فرصت سوزی  مسئولین کشتی فارس، سه سهمیه المپیک را از کف برد

رضا محمد پور پیشکسوت ورزش  استان در گفتگو با خبرجنوب بیان داشت :  دلاوران کشتی فارس با تمام وجود خود جنگیدند ، اما تنها جنگیدن در این مسیر موفقیت را به همراه نخواهد داشت ، فرصت سوزی  مسئولین کشتی فارس، سه سهمیه المپیک را از کف برد.

فرصت سوزی  مسئولین کشتی فارس، سه سهمیه المپیک را از کف برد

احدکشاورز"خبرجنوب" /

به گزارش سایت خبر جنوب ،  رشته ورزشی کشتی استان فارس از پیشینه بسیار خوبی در این  دیار  برخوردار میباشد .کسب مدال نقره مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان ۱۹۶۵ منچستر توسط زنده یاد شادروان محمد علی فرخیان نخستین افتخار کشتی آزاد ما در این سطح از مسابقات میباشد ودر ادامه هم سایر کشتی گیران آزاد استان در سطح کشور افتخارات خوبی را کسب نموده اند .

به دلایل مختلف از ابتدای دهه ۱۳۸۰ کشتی آزاد فارس رفته رفته با افت مواجه شد و تا زمان حال که دیگر چیزی از این رشته پر افتخار باقی نمانده است . اما همزمان با شروع دوران افول کشتی آزاد رشته کشتی فرنگی با زحمات زیاد مربیانی از جمله غلام رجبی ، جعفر پور ، امرالله ایوبی ، زنده یاد هوشنگ صیفی کار  و تلاش کشتی گیران رفته رفته به بار نشست و کشتی گیرانی همچون محمد ایوب نامداری ، جعفر پور، برادران نصیری، حامد زارع ،حمید عباسی ،جمشید شیری ،جمال نیک نام، امیر محمودی، نیما صادقی پا قلعه، پیام زرین پور، پیمان عبدی و.... که نسل اول استان فارس به شمار میروند که در رده های مختلف سنی در مسابقات مختلف  افتخار آفرینی نمودند.

در ادامه وبا پیشرفت بیشتر این رشته کشتی گیرانی از جمله امید نوروزی، باقر توکلیان، حمید ریحانی، عادل کوثری،  علی قیطاسی، کمال محمد علیزاده، مهرداد بایندر و... به عنوان نسل دوم توانستند با مربیگری محمد صادقی، حمید پوریافر ، برادران چمیانی و مجید تذکر  عناوین وافتخاراتی از جمله در سطح جهان و المپیک کسب نمایند.

نسل سوم کشتی فرنگی استان فارس از جمله برادران گرایی، میثم دلخانی ،محمدرضا مختاری و...با مربیگری گیوی، قیطاسی ،نظام حسینی و....با کسب یک مدال طلای المپیک ودو مدال طلای مسابقات قهرمانی جهان وچند مدال در مسابقات قهرمانی آسیا وبازیهای آسیایی تاکنون افتخارات بیشتری را نصیب کشتی ما نمودند که قابل تقدیر است.

روند تغییر نسل در ادامه به دلایل مختلف از جمله مدیریت ضعیف، غلبه حاشیه بر متن و ندیده گرفتن حقوق مربیان  و دور شدن استعدادهای کشتی به دلیل فقر مالی خوب پیش نرفت و از بابت همین مسائل  به رشته اول ومردمی ما لطمات جبران ناپذیری وارد گردید که جبران آن متاسفانه بسیار دشوار میباشد .

 فرصت سوزی مسئولین کشتی فارس

 به بهانه شکست کشتی گیران شایسته استان فارس در مسابقات انتخابی تیم ملی جهت حضور در رقابت‌های المپیک پاریس فرصتی دست داده است تا خبرنگار ما گفتگویی با رضا محمد پور پیشکسوت ورزش ودبیر اسبق هیات کشتی استان داشته باشد  . وی ابتدا درباره شرایط پیش آمده برای فرنگی کاران فارس گفت:فرصت سوزی مسئولین کشتی استان فارس سه سهمیه المپیک را از کف برد ریاست هيئت استان فارس ،باید پاسخگوی شکست مفتضانه ما در مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی جهت حضور در مسابقات المپیک پاریس باشد.

