همه مرخصی‌ها در فارس لغو و آمادگی کامل ضروری است

استان فارس با هشدار قرمز هواشناسی مواجه شد؛ همه مرخصی‌ها لغو و آمادگی کامل دستگاه‌ها ضروری است. بارش برف، باران و وزش باد شدید تا جمعه ادامه دارد.

همه مرخصی‌ها در فارس لغو و آمادگی کامل ضروری است

استان فارس در آستانه ورود یک سامانه بارشی شدید قرار گرفته و مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس اعلام کرد که تمامی مرخصی‌ها و ماموریت‌های کاری تا پایان فعالیت این سامانه لغو شده است. مردم و دستگاه‌های اجرایی استان باید با آمادگی کامل، شرایط اضطراری احتمالی ناشی از بارش‌های برف، باران، وزش باد شدید و تگرگ را مدیریت کنند.

آغاز بارش‌های شدید در فارس

پس از روزها انتظار، آسمان استان فارس در سومین ماه پاییز به بارش رحمت الهی مزین شد. برف و باران که از هفته گذشته در نقاط مختلف کشور آغاز شده بود، تا جمعه شب بیستم آذرماه ادامه داشت و حالا با وقفه‌ای سه روزه، وارد مرحله جدیدی می‌شود. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور، از سه‌شنبه ۲۵ آذرماه هشدار قرمز برای چهار استان از جمله فارس صادر شده است.

این هشدار به معنای خطر بالقوه برای جان و مال مردم و ضرورت آمادگی کامل است تا هم از مواهب بارش بهره برده شود و هم خسارت‌های احتمالی به حداقل برسد.

جزئیات سامانه بارشی و مناطق تحت تأثیر

مدیرکل هواشناسی فارس، سید قاسم حسینی، توضیح داد که این سامانه گسترده، شهرستان‌های شیراز، کازرون، فیروزآباد، جهرم، فسا، لار و دیگر مناطق مرکزی، جنوبی و غربی استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

پیامدهای احتمالی:

  • لغزندگی جاده‌ها و انسداد گردنه‌های برف‌گیر

  • کولاک و کاهش دید افقی در مسیرهای کوهستانی

  • سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌ها

  • خسارت به محصولات کشاورزی و سازه‌های موقت

  • وزش باد شدید، رعد و برق و تگرگ

حسینی به شهروندان توصیه کرد از سفرهای غیرضروری خودداری کنند، خودروهای خود را به تجهیزات زمستانی مجهز کنند و از توقف در بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها اجتناب کنند. همچنین فعالیت‌های کوهنوردی و طبیعت‌گردی به تعویق افتد و عشایر و دامداران از تردد در ارتفاعات پرهیز کنند.

تدابیر مدیریت بحران و آمادگی دستگاه‌ها

غلامرضا غلامی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس، با تأکید بر صدور هشدار قرمز، اعلام کرد:«همه مرخصی‌ها و ماموریت‌ها لغو شده و فرمانداران، بخشداران و دهیاران موظف به آمادگی کامل هستند.»

وی افزود که شهرستان‌های لامرد و مهر با پیش‌بینی بارش ۱۸۰ میلی‌متر و شهرستان‌های برف‌گیر مانند سپیدان و ارتفاعات، شرایط ویژه و اضطراری دارند.

نکات کلیدی برای مردم و مسئولان:

  • استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و کمک‌های مردمی در کنار دستگاه‌های اجرایی

  • پاکسازی دهانه پل‌ها و کانال‌ها

  • کنترل دما و رطوبت گلخانه‌ها و سالن‌های پرورشی

  • اطلاع‌رسانی گسترده به همه سطوح جامعه

غلامی از مردم خواست تا در سفرهای غیرضروری شرکت نکنند و از تجمع در کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها اجتناب کنند. همچنین به مسافران توصیه شد در صورت امکان سفر به استان فارس را به تعویق بیندازند.