پل عملیاتی بعثت در اروندکنار آبادان بازسازی شد

پل عملیاتی بعثت در اروندکنار آبادان بازسازی شد

 بخشی از پل عملیاتی بعثت به عنوان شاهکار مهندسی جنگ در دوران دفاع مقدس، با به کارگیری حدود هفت تن لوله‌، و اسکله‌ای با عرض ۱۲ متر و طول ۳۵ متر در اروند کنار آبادان بازسازی شد.

مجری بازسازی پل بعثت گفت: این اثر حماسی و تاریخی نمادی از کار مهندسی در زمان جنگ تحمیلی و مشابه سازی در زمان صلح است که امکان استفاده در موارد مشابه را فراهم می سازد.

سید هاشم بنی‌هاشمی بیان کرد: این نماد نقش پل بعثت در تثبیت عملیات والفجر ۸ در سال 1364 را برای اعضای کاراوان راهیان نور تبیین خواهد کرد.

وی افزود: سازه نماد عینی پل بعثت پس از تکمیل به فرمانده منطقه سوم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مدیریت یادمان شهدای والفجر ۸  تحویل شد.

بخشدار اروندکنار نیز گفت: ساخت اقتباسی بخشی از پل عظیم بعثت با موافقت و مساعدت رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و منطقه سوم نیروی دریایی سپاه در یادمان شهدای عملیات والفجر۸ اروندکنار اجرایی شد.

صادق جلالی افزود:  از ساخت اقتباسی پل عملیاتی بعثت می توان به عنوان اسلکه چند منظوره، و نیز آشنایی اعضای کاروان‌های راهیان نور با توجه به ساخت این پل به همان شیوه ساخت پل بعثت در زمان جنگ تحمیلی استفاده کرد.

یادمان شهدای علمیات والفجر۸ در اروندکنار در ۴۵ کیلومتری جنوب آبادان و روبه‌روی شهر فاو عراق قرار دارد.

این یادمان همه ساله پذیرای هزاران نفر در قالب اعضای کاروان‌های راهیان نور و گردشگران است.

برای بازسازی ۵۰ متر از پل بعثت ۱۰۰ لوله از لوله های پل قدیمی بعثت در سال‌های گذشته از اروندرود خارج و بازسازی شدند.

عملیات والفجر۸، در دهه فجر سال ۱۳۶۴ آغاز شد و در ۲۲ بهمن ماه همان سال، با اهتزاز پرچم گنبد مقدس رضوی، بر فراز مسجد جامع بندر راهبردی فاو عراق، به پیروزی رسید.
یکی از مهمترین مسایل عملیات والفجر ۸ چگونگی تدارک رسانی و پشتیبانی از هزاران نفر رزمنده در آن سوی اروندرود پس از تصرف شهر فاو بود.
در ابتدا پشتیبانی و تدارکات رزمندگان با استفاده از شناورهای سبک و پل خضر و همچنین با کمک تعدادی بارج و یدک کش سبک، انجام می شد.

پل عظیم بعثت به منظور پشتیبانی رزمندگان اسلام در منطقه علمیاتی فاو عراق توسط یگان های رزمی مهندسی جهاد سازندگی و در مدت کوتاهی طراحی و اجرا شد.
نیروهای مهندسی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی، توانستند با به کارگیری حدود سه هزار و ۴۰۰ لول نفتی ۵۶ اینچی و با یک طرح مهندسی دقیق، چنین پلی را به طول حدود ۶۰۰ متر و عرض ۱۲ متر و با عمق هشت متر احداث کنند.
اروندکنار در ۴۵ کیلومتری جنوب آبادان و روبه روی شهر فاو عراق قرار دارد.