مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو شیراز :

چلچراغ المپیادهای علمی فارس؛ روایت ۴۰ سال افتخارآفرینی است

چلچراغ المپیادهای علمی فارس؛ روایت  ۴۰ سال افتخارآفرینی است
بهمن پگاه‌راد - «خبرجنوب»/ ناحیه ۲ آموزش و پرورش شیراز در برنامه‌ای با حضور جمعی از مدال‌آوران المپیادهای جهانی و کشوری ۴۰ سال افتخارآفرینی فارس در المپیادهای علمی دانش‌آموزی را گرامی داشت. این مراسم نه فقط یک بزرگداشت، بلکه روایتی از استمرار استعداد، تلاش و شکوفایی نسل‌های نخبه در استان فارس بود.
یونس غلامی، مدیر ناحیه ۲ آموزش و پرورش شیراز، در این برنامه گفت: برای آموزش و پرورش، المپیادهای علمی و حضور نخبگان دانش‌آموز اهمیت بسیاری دارد. چهار دهه استمرار و بالندگی المپیادهای علمی در فارس، گواهی بر جایگاه ویژه این استان در پرورش استعدادهای برتر و شکوفایی نخبگان است. او آموزش و پرورش را بازوی اصلی توسعه پایدار دانست و افزود: درخشش دانش‌آموزان در عرصه‌های علمی و المپیادی، اثری در تراز ملی و بین‌المللی دارد.
غلامی با تأکید بر اهمیت حضور نخبگان و مدال‌آوران ادامه داد: فراموش نکنیم که رهبر شهید انقلاب همواره در دیدار با نخبگان حاضر می‌شدند و فرمودند : یکی از افتخارات کشور همین بچه‌های المپیادی هستند که می‌روند رتبه‌های بالا را در دنیا کسب می‌کنند و می‌آیند؛ بنابراین نگذارید رتبه این‌ها تنزل پیدا کند.او با مرور تاریخ المپیادهای علمی گفت: از سال ۱۳۶۳ که المپیادهای علمی دروازه‌های خود را بر روی دانش‌آموزان نخبه کشور گشود، تا امروز که از مرز ۴۰ سالگی عبور کرده است، در استان فارس ۵۸۶ مدال توسط دانش‌آموزان کسب شده است. سهم ناحیه ۲ تا سال ۱۴۰۴ به تنهایی ۴۰۲ مدال کشوری و ۳۱ مدال جهانی بوده و اکنون مدال‌های جهانی این ناحیه به ۳۳ مدال افزایش یافته است.
مدیر ناحیه ۲ آموزش و پرورش شیراز با آرزوی اینکه «چهل‌چراغ» این ناحیه همیشه راهنمای نسل جوان کشور باشد، تأکید کرد: انتظار داریم این تلاش‌ها به سرانجام نهایی خود برسد و روزی در روستاها و نقاط محروم کشور نیز استعدادهای قوی برای رفتن به المپیادها شناسایی شوند و دانش‌آموزان نخبه به سمت المپیادها هدایت شوند. باید از هرگونه اختلاف در المپیادها پرهیز کنیم، خانواده‌ها را جذب کنیم و از این طریق به آموزش و پرورش بها و اعتبار بدهیم. همچنان که اخیراً شایان رضازاده از همین ناحیه برای ایران در حوزه هوش مصنوعی افتخارآفرین شد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس، نیز در این مراسم پاسداشت، تلاش نسل‌های مختلف نخبگان علمی فارس را ستود و گفت: حضور نخبگان و مدال‌آوران المپیادهای علمی برای آموزش و پرورش اهمیت فراوان دارد. او خانواده‌ها را مهم‌ترین ارگان و شرکای اصلی در عرصه تعلیم و تربیت دانست و بیان کرد: خانواده‌ها نقش اول را در هدایت نخبگان جامعه بر عهده دارند و باید پیش از همه از آنان تجلیل کرد.
یزدان دشتیان با اشاره به پاسداشت خرد و دانایی گفت: فردوسی بزرگ می‌گوید: خداوند جان و خرد؛ یعنی در کنار جان باید خرد و دانایی را افزون کرد. ما باید دانایی را نهادینه کنیم. این موضوع را در جنگ ۱۲ روزه دشمن علیه ما نیز شاهد بودیم؛ چون اولین جایی که دشمن هدف قرار داد مدرسه بود، اما دیدیم در همان بحران‌ها و جنگ‌افروزی‌ها نیز از نخبه‌پروری کوتاه نیامدیم و فرزندانمان به مدال‌های بیشتر جهانی و کشوری دست یافتند. او با اشاره به اینکه هدف از المپیاد، کسب مدال‌های رنگی نیست، گفت: استعدادیابی یکی از برنامه‌های اصلی درسی ماست که به یادگیری واقعی منتهی می‌شود. همین رتبه‌ها بر کیفیت‌بخشی آموزش می‌افزایند و ما را به موفقیت رهنمون می‌کنند. در جشنواره‌ها سال گذشته سه مقام آوردیم و اکنون هشت مقام کشوری را از آن خود کرده‌ایم. دشتیان به نقش معلمان، مربیان و خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: اگرچه در رتبه هفت کشوری قرار داریم، یکی از برنامه‌های ما موفقیت در کنکور و المپیادهای علمی کشور است و خوشبختانه در دو سال اخیر در این زمینه‌ها پیشرفت زیادی داشته‌ایم و فارس در تمامی عرصه‌ها موفقیت‌های بسیاری کسب کرده است.
مدیرعامل انجمن المپیاد فارس، نیز ضمن تقدیر از دانش‌آموزان المپیادی اظهار کرد: المپیادی بودن یک هویت است؛ هویتی که با لذت یادگیری عمیق گره خورده است. ما در این مسیر یاد گرفتیم که شکست پایان راه نیست، بلکه گامی لازم و ضروری برای رسیدن به پاسخ‌های درست است. 
حسین وزیریان ادامه داد: به عنوان نسل امروز المپیادی‌ها، وظیفه خود می‌دانیم که از سطح رقابت به سطح اثرگذاری عبور کنیم. هدف ما صرفاً کسب مدال نیست، بلکه استفاده از این دانش برای توسعه علم و فناوری در کشور و تبدیل علم و فناوری به ثروت و رفاه ملی است.
بر پایه این گزارش، گرامیداشت ۴۰ سال افتخارآفرینی فارس در المپیادهای علمی دانش‌آموزی اهدافی چون پاسداشت تلاش نسل‌های مختلف نخبگان علمی فارس، ثبت و نمایش دستاوردهای استان به عنوان بخشی از حافظه علمی کشور، تقویت علمی و افتخار جمعی، الهام‌بخشی به نسل جدید دانش‌آموزان، ترویج فرهنگ تلاش و پشتکار و نخبگی، مرور تجربه‌ها و انتقال دانش، شبکه‌سازی میان نخبگان و نهادهای علمی، شناسایی ظرفیت‌های مغفول، تقویت زیرساخت‌های پرورش استعداد، افزایش سرمایه اجتماعی آموزش و پرورش و مستندسازی تاریخ علمی فارس را دنبال می‌کند.
این برنامه از ٢١ شهریور ماه آغاز شده و تا ۱۵ مهرماه ادامه خواهد داشت. در این بازه، گردهمایی مدال‌آوران فارس، نشست و هم‌اندیشی با دبیران فعال در حوزه فارس، همایش حضوری آشنایی با المپیادها، کارگاه آموزشی برای فرهنگیان، پایگاه مشاوره و نمایشگاه و ده ها برنامه دیگر نیز برپا می‌شود.