محمد پورافزود: مسئولین  هیات کشتی فارس  به حدی  در کارهای جزئی واجرایی غرق شده اند که از بحث کلان هیئت که یک مدیر ستادی باید انجام بدهد غافل مانده اند. تصمیم سازی ،تصمیم گیری ،لابی  ودفاع از حق و حقوق ورزشکاران در عرصه ملی و بین‌المللی با واکاوی درچرخه انتخابی تیم ملی سه وزن۶۰-۶۷-۷۷به این نتیجه خواهیم رسید که با  عدم تدبیر و ‌اقتدارهئیت کشتی استان به اینجا رسید ،با شرایط پیش رو که  دلسردی مربیان سازنده ،داوران وکشتی گیران آینده خوبی را نمی‌توانیم برای کشتی استان فارس پیش بینی نماییم .رشته کشتی ازاد که  کشتی  به گل نشسته است وبا این شرایط کشتی فرنگی هم بزودی به  سرنوشت کشتی ازاد دچار خواهد شد .

  حاشیه های هیات کنونی از متن فراتر رفته است

دبیر اسبق هیات کشتی استان  در ادامه گفت:حاشیه های هیات کنونی از متن فراتر رفته است که این جای تامل دارد که چرا مسوولان اداره کل ورزش و جوانان استان فارس از ابتدا رییس هیات کشتی استان را در این مورد مهم  مورد مواخذه قرار نداده اند ،دستاورد کلی هیات طی مدت فعالیت عدم ساختارمندی ،خودرای بودن، برخورد ناشایست با منابع انسانی ،دورکردن  افراد نخبه ودلسوز  از امور هیئت بوده و از بدو شروع به کار ایشان و میدان دادن به بعضی افراد سودجو وموج سوار بوده است . اشاعه سندرم شاگرد دزدی و دور کردن  امثال آقای معزالدین آل محمد مربی ارزشمند کشتی کشورمان   ،دلخوری جامعه کشتی به دلیل نداشتن فرایند تعریف شده ومکتوب در اعزام  به مسابقات، حق خوری مسلم کشتی گیران شایسته وآینده دار به جز یکی دوشیفت معروف  (که ارتباط مربیان آنها به هیات بسیار نزدیک میباشد ) جهت حضور در مسابقات انتخابی تیم ملی ،همچنین اعزام  داوران  ومربیان ورفیق بازی به جای عدالت محوری و قانونمداری و شایسته سالاری وتصمیمات پر اشتباه در برگزاری مسابقات استانی خیلی از موضوعات دیگر که مجال گفتن دراین جا نیست باعث این شکست سنگین در کسب دوبنده تیم ملی برای دلاوران کشتی فارس که با تمام وجود خود جنگیدند  اما تنها جنگیدن در این مسیر موفقیت را به همراه نخواهد داشت.

 چرا یک مربی از فارس در تیم اعزامی وجود نداشت

پیشکسوت ورزش  افزود:سیاست های پشت پرده هم بسیار مهم وحائز اهمیت است ،یکی از مسائل مهم که می‌شود به آن اشاره کرد با توجه به اینکه ۴ورزشکار در تیم اعزامی به مجارستان از استان فارس بود چرا یک مربی از فارس در تیم اعزامی وجود نداشت ،خوزستان چند مربی در تیم داشت آیا کوتاهی از مسئولین  هئیت نبوده ، آنها  می بایست مطالبه گراین موضوع باشند که حتما یکی از مربیان این کشتی گیران در تیم حضور داشته باشد. 

محمد پوردر پایان افزود :محمد رضا مختاری  نفرمنتخب و  اعزامی تیم ملی به المپیک پاریس  را در تورنمنت بین‌المللی ترکیه شکست داده است ،چه دلیلی دارد که وی در غیاب کشتی گیر بازنده  به  مجارستان اعزام شود.در خاتمه باید به این مورد مهم اشاره کنیم هیاتی که انتقاد پذیر نباشد بطور حتم یک جای کار او با نقص همراه است .