گام‌های محرومیت‌زدایی در مناطق کم‌برخوردار فارس

توسعه مناطق کم‌برخوردار و پیشبرد پروژه‌های مختلف محرومیت‌زدایی در این مناطق یکی از مهمترین استراتژی‌های متولیان بنیاد مسکن برای تمرکززدایی از شهرهای توسعه یافته است که این مهم به صورت هفتگی در استان فارس در حال رصد و پیگیری است.

گام‌های محرومیت‌زدایی در مناطق کم‌برخوردار فارس

استان فارس هر هفته شاهد آغاز یا بهره‌برداری از پروژه‌های محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی است؛ پروژه‌هایی که به صورت مستمر و با حضور میدانی مسئولان مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرند و قرار است اتفاقات خوبی را در این مناطق رقم بزنند.

تدابیر محرومیت‌زدایی شهرستان لارستان

یکی از اتفاقات ویژه در هفته جاری دیدار فرماندار ویژه لارستان با رییس بنیاد مسکن کشور بود؛ در این هفته فرماندار ویژه لارستان در دیدار با رییس بنیاد مسکن کشور در تهران خواستار توسعه خدمات بنیاد در مناطق محروم این شهرستان شد و بر لزوم تداوم این خدمات در مناطق کم برخوردار تأکید کرد.

فرماندار لارستان تأمین بودجه برای بهسازی و اجرای طرح هادی تمام روستاهای بخش مرکزی، بنارویه، بیرم، صحرای باغ و ایجاد زیرساخت‌های لازم به منظور پیشگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها را از مهمترین تلاش‌ها برای توسعه مناطق محروم در این شهرستان دانست.

داریوش دهقان همچنین اجرای سه مسیل در شهر لار و سه مسیل در شهر بیرم، اختصاص سه هزارتن قیر رایگان مازاد بر سهمیه شهرستان جهت پرداخت دیون و اجرای آسفالت جدید و بهسازی و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام روستاها، ساماندهی مناطق آسیب دیده از سیل ۱۴۰۰ از جمله محله قدمگاه شهر لار، بافت قدیم و فرسوده محله‌های قدمگاه، پاقلعه و پشتو شهرقدیم لار، تأمین اعتبار برای ساماندهی وضعیت نامطلوب معابر و تأسیسات زیربنایی در شهرک‌های ایجاد شده توسط بنیاد مسکن در شهر عمادشهر را هم از دیگر اقدامات قلمداد کرد.

او با درخواست تخصیص اعتبار حداقل ۳۰ میلیارد ریال جهت بهسازی روستای هدف گردشگری روستای کریشکی بخش بیرم این اقدام را کاری ارزشمند جهت کاهش مهاجرت‌ها و افزایش معیشت روستاییان دانست.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور هم با تقدیر از حضور فرماندار لارستان گفت: تمام موضوعات، مشکلات و درخواست‌های مطرح شده توسط فرماندار لارستان پیگیری خواهد شد.

غلامرضا صالحی افزود: بنیاد مسکن در همه مناطق محروم و کم برخوردار در کنار مردم است و تاکنون نیز خدمات قابل توجهی در این مناطق ارائه داده است.

فرماندار لارستان همچنین با داریوش بلدی معاون توسعه و عمران روستایی مسکن انقلاب اسلامی کشور هم دیدار و گفتگو کرد و مسائل و مشکلات کل روستاهای لارستان را مطرح کرد؛ در این دیدار عبدالعظیم خانی شهردار عمادشهر نیز فرماندار را همراهی می‌کرد.

روستای جمال آباد شهرستان سرچهان در مسیر توسعه

در این هفته همچنین مسائل و مشکلات روستای جمال‌آباد شهرستان سرچهان در محل فرمانداری این شهرستان در نشستی با حضور فرماندار، بخشدار مرکزی، مدیر بنیاد مسکن، دهیار، اعضای شورای اسلامی و شماری از اهالی روستا بررسی شد.

در این نشست اهالی شهرستان سرچهان دغدغه‌هایی مانند واگذاری زمین، اعطای تسهیلات مسکن، صدور اسناد املاک و بهسازی معابر روستا را مطرح کردند و فرماندار شهرستان برای اجرای این طرح‌ها بر لزوم تعامل و هم‌افزایی بین دستگاهها و تداوم توسعه روستایی تأکید کرد.

همچنین مقرر شد شورا و دهیار روستای جمال آباد نسبت به معرفی افراد متقاضی زمین اقدام کنند تا بنیادمسکن پس از بررسی محلی، اقدامات لازم را برای واگذاری زمین به واجدین شرایط انجام دهد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان سرچهان نیز با تقدیر از همراهی فرماندار این شهرستان، اجرای طرح‌های زیربنایی را زمینه‌ساز افزایش رضایت‌مندی روستاییان و ساکنان دانست.

