نصب سردیس سرآمدان فارس

رئیس بنیاد نخبگان فارس خبر داد؛ شناسایی 200 دانش‌آموز مستعد در استان، نیمه دوم سال جاری

نصب سردیس سرآمدان فارس

دکتر شریف در گفت‌وگو با «خبرجنوب»: بنیاد نخبگان از حدود 300 دانشجوی استعداد درخشان در نیمه دوم امسال حمایت می کند

سهیلا رفیعی‌نژاد- «خبرجنوب»/ شناسایی دانش آموزان و دانشجویان مستعد و همچنین گرامیداشت و معرفی نخبگان فارس به عنوان الگو تا وقتی که در قید حیات هستند، از سوی بنیاد نخبگان فارس طی سال های اخیر شدت و نظم بیشتری گرفته و در این راستا خیرین نیز پای کار آمدند و زمینه معرفی نخبگان و سرآمدان، همچنین شناسایی و هدایت دانش آموزان در رشته های مختلف به‌منظور تربیت نیروی انسانی توانمند برای آینده کشور بیش از پیش فراهم شده است.

رئیس بنیاد نخبگان فارس در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: با توجه به اهمیت شناسایی به موقع دانش آموزان مستعد سالانه فعالیت های قابل توجهی در این خصوص انجام می گیرد و در همین خصوص نیمه دوم امسال 200 مورد جدید شناسایی دانش آموزان مستعد را با حمایت خیرین در فارس و به‌خصوص از شهرستان ها انجام می دهیم.

دکتر حبیب شریف اضافه می کند: در همین راستا 50 دانشجوی دارای استعداد برتر هم در 6 ماهه دوم امسال از استان شناسایی می شوند تا مورد حمایت از سوی خیرین نخبه پرور فارس قرار بگیرند. او می گوید: هدف ما از این فعالیت نخبه پروری و تامین نیروی انسانی توانمند برای آینده کشور است و از سال 95 شناسایی دانش آموزان را به این نحو در استان آغاز کرده ایم و تا جایی که رصد کرده‌ایم این دانش آموزان شناسایی شده جزو دانشجویان دانشگاه های برتر و  تیپ یک کشور شده اند. رئیس بنیاد نخبگان فارس در ادامه در خصوص تعداد دانشجویانی که در نیمه دوم امسال تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان قرار می گیرند نیز به «خبرجنوب» عنوان می کند: هنوز تعداد نهایی این دانشجویان برای 6 ماهه دوم امسال مشخص نشده و با توجه به اعتباری که بنیاد ملی نخبگان در نظر می‌گیرد این میزان تعیین می گردد. اما به نظر می رسد بین 200 تا 300 دانشجوی استعداد درخشان از مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا از استان فارس، از مهرماه تحت حمایت های بنیاد ملی نخبگان قرار بگیرند. دکتر شریف در ادامه با اشاره به دیگر فعالیت های بنیاد نخبگان استان نیز می‌گوید: با شروع به کار دولت چهاردهم از تابستان 1403 و استقرار تیم مدیریتی جدید در بنیاد ملی نخبگان، چهار طرح مهم بنیاد از جمله طرح توسعه فعالیت های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور (طرح شهید وزوایی)، طرح هسته های مسئله محور پژوهشی و فناورانه (طرح شهید احمدی روشن)، طرح تسهیلات دوره پسادکتری (طرح شهید چمران) و همچنین جایزه ملی علامه طباطبایی ویژه نخبگان برجسته کشوری که چندین سال متوقف مانده بود احیا و مجدد اجرایی گردید.

چهارمین فراخوان جذب استعدادهای برتر در دستگاه های اجرایی

رئیس بنیاد نخبگان استان در جمع خبرنگاران تصریح می کند: در شهریورماه سال جاری چهارمین فراخوان جذب استعدادهای برتر در دستگاه های اجرایی اعلام می‌شود که جزئیات آن در فراخوان مربوطه اطلاع رسانی می‌گردد.

دکتر شریف می گوید: دومین فراخوان جذب نخبگان و استعدادهای برتر در مراکز آموزش عالی کشور در سال 1404 نیز در شهریورماه اعلام خواهد شد.

او همچنین عنوان می کند: به زودی شاهد مراسم رونمایی از سردیس 18 نفر از نخبگان استان فارس خواهیم بود که با همکاری مشترک بنیاد نخبگان فارس، مجمع خیران نخبه پرور فارس و شهرداری شیراز طراحی و ساخته شده اند. او اضافه می کند: امسال برای دومین بار شاهد گرامیداشت روز نخبگان در مهرماه 1404 خواهیم بود؛ روز 10 مهرماه از سال گذشته به مناسبت روز نخبگان در تقویم رسمی کشور نام‌گذاری شده که برنامه های مختلفی به این مناسبت برگزار خواهد شد. دکتر شریف در ادامه این نشست به خبرنگاران می گوید: به‌زودی با سازوکارهای پیش بینی شده در بنیاد ملی نخبگان از سیاست شناسایی خوداظهارانه استعدادهای برتر به سمت سیاست شناسایی فعال استعدادهای برتر خواهیم رفت و علاوه بر امکان خوداظهاری افراد برای استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، خود بنیاد نیز مستقیما به شناسایی افراد برجسته در حوزه های مختلف اقدام خواهد کرد.  رئیس بنياد نخبگان فارس اضافه می کند: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری، یکی از ماموریت های بنیاد ملی نخبگان تامین مسکن خصوصا برای اعضای هیات علمی تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان می باشد که استان فارس با وجود  پیشتازی در این زمینه و شروع اقدامات از سال 1401 به دلیل عدم همراهی جدی مسئولین ذیربط، تاکنون نتوانسته این پروژه را به سرانجام برساند و مطالبه جدی جامعه نخبگان از مسئولین استان همراهی جدی برای اجرایی شدن این پروژه است.

دکتر شریف همچنین در خصوص فعالیت های خیرخواهانه مجمع خیران نخبه‌پرور فارس، به دنبال بهره‌گیری از این ظرفیت ارزشمند در مسیر نخبه‌پروری و تربیت نیروهای انسانی توانمند می‌گوید:  تعریف حداقل 75 جایزه به نام بزرگان، اندیشمندان و فرهیختگان در حوزه های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی ، هنری و کارآفرینی که در ذیل این جوایز تعدادی دانش آموز و یا دانشجو همه ساله از جوایز توانمندسازی و یا بورس تحصیلی بهره مند می گردند نیز جزو فعالیت‌های عمده این مجمع است. 

او  ایجاد فرصت های پسادکتری ویژه فارغ التحصیلان در دوره دکترای تخصصی را نیز جزو این خدمات می داند و ابراز امیدواری می کند که با ادامه حمایت خیرین نخبه پرور استان بتوان گامی موثر در راستای شناسایی دانش‌آموزان و دانشجویان مستعد برداشت. گفتنی است، در این مراسم از تعدادی از خبرنگاران تجلیل شد.