پاکسازی ۳۰۰ محل انباشت فرآوردههای نفتی قاچاق در «بندرکلاهی» میناب
رییسکل دادگستری هرمزگان با تشریح دستاوردهای اجرای بزرگترین عملیات مقابله با قاچاق سوخت کشور در «بندر کلاهی» میناب در شرق استان طی ۷۲ ساعت گذشته، گفت: در این عملیات، موفق به جمعآوری زیرساختهای ذخیرهسازی غیرمجاز متعلق به قاچاقچیان با ظرفیت حدود ۲۱ میلیون لیتر سوخت قاچاق و پاکسازی حدود ۳۰۰ انبار و محل انباشت غیرمجاز فرآوردههای نفتی شدیم.

مجتبی قهرمانی روز چهارشنبه با اشاره به اینکه اجرای طرح گسترده پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت و جمعآوری زیرساختهای مرتبط با آن در مناطق همجوار با بندر کلاهی شهرستان میناب ۷۲ ساعت است که بدون وقفه ادامه دارد، اظهار کرد: هدف از اجرای این عملیات پاکسازی کامل منطقه آلوده به قاچاق سوخت است.
وی در تشریح جزئیات اجرای این عملیات بیان کرد: بهدنبال مطالبات ملی و عمومی گسترده و ابلاغ مصوبه قرارگاه مرکزی مقابله با قاچاق سوخت و مصوبات استانی، طرح بزرگ و بیسابقه پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت و جمعآوری زیرساختهای مرتبط با آن به صورت علمی و با برنامهریزی دقیق و اجرای میدانی توسط فرماندهی انتظامی استان و فرماندهی دریابانی با همکاری دستگاه قضایی و نهادهای خدماتی در بندر کلاهی و مناطق همجوار با آن به مرحله اجرا گذاشته شد و با موفقیت کامل به پایان رسید.
قهرمانی با اشاره به طراحی ۲ ماهه با هدف اجرای هوشمندانه این طرح، تصریح کرد: پس از ۲ ماه برنامهریزی و تحلیل کارشناسی با استفاده از ظرفیتهای علمی و فنی حوزههای قضایی، انتظامی و اطلاعاتی و بهرهگیری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، عملیات بزرگی با هدف شناسایی و جمعآوری تمامی زیرساختهای ذخیره، انتقال و پمپاژ غیرمجاز سوخت قاچاق پیریزی شد که در مراحل اجرای آن، تمامی تجهیزات مورد نیاز به موازات نقاط هدف، مسیرهای انتقال، مخازن، منابع برق و شبکههای مرتبط با دقت ثبت، تحلیل و برنامهریزی شده بود.
رییسکل دادگستری هرمزگان همچنین با اشاره به اینکه یکی از مهمترین ویژگیهای این عملیات پیچیده و در نوع خود بی نظیر، مردممداری و اقناعسازی عمومی در منطقه عملیات بوده است، گفت: از نخستین روزهای برنامهریزی برای اجرای عملیات بزرگ مقابله با قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب، مردممداری، رعایت حقوق شهروندی و کرامت انسانی ساکنان محل در محوریت اجرای طرح قرار گرفت و در این راستا مسئولان قضایی به همراه فرماندهان انتظامی و مسئولان محلی طی نشستهای تعددی با حضور در مساجد و محافل عمومی با مردم گفت وگو کردند و تاریخ اجرای طرح را اعلام و از آنها برای همکاری و مشارکت دعوت نمودند.
وی تاکید کرد: این ارتباط مستمر در جریان اجرای طرح پیشگیری و مقابله با زیرساختهای قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب نیز از طریق درمیان گذاشتن جزئیات اجرای عملیات با معتمدان، بزرگان و اهالی منطقه بهصورت مستمر ادامه یافت.
قهرمانی حضور میدانی و نظارت ارشد مسئولان قضایی و انتظامی و امنیتی استان هرمزگان در مراحل اجرای این طرح را یکی دیگر از ویژگیهای عملیات مقابله با زیرساختهای قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب عنوان کرد و یادآور شد: در طول اجرای این عملیات، فرماندهان و مسئولان ارشد انتظامی و قضایی بهصورت مستقیم در میدان حضور داشتند و با اشراف کامل بر مراحل اجرا، اجازه بروز هیچگونه حاشیه یا بینظمی را ندادند.
وی افزود: اهمیت این طرح بهگونهای بود که به همراه مسئولان قضایی، جانشین فرماندهی کل انتظامی کشور نیز از منطقه بازدید و از نزدیک در جریان جزئیات اجرای آن قرار گرفت.