اسماعیل محمدجانی با ارائه گزارشی عملکرد حوزه عمران روستایی را ارائه داد و از واگذاری ۷۲ فقره اراضی خام مسکونی به جوانان فاقد مسکن، صدور ۱۱۰ فقره پروانه احداث بنا در سطح روستاها، اجرای عملیات بهسازی طرح هادی روستایی و عملیات آسفالت و بهسازی مسکن روستایی خبر داد و گفت: این طرح با اعتبار ۵۵هزار و ۴۴۰ میلیون ریال اجرا شده است.

او اجرای عملیات بهسازی طرح هادی روستایی و عملیات آسفالت در روستای خیرآباد به میزان یک هزار و ۵۰۰ متر مربع را از دیگر اقدامات در این شهرستان عنوان کرد و گفت: این طرح با اعتباری به مبلغ هشت هزار و ۳۷۰میلیون ریال اجرا شده است.

گام‌های محرومیت‌زدایی در مناطق کم‌برخوردار فارس

ساخت ۴۰واحد مسکونی ویژه مددجویان و نیازمندان در روستای ده فاضل نی‌ریز

ساخت ۴۰واحد مسکونی ویژه مددجویان و نیازمندان در روستای ده فاضل نی‌ریز از دیگر تدابیر محرومیت‌زدایی در هفته جاری به شمار می‌رود؛ مدیر بنیاد مسکن شهرستان نی ریز هم از آغاز عملیات رنگه‌ریزی و پی‌کنی و شروع پروژه ساخت ۴۰ واحد مسکونی انبوه سازی در روستای ده فاضل بخش مرکزی شهرستان نی ریز خبر داد.

علی‌اکبر مبین احداث مسکن مددجویان را یکی از رویکردهای اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دانست و اعلام کرد که این نهاد با هدف بهبود شرایط زندگی اقشار نیازمند و آسیب‌پذیر جامعه، برنامه‌های متعددی را در دست اجرا دارد.

به گفته او احداث ۴۰ واحد مسکن در روستای ده فاضل آغازی برای فعالیت‌های توسعه مسکن روستایی در این شهرستان است و تأمین مسکن مناسب برای مددجویان نه تنها به رفع مشکلات مسکن این افراد کمک می‌کند، بلکه به ارتقای کیفیت زندگی و ایجاد امید در دل آن‌ها نیز می‌انجامد.

مبین همچنین بر اهمیت همکاری و مشارکت نهادهای دولتی و غیردولتی در این زمینه تأکید کرد و گفت: تلاش بر این است که با استفاده از منابع موجود و جذب حمایت‌های مالی هر چه سریع‌تر به نیازهای مسکن مددجویان پاسخ داده شود.

او از برنامه‌های آتی بنیاد مسکن برای توسعه پایدار و بهبود زیرساخت‌های روستایی نیز خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با همت و همکاری همگان، بتوانند گام‌های مؤثری در این راستا بردارند.

روستاهای بخش جنت شهرستان داراب در کانون توسعه

در هفته‌ای که گذشت نشست بررسی مشکلات روستاهای بخش جنت شهرستان داراب هم با حضور بخشدار، مدیر و کارشناسان بنیاد مسکن و دهیاران این بخش در محل بخشداری جنت برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب که معتقد است بخش جنت در سال‌های مختلف از خدمات توسعه روستایی برخوردار بوده در این نشست گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه داد.

هادی نجفی درباره تحولات به وجود آمده ناشی از توسعه روستایی در مناطق روستایی این شهرستان گفت: هر چند در سالهای گذشته حجم فعالیت‌های توسعه در مناطق روستایی بالا بوده اما حجم محرومیت‌ها نیز در این مناطق بالاست و می‌طلبد تا در سال پشتیبانی تولید، توسعه روستایی در این شهرستان شتاب بیشتری گیرد.

او از پرداخت ۵۳۴ فقره تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با همکاری بانک‌های عامل با اعتبار ۱۰۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: بنیاد مسکن با معرفی متقاضیان به بانک زمینه پرداخت ۶۴۰ فقره تسهیلات ۳۵۰میلیونی طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با اعتبار ۲۲۴ میلیارد تومان را فراهم کرده؛ همچنین با معرفی متقاضیان به بانک برای دریافت تسهیلات متمم ، ۳۲۷ فقره تسهیلات با اعتبار ۴۹ میلیارد تومان به این افراد پرداخت شده است.

