صدور مجوز مراکز همسرگزینی توسط وزارت ورزش و جوانان

کاهش نامحسوس آمار «ازدواج» و عدم رشد «طلاق»

صدور مجوز مراکز همسرگزینی توسط وزارت ورزش و جوانان
در حال حاضر بیش از ۱۲۰ مرکز همسان‌گزینی مجوز دریافت کرده اند

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۲۰ مرکز همسان‌گزینی از ما مجوز دریافت کرده و در حال فعالیت هستند، اعلام کرد: ما به هیچ سایتی مجوز نمی‌دهیم بلکه به مراکز مجوز ارائه می‌کنیم، البته این مراکز می‌توانند دارای سایت هم باشند.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی متقی‌فر درباره فعالیت سایت‌های همسریابی بیان کرد: طبق تبصره ماده ۳۷ قانون جوانی جمعیت، ما متولی صدور مجوز مراکز همسان‌گزینی یا فعال در انتخاب همسر هستیم و این کار را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده‌ایم.

متقی‌فر با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۲۰ مرکز همسان‌گزینی از ما مجوز دریافت کرده و در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: ما به هیچ سایتی مجوز نمی‌دهیم بلکه به مراکز مجوز ارائه می‌کنیم، البته این مراکز می‌توانند دارای سایت هم باشند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه در حال حاضر تمامی پلتفرم‌های فعال در این حوزه با دریافت مجوز مراکزی را تأسیس کردند تا در کنار آن فعالیت کنند، گفت: وزارت ورزش و جوانان در این حوزه پلتفرم یا سایتی ندارد و ما تنها متولی صدور مجوز هستیم.

متقی‌فر افزود: مهمترین شاخص‌هایی که برای این مراکز ترسیم می‌کنیم بحث اطمینان، امانت‌داری و شاخص‌های آموزش و مشاوره پیش از ازدواج است. به عبارتی مراکز ما صرفا با مراجعه، کسی را معرفی نمی‌کنند. در این مراکز مشاوره و آموزش بسیار پررنگ است و آنجا معیارهای انتخاب را به جوانان آموزش می‌دهند و در نهایت باتوجه به خصیصه‌ها و شخصیتی که وجود دارد، روانشناسی صورت می‌گیرد و فرد همسان به آنها معرفی می‌شود و اگر دو طرف این شرایط را بپذیرند به یکدیگر معرفی خواهند شد.

وی در خصوص آمارهای ازدواج و طلاق طی ۹ ماهه سال جاری نیز بیان کرد: به صورت کلی در ۹ ماهه امسال نسبت به سال گذشته در ازدواج کاهش نامحسوسی داشتیم و در آمار طلاق نیز رشدی وجود نداشته است.