مراقب ترفندهای کلاهبرداران سایبری در ماه محرم به بهانه مشارکت در پویش نذری باشید

رئیس پلیس فتا فارس در گفت و گو با «خبر جنوب»: مراقب ترفندهای کلاهبرداران سایبری در ماه محرم به بهانه مشارکت در پویش نذری باشید.

مراقب ترفندهای کلاهبرداران سایبری در ماه محرم به بهانه مشارکت در پویش نذری باشید

 کلاهبرداران  مناسبتی

 مرجان دهقانی-«خبرجنوب»

با توجه به آغاز دهه اول محرم و فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدا... الحسین(ع)، متأسفانه مشاهده میشود که مجرمین سایبری با سوءاستفاده از اعتقادات مذهبی مردم، پیامهایی حاوی لینکهای جعلی در شبکههای اجتماعی یا به صورت پیامکی ارسال و تلاش میکنند با فریب مؤمنین عزادار، بخشی یا تمام سرمایه آنان را در قالب دروغین کمک به تکایا و مواکب و یا تهیه و توزیع غذا و بستههای معیشتی برای نیازمندان، کلاهبرداری کنند.

در همین  ارتباط  رئیس پلیس فتا استان فارس درخصوص کلاهبرداریهای اینترنتی در ماه محرم توسط افراد سودجو و کلاهبرداران هشدار داد.

سرهنگ امیر حسین سلیمانی ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدا...الحسین (ع) گفت: مجرمان سایبری در هرمناسبتی به دنبال سوءاستفاده از افراد فعال در فضای مجازی هستند بنابراین میطلبد تا کاربران این فضا با افزایش دانش سایبری و سواد رسانه ای خود فریب این مجرمان را نخورده و در دام این افراد گرفتار نشوند. وی در خصوص لینکهای آلوده هشدار داد و گفت: افراد کلاهبردار با سوءاستفاده از عواطف و احساسات کاربران فضای مجازی با ارسال لینکهای جعلی در شبکههای اجتماعی و ارسال پیامک با عناوین مختلف از جمله جمعآوری کمکهای مالی نذورات و احسان برای نیازمندان و افراد بی بضاعت سعی در جلب اعتماد و کلاهبرداری از کاربران را دارند.

این مقام انتظامی در ادامه افزود: شهروندانی که قصد دارند نذورات و کمکهای خود را از راههای اینترنتی پرداخت نمایند، دقت کنند از طریق مؤسسات خیریه معتبر در کشور که توسط رسانههای جمعی، اقدام به اعلام شماره حساب و یا درگاههای پرداخت میکنند، اقدام نموده و از واریز وجه به حسابهای نامعتبر و مشکوک، خودداری کنند.

رئیس پلیس فتا استان در خصوص شگرد دیگر مجرمان سایبری در قالب لینکهای آلوده گفت: در مواردی نیز در پوشش ارائه برنامههای مذهبی، دانلود رایگان نواهای محرمی و موسیقیهای مذهبی و مداحی یا فروش اینترنتی اقلام عزاداری اقدام به ارسال لینکهای جعلی برای شهروندان میکنند.

سرهنگ سلیمانی در خصوص خرید و فروش اقلام و اجناس مخصوص این ایام به شهروندان هشدار داد و گفت: کلاهبرداران سایبری با ایجاد صفحات جعلی به دنبال سرقت اطلاعات کاربران هستند و با درج آگهیهای دروغین در شبکههای اجتماعی از قبیل فروش اجناس و اقلام محرم با کمترین قیمت، کاربران را به درگاههای جعلی هدایت نموده و در نهایت به اطلاعات بانکی هموطنان دسترسی و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب افراد مینمایند.

 وی با بیان اینکه در مواردی نیز در پوشش ارائه برنامه دانلود رایگان نواهای محرمی و موسیقیهای مذهبی و مداحی یا فروش اینترنتی اقلام عزاداری این ماهها نظیر کتیبه و پرچم، لینکهای جعلی را برای شهروندان ارسال میکنند.

 وي تأکید كرد: هموطنان فریب لینکهای جعلی با هر عنوان در فضای مجازی را نخورند و در صورتی که قصد خرید اقلام مورد نیاز برای ماه محرم را به صورت اینترنتی دارند فقط از طریق سایتهای معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیکی بوده اقدام کنند.

رئیس پلیس فتا استان فارس بیان داشت: واریز اینترنتی وجوه مربوط به نذورات به شماره حساب هیأتهای مذهبی و مؤسسات خیریه معتبر و شناخته شده، دانلود هرگونه ادعیه یا نواهای مذهبی از سایتهای معتبر و خرید اقلام و ملزومات عزاداری ترجیحاً به صورت حضوری از فروشگاهها در کنار باز نکردن لینکهای دارای منابع ناشناس، در کاهش آسیب پذیری کاربران و پیشگیری از ضرر و زیان آنها، تأثیر به سزایی دارد.

این مقام انتظامی درپایان گفت: هموطنان در صورتی که با موارد مجرمانه و مشکوک در فضای مجازی مواجه شدند مراتب را از طریق شماره 096380 به مرکز فوریت های سایبری پلیس فتا گزارش کنند.