بخشدار جنت نیز خواستار شتاب‌بخشی به طرح‌های بهسازی روستاها، اعطای تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی، اجرای طرح‌های توسعه معابر و بازسازی مناطق آسیب دیده از حوادث شد.

طرح های هادی روستایی شهرستان های مهر و لامرد در رصد و پایش

در هفته جاری اعضای گروه کارشناسی طرح‌های هادی روستایی بنیاد مسکن فارس هم از شهرستان‌های لامرد و مهر بازدید کردند؛ در این بازدید طرح بازنگری تعدادی از روستاهای هر دو شهرستان با حضور نمایندگان ادارات استانی، فرمانداران، بخشداران، مدیران بنیاد مسکن شهرستان و شوراها و دهیاری‌ها مورد بررسی قرار گرفت و مسائل و مشکلات روستاها بصورت میدانی بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان لامرد در حاشیه این مراسم به بیان مزایای بازنگری طرح‌های هادی پرداخت و تأکید کرد که اجرای این طرح‌ها می‌تواند به عنوان یک عامل مؤثر در شتاب‌بخشی به توسعه روستاها عمل کند و به کاهش محرومیت‌ها کمک کند.

شهریار زارعی افزود: این طرح‌ها نه تنها به افزایش اشتغال و کارآفرینی در مناطق روستایی کمک می‌کنند بلکه زمینه‌ساز بهبود شرایط زندگی و رفاه روستاییان نیز خواهند بود

او همچنین به اهمیت توجه به نیازهای محلی و مشارکت جامعه در فرآیند برنامه‌ریزی و اجرای این طرح‌ها اشاره کرد و گفت که با همکاری و همفکری می‌توان به نتایج مطلوب‌تری دست یافت.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان مُهر نیز گفت: هدف نهایی این اقدامات، ارتقاء کیفیت زندگی روستاییان و فراهم کردن زمینه مناسب برای توسعه پایدار در مناطق روستایی است.

محسن مهرآفرین هدف از اجرای این طرح‌ها را افزایش رضایت ساکنان و بهبود کیفیت زندگی در روستاها دانست و افزود: طرح‌های مقاوم‌سازی مسکن روستایی، توسعه و بهسازی معابر، اعطای تسهیلات و وام‌های بلاعوض و همچنین بازنگری طرح‌های هادی از جمله اقداماتی هستند که در روستاهای شهرستان با اولویت در حال اجراست.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان مهر درباره تأثیر مثبت این اقدامات بر زندگی مردم گفت: در تلاش هستیم تا با ارائه خدمات مناسب و تسهیلات مالی به توسعه پایدار روستاها کمک کنیم و شرایط زندگی را برای ساکنان بهبود بخشیم.

فرمانداران شهرستان‌ها نیز بر همکاری و مشارکت مردم در این طرح‌ها تأکید کردند و یادآور شدند که مشارکت فعال اهالی روستاها می‌تواند نقش مهمی در موفقیت این پروژه‌ها ایفا کند و ما از همه ساکنان می‌خواهیم تا در این مسیر همکاری کنند.

گام‌های محرومیت‌زدایی در مناطق کم‌برخوردار فارس

قرعه‌کشی زمین‌های مسکونی روستای خنجشت اقلید

برگزاری نشست هماهنگی و قرعه‌کشی زمین‌های مسکونی روستای خنجشت از توابع بخش مرکزی شهرستان اقلید با مدیریت بنیاد مسکن این شهرستان از دیگر تدابیر محرومیت‌زدایی در هفته اخیر بود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید در این نشست گفت: متقاضیان، تعداد ۹۱ قطعه زمین را بصورت ویلایی و با مساحت متوسط ۳۱۲ مترمربع در این شهرستان دریافت می‌کنند.

محسن اسلامی اضافه کرد: فرآیند واگذاری زمین به متقاضیان واجد شرایط با اولویت افراد متأهل و بعد جوانان مجرد انجام خواهد شد.

او ادامه داد: اولویت در واگذاری با کسانی است که در روستا هیچ سابقه مالکیتی نداشته باشند و قبلاً از تسهیلات مسکن در شهرها و روستاها استفاده نکرده باشند.

در این جلسه به متقاضیان هم اعلام شد که این افراد برای ساخت واحدهای خود می‌توانند از تسهیلات قرض الحسنه روستایی به مبلغ سه هزار و ۵۰۰ میلیون ریال با نرخ بهره پنج درصد استفاده کنند.

این نشست در حالی برگزار شد که در روستای خنجشت در سال جاری در دو مرحله تملک به مساحت‌های ۱۵ و ۲۳ هکتار انجام شده است.