انهدام ۶۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال گازوئیل قاچاق
این مقام قضایی در ادامه با تشریح مهمترین اهداف و دستاوردهای اجرای طرح ضربتی پیشگیری و مقابله با زیرساختهای قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب، گفت: بر اساس اهداف از پیش تعیینشده موفق شدیم در نتیجه اجرای این طرح ضمن جمعآوری کامل زیرساختهای ذخیرهسازی غیرمجاز متعلق به قاچاقچیان در بندرکلاهی با ظرفیت حدود ۲۱ میلیون لیتر سوخت قاچاق و پاکسازی حدود ۳۰۰ انبار و محل دپوی غیرمجاز فرآوردههای نفتی، نسبت به جمعآوری بیش ازچهار هزار مخزن سوخت و انهدام بیش از ۶۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال گازوئیل قاچاق اقدام کنیم.
وی، جمعآوری بیش از ۱۰ تن سیم برق غیرمجاز و انشعابات آن، توقیف دهها دستگاه پمپ، موتور، ژنراتور و ادوات مربوط به پمپاژ سوخت، کشف یک قبضه سلاح جنگی و توقیف چند دستگاه موتورسیکلت و خودروهای سبک و سنگین سرقتی را از دیگر دستاوردهای عملیات ضربتی مقابله با قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب عنوان کرد.
قهرمانی گفت: باوجود اینکه کشف سوخت اولویت نخست این عملیات نبوده است، ماموران در جریان اجرای این طرح موفق به کشف و توقیف بیش از ۴۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری متهمان مرتبط با آن شدهاند.
رییس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به تحلیل و پیشبینی پیش از اجرای این عملیات نیز تصریح کرد: تمامی اهداف طرح از جمله موقعیتها، تیپبندی مخازن (در ۱۰ دسته)، ظرفیتها، نقاط احتمالی انتقال و مسیرهای منتهی به خورها و دریا، پیش از اجرای عملیات با دقت بالا شناسایی و مستندسازی شده بود و بر این اساس در جریان اجرای این طرح، تجهیزات مهندسی و فنی لازم نظیر موتورهای معدومسازی سیار، ارههای صنعتی و ابزارآلات تخصصی از پیش تامین و بهکارگیری شد.
قهرمانی همچنین از تشکیل پرونده قضایی برای مالکان تمامی ۳۰۳ انبار و محل دپو سوخت قاچاق در بندر کلاهی خبر داد و گفت: هماکنون پروندههای این افراد با اتهاماتی از قبیل پولشویی، قاچاق سازمانیافته و اخلال در نظام اقتصادی کشور در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است.
وی یادآور شد: همچنین طبق اصل ۴۹ قانون اساسی، برای بازپسگیری اموال نامشروع قاچاقچیان سوخت، پروندههایی در دادگاه اصل ۴۹ تشکیل شده و در حال رسیدگی است.
مقابله با زیرساختهای قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب طرحی موفق در کشور
رییسکل دادگستری هرمزگان در ادامه با اشاره به مهمترین تاثیرات اجرای این عملیات ضربتی مقابله با زیرساختهای قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب، این طرح را الگویی عملی و موفق در سطح کشور برشمرد و اظهارکرد: طرح یادشده هم از نظر ابعاد بکارگیری نیرو و حجم عملیات و هم به لحاظ سطح برنامهریزی، نوآوری و فناوری به موازات مردمداری و هماهنگی میان دستگاههای قضایی انتظامی و تاثیر راهبردی آن در کاهش ناترازی انرژی، مقابله با قاچاق سازمانیافته سوخت و جلوگیری از ضربه به اقتصاد ملی، منحصربهفرد و حائز اهمیت است.
وی اعلام کرد: سرشبکههای قاچاق سوخت که بیشتر در خارج از کشور هستند با استفاده از روایت جعلی و نادرست در تلاش هستند که بهانههایی برای جلوگیری از ادامه طرح در سایر نقاط استان ایجاد کنند و قصد فضاسازیهای کاذب با استفاده از احساسات مردم را دارند که با تدابیر اتخاذ شده این افراد تحت اشراف دقیق اطلاعاتی هستند.
قهرمانی با قدردانی از همراهی مردم بندرکلاهی و بزرگان منطقه برای اجرای موفق طرح مقابله با قاچاقچیان سوخت تاکید کرد: رصد اطلاعاتی و اشراف عملیاتی بر موضوع همچنان ادامه دارد و هرگونه تلاش قاچاقچیان برای بازگشت به وضعیت سابق، با پاسخ قاطع، قانونی و همهجانبه مواجه خواهد شد.