتریک اثر انگشت دانست و گفت: این فناوری با اتصال مستقیم به پایگاه ثبت احوال کشور، هویت رأی‌دهندگان را با دقت بالا تأیید می‌کند. در موارد خاص که اثر انگشت افراد قابل تشخیص نباشد، کارت ملی هوشمند جایگزین خواهد شد.
به گفته وی، این فناوری علاوه بر تسهیل روند رأی‌گیری، اعتماد عمومی و شفافیت در شمارش آراء را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد.

انتخابات تناسبی در تهران و آینده شوراها در شهرهای بزرگ

دبیر ستاد انتخابات فارس با اشاره به برگزاری آزمایشی انتخابات تناسبی در تهران اظهار کرد: این مدل، بر اساس لیست احزاب و گروه‌های سیاسی اجرا می‌شود و در دوره‌های آتی، احتمال اجرای آن در شهرهایی مانند شیراز و اصفهان نیز وجود دارد. اجرای این شیوه، به توزیع متوازن کرسی‌ها و رقابت سالم سیاسی کمک می‌کند.

نظارت دقیق و بی‌طرفی هیئت‌های اجرایی

مدیرکل سیاسی استانداری فارس با تأکید بر لزوم رعایت قانون در تمام مراحل گفت: داوطلبان باید پیش از ثبت‌نام، از سمت‌های دولتی خود استعفا داده و گواهی عدم سوءپیشینه دریافت کنند.
وی تصریح کرد: بررسی صلاحیت داوطلبان در هیئت‌های اجرایی و نظارت شهرستان‌ها با دقت انجام می‌شود و هیچ‌گونه دخالت یا جانبداری از کاندیدای خاص پذیرفته نخواهد بود.

هشدار به عوامل اجرایی درباره بی‌طرفی کامل

علوی تأکید کرد: فرمانداران، بخشداران و اعضای هیئت‌های اجرایی حق حمایت از هیچ داوطلبی را ندارند و هرگونه جانبداری تخلف محسوب می‌شود. وی افزود: برخورد قاطع با هرگونه دخالت غیرقانونی، خط قرمز استانداری فارس است.

مشارکت مردم، ضامن توسعه محلی

مدیرکل سیاسی استانداری فارس در پایان، ضمن قدردانی از اصحاب رسانه گفت: رسانه‌ها نقش مهمی در افزایش مشارکت و آگاهی مردم دارند. انتخابات شوراهای اسلامی فرصتی است تا مردم با حضور آگاهانه خود، مسیر توسعه شهری و محلی را هموار کنند.