افزایش مراجعات تنفسی در کهگیلویه و بویراحمد؛ کودکان در کانون توجه

افزایش مراجعات تنفسی در کهگیلویه و بویراحمد؛ کودکان در کانون توجه
عکس تزئینی است

همزمان با بازگشایی مدارس و آغاز فصل سرد، نسبت مراجعات سرپایی با علائم شبه‌آنفلوآنزا در کهگیلویه و بویراحمد از ۱۵.۳ به ۱۷ درصد افزایش یافته و بستری‌های ناشی از عفونت‌های تنفسی نیز از ۱۰.۲ به ۱۱ درصد رسیده است.

رئیس مرکز بهداشت و درمان شهرستان بویراحمد با اشاره به افزایش مراجعات تنفسی در استان، بر مراقبت بیشتر از کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای تأکید کرد.

محسن اسدی اظهار کرد: با آغاز فصل سرد و بازگشایی مدارس، میزان مراجعات سرپایی شبه‌آنفلوآنزا در استان از ۱۵.۳ به ۱۷ درصد رسیده است.

وی افزود: بستری‌های ناشی از عفونت‌های تنفسی نیز از ۱۰.۲ به ۱۱ درصد افزایش یافته و در نمونه‌های مثبت بررسی‌شده، سهم آنفلوآنزای نوع B، ۸۰.۷ درصد گزارش شده است. افزایش بستری کودکان ۵ تا ۱۵ سال نیز از موارد مورد توجه در این روند است.

اسدی با اشاره به نقش مدارس در انتقال بیماری‌های تنفسی ادامه داد: حضور طولانی‌مدت دانش‌آموزان در کلاس‌های بسته و تماس نزدیک آنها می‌تواند زنجیره انتقال بیماری را از مدرسه به خانواده و برعکس گسترش دهد.

وی گفت: ماندن کودک بیمار در خانه تا زمان بهبود، شست‌وشوی صحیح دست‌ها، رعایت آداب سرفه و عطسه و تهویه مناسب کلاس‌ها می‌تواند به کاهش انتقال بیماری کمک کند.

رئیس مرکز بهداشت و درمان شهرستان بویراحمد همچنین از منفی بودن نمونه‌های بررسی‌شده در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: در روزهای ۱۱ و ۱۲ مهرماه، هر هشت نمونه بررسی‌شده برای کووید و آنفلوآنزا منفی بوده است.

تأکید بر مراقبت از گروه‌های حساس

اسدی با بیان اینکه کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر در معرض عوارض بیماری‌های تنفسی قرار دارند، از خانواده‌ها خواست در صورت بروز علائم، وضعیت این افراد را با دقت بیشتری پیگیری کنند.

وی مراجعه به‌موقع به پزشک در صورت تداوم یا تشدید علائم تنفسی را ضروری دانست و نسبت به خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو هشدار داد.

اسدی همچنین رعایت بهداشت دست، تهویه فضاهای بسته، استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ و پرخطر و خودداری از حضور افراد دارای علائم تنفسی در تجمعات را از راهکارهای مؤثر در کاهش انتقال بیماری عنوان کرد.

وی بر استراحت کافی، مصرف مایعات و تغذیه مناسب در دوران بیماری نیز تأکید کرد.