نصب دوربین‌های هوشمند تشخیص پارک دوبل در ۱۰۴ نقطه پرترافیک شیراز

شیراز با نصب ۱۰۴ دوربین هوشمند تشخیص پارک دوبل در نقاط پرترافیک، تخلفات را به‌صورت خودکار ثبت می‌کند. تفاهم‌نامه شهرداری و دانشگاه صنعتی شیراز برای توسعه شهر هوشمند و بهبود مدیریت ترافیک منعقد شد.

نصب دوربین‌های هوشمند تشخیص پارک دوبل در ۱۰۴ نقطه پرترافیک شیراز

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز از آغاز نصب دوربین‌های هوشمند تشخیص پارک دوبل در ۱۰۴ نقطه پرترافیک این کلان‌شهر خبر داد. این دوربین‌ها با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی، تخلفات رانندگی را به‌صورت خودکار شناسایی و ثبت می‌کنند.

محمد فرخ‌زاده، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز، روز یکشنبه ۱۱ آبان در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شهرداری و دانشگاه صنعتی شیراز، اظهار کرد: امروز مدیریت شهری بدون تکیه بر فناوری‌های نوین امکان‌پذیر نیست و شهرداری شیراز در مسیر تحقق شهر هوشمند، از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها و نخبگان بهره می‌برد.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های هوشمندسازی ترافیک در شیراز گفت: دوربین‌های جدید شهر به سیستم هوش مصنوعی مجهز شده‌اند و به‌صورت خودکار پارک دوبل، تخلفات رانندگی و توقف‌های غیرمجاز را تشخیص داده و همان لحظه پیامک جریمه برای راننده ارسال می‌شود. تاکنون ۱۰۴ نقطه پرترافیک شناسایی و تحت پوشش این فناوری قرار گرفته‌اند.

فرخ‌زاده از اجرای طرح‌های دیگر هوشمندسازی در حوزه حمل‌ونقل خبر داد و افزود: در قالب طرح‌های "اسمارت‌سیتی" و "اسمارت‌پارکینگ"، شهروندان می‌توانند به‌صورت آنلاین محل پارک خود را رزرو کنند. همچنین در حال بررسی سامانه RF-ID برای کنترل هوشمند معاینه فنی و عوارض خودرو هستیم تا خدمات شهری به‌صورت دیجیتال و یکپارچه ارائه شود.

او با اشاره به همکاری تازه شهرداری با دانشگاه صنعتی شیراز، تأکید کرد: انتظار می‌رود با استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها، شیراز در آینده نزدیک در میان شهرهای پیشرو جهان از نظر مدیریت هوشمند ترافیک قرار گیرد.

در ادامه، محمدجواد دهقانی رئیس دانشگاه صنعتی شیراز نیز گفت: این تفاهم‌نامه زمینه‌ای فراهم می‌کند تا پژوهش‌های علمی و فناورانه دانشگاه مستقیماً در خدمت توسعه شهری و بهبود کیفیت زندگی شهروندان قرار گیرد.

بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، دو طرف در زمینه‌های تحقیق و توسعه، برگزاری همایش‌های تخصصی، اجرای پایان‌نامه‌های کاربردی، آموزش تخصصی کارکنان شهرداری و ایجاد پژوهشکده حمل‌ونقل و ترافیک همکاری خواهند داشت.