پایش اضافه برداشت ازچاههای پروانه دار ؛ راهکاری برای مدیریت تومان آب و برق در استان فارس

نشست مدیران و کارشناسان شورای انسجام بخشی صنعت آب و برق استان فارس  در راستای پیشرفت اجرایی شدن شیوه نامه  مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی برگزار شد ، در این نشست بر لزوم پایش و کنترل اضافه برداشت از چاههای پروانه دار به عنوان راهکاری برای مدیریت توامان آب و برق تاکید گردید.

پایش اضافه برداشت ازچاههای پروانه دار ؛ راهکاری برای مدیریت تومان آب و برق در استان فارس

به گزارش سایت خبر جنوب ، کرامت الله کریمی مزیدی عضو هیئت مدیره و معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای فارس  در این نشست  ضمن اشاره به وضعیت منابع آب استان گفت :  تا این تاریخ  247 میلیمتر میانگین بارش ایستگاههای منتخب استان در سال آبی جاری اندازه گیری شده و این میزان  کاهش حدود 17درصدی، نسبت به میانگین بلند مدت بارش استان دارد.

معاون شرکت آب منطقه ای فارس ، بهترین راهکار به تعادل رساندن منابع و مصارف آب را علاوه بر طرح احیا و تعادل بخشی  کنترل  اضافه برداشت های بی رویه  که از طریق چاههای پروانه دار انجام می شود دانست و گفت : حجم زیاد کسری مخزن فارس از طریق برداشت های غیر مجاز از چاههای پروانه دار مدیریت خواهد شد.

کریمی مزیدی افزود : عزم جدی به منظور مدیریت برداشت از چاههای کشاورزی وجود دارد و شیوه نامه مدیریت تومان منابع آب و مصرف برق چاههای کشاورزی  با امضای مقام عالی وزارت نیرو  در اردیبهشت ماه 1402 به کلیه شرکت های اب منطقه ای، شرکت های برق منطقه ای، شرکت های توزیع برق استانی و شرکت توانیر ابلاغ  شده و همگی موظف به اجرای شیوه نامه یاد شده شده اند. 

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای فارس افزود:  چنانچه چاهها مجهر به کنتور باشند حجم آب از آن طریق محاسبه خواهد شد و  در صورت نداشتن کنتور، حجم برداشت آب بر اساس میزان انرژی مصرفی اندازه گیری می شود.

این مقام مسوول با تقسیم بندی مشترکان به سه بخش در این چهارچوب ادامه داد : مشترکینی که مصرف انرژی چاه آن ها در محدوده سهمیه انرژی مجاز ماهانه یا حداکثر تا 3/1 بربر بیش از آن است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک با مصرف مجاز محسوب می شوند.

کریمی مزیدی ادامه داد : مشترکینی که مصرف انرژی ماهانه آنها از 3/1 تا 7/1 برابر بیش از سهمیه انرژی مجاز ماهانه است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک پر مصرف محسوب می شوند و  مشترکینی که مصرف انرژی ماهانه آنها بیش از 7/1 برابر بیش از سهمیه انرژی مجاز ماهانه است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک بد مصرف محسوب می شوند.

کرامت الله کریمی مزیدی در پایان گفت :  نحوه برخورد با مشترکین هر سه گروه پس از ارسال پیامک و توجیه مشترک و نیز مراجعه گروههای گشت و بازرسی به محل چاه و بازدید میدانی مبنی بر مشخص شدن نحوه مصرف انرژی است.

در ادامه این نشست  سایر مدیران و کارشناسان شرکت های عضو شورای انسجام بخشی از جمله شرکت  برق منطقه ای فارس ، شرکت توزیع برق استان ، شرکت توزیع برق شیراز نیز دیدگاههای کارشناسی خود را مطرح کردند.

 انتهای پیام