روایت بقایی از حمله به لامرد؛ ۲۱ شهید و ۱۸۰ مجروح

روایت بقایی از حمله به لامرد؛ ۲۱ شهید و ۱۸۰ مجروح

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حمله موشکی به مناطق مسکونی لامرد گفت: در این حمله ۲۱ نفر شهید و حدود ۱۸۰ نفر مجروح شدند و شواهد موجود، استفاده از سلاح ممنوعه و حمله به مناطق غیرنظامی را تأیید می‌کند.

اسماعیل بقایی در نشست خبری بررسی حملات به لامرد اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام‌شده، در این حمله از موشک خوشه‌ای استفاده شده که هر موشک حاوی حدود ۱۸۰ هزار ترکش و ساچمه‌های سه‌گرمی بوده است.

وی با اشاره به محل برگزاری نشست خبری گفت: این مکان یک ورزشگاه والیبال است که دو نوجوان والیبالیست به نام‌های «هلیا» و «الهام» در آن به شهادت رسیدند. در نزدیکی این محل نیز زمین فوتبال، یک مدرسه و اداره انتقال خون قرار دارد که در جریان حمله آسیب دیدند.

بقایی افزود: سه موشک دیگر نیز به مناطق مسکونی اصابت کرده و در مجموع چهار موشک در فاصله حدود ۳۵ ثانیه، شهر ۳۰ هزار نفری لامرد را هدف قرار داده است.

پیگیری حقوقی حمله به لامرد

سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر پیگیری این حادثه گفت: وزارت امور خارجه از همان روز نخست، مستندسازی حمله را آغاز کرده و مشاهده میدانی آثار حمله، عزم ایران را برای مطالبه عدالت جدی‌تر کرده است.

وی با اشاره به آثار ساچمه‌های به‌کاررفته در محل حادثه افزود: شواهد به‌دست‌آمده از بقایای موشک، آثار ساچمه‌ها و گزارش‌های تحقیقی، امکان انکار حمله علیه غیرنظامیان را از بین برده است.

بقایی همچنین گفت: حمله به اماکن غیرنظامی، هدف قرار دادن غیرنظامیان و استفاده از سلاح‌های ممنوعه، بر اساس قواعد حقوق بین‌الملل مصداق جنایت جنگی است و عاملان و آمران آن باید پاسخگو باشند.

تأکید بر پیگیری جنایت لامرد در مجامع بین‌المللی

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران از ظرفیت‌های بین‌المللی برای پیگیری این حادثه استفاده خواهد کرد، گفت: جامعه جهانی نباید اجازه دهد عاملان چنین جنایاتی بدون مجازات باقی بمانند.

وی با اشاره به پیشنهاد ثبت ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ به‌عنوان روز جهانی مبارزه با تسلیحات نامتعارف نیز اظهار کرد: وزارت امور خارجه از ابتکارهایی که به حفظ یاد و خاطره شهدای لامرد و برجسته‌کردن ممنوعیت استفاده از سلاح‌های نامتعارف کمک کند، حمایت خواهد کرد.

بقایی در پایان با تسلیت به خانواده‌های شهدای حمله به لامرد گفت: آثار این حمله همچنان بر در و دیوار شهر دیده می‌شود و این شواهد، ضرورت پیگیری جنایت رخ‌داده را یادآوری می‌کند.