زندگی ماشینی از متهم های درجه اول افزایش کبد چرب!

گزارش «خبرجنوب» در خصوص تاثیر زندگی ماشینی بر افزایش کبد چرب در بین مردم

زندگی ماشینی از متهم های درجه اول افزایش کبد چرب!

سهیلا رفیعی نژاد- «خبرجنوب»/ کبد چرب یکی از انواع بیماریهای کبد است، در این بیماری کبد توانایی تجزیه و پردازش چربی را به دلیل مصرف زیاد الکل، بیماری دیابت، تری گلیسیرید بالا یا سایر بیماریها از دست می دهد و علایمی مانند ضعف و خستگی شدید، تهوع و استفراغ و درد در ناحیه شکمی را ایجاد می کند. خوشبختانه مراحل اولیه این بیماری با تغییر رژیم غذایی قابل درمان است. این بیماری یکی از شایع ترین بیماریهای کبد است که حدود یک‌چهارم بزرگسالان به آن مبتلا هستند در واقع زمانی که کبد نتواند چربی ها را به خوبی پردازش و تجزیه کند این چربی ها در بافت کبد ذخیره شده و به مرور باعث التهاب و آسیب شدید کبدی می شود. اما وقتی متخصصان از دلایل ابتلا به کبد چرب صحبت می کنند ردپای زندگی ماشینی و سبک زندگی و تغذیه  ناسالم به چشم می خورد، در این بین مهمترین مسئله برای پیشگیری تغییر سبک زندگی است.

 استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص به "خبرجنوب" می گوید: با توجه به رواج آپارتمان نشینی و زندگی ماشینی زمینه ابتلا به بیماریهای غیرواگیر بیش از پیش در استان وجود دارد.

دکتر محمد هادی ایمانیه تصریح می کند: یکی از دلایل بروز کبد چرب نیز همین سبک زندگی است، که با اصلاح آن می توان احتمال ابتلا را به نحو موثری کاهش داد. این فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز می گوید: طبق آخرین مطالعات 35 درصد مردم در استان فارس کبد چرب دارند که باید با شناسایی به موقع به دنبال درمان این بیماری باشند.

دکتر ایمانیه، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز

دکتر ایمانیه، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز: 35 درصد مردم فارس کبد چرب دارند

دکتر ایمانیه اضافه می کند: در واقع کم تحرکی و مصرف بی رویه غذاهای آماده، پرچرب و پر شیرینی از جمله خامه و نوشابه، انرژی زاها، غذاهای سرخ شده و چیپس احتمال ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تاکید بر تاثیر مصرف دخانیات بر بروز این بیماری می گوید: کم تحرکی و زندگی ماشینی یکی از دلایل مهم ابتلا به کبد چرب است که اگر به موقع شناسایی و درمان تگردد،  به سیروز کبدی و در مراحل آخر به سرطان کبد منجر می گردد.

دکتر ایمانیه با بیان این‌که در حال حاضر شایع ترین علت پیوند کبد در امریکا کبد چرب است، این بیماری را در صورت عدم شناسایی به موقع و درمان خطرناک می داند.

 این فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مردم توصیه می کند، برای مقابله و پیشگیری از عواقب زندگی ماشینی تحرک کافی و الگوی سالم تغذیه را در برنامه زندگی خود قرار دهند و پیش از اینکه وارد بیماری و یا مراحل مختلف آن شوند راهکارهای پیشگیرانه را جدی بگیرند.‌