پافشاری ترامپ بر تصمیش درباره برنامه هسته‌ای؛ ایرانی‌ها غنی‌سازی نخواهند کرد

ترامپ گفت: «آن‌ها غنی‌سازی نخواهند کرد. اگر این کار را انجام دهند، مجبور خواهیم شد راه دیگر را در پیش بگیریم و من واقعا نمی‌خواهم از آن روش استفاده کنم، اما چاره‌ای نخواهیم داشت.»

پافشاری ترامپ بر تصمیش درباره برنامه هسته‌ای؛ ایرانی‌ها غنی‌سازی نخواهند کرد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برغم مخالفت جمهوری اسلامی ایران با توقف غنی‌سازی اورانیوم، ادعاهای خود را درباره برنامه هسته‌ای ایران در جمع خبرنگاران تکرار کرد و مدعی شد: «آن‌ها غنی‌سازی نخواهند کرد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا عصر جمعه به وقت محلی در هواپیمای ایر فورس وان (هوایپمای ریاست جمهوری آمریکا) در مسیر نیوجرسی در جمع خبرنگاران، بار دیگر با تکرار ادعاها و تهدیدات خود مدعی شد: «آن‌ها غنی‌سازی نخواهند کرد. اگر این کار را انجام دهند، مجبور خواهیم شد راه دیگر را در پیش بگیریم و من واقعا نمی‌خواهم از آن روش استفاده کنم، اما چاره‌ای نخواهیم داشت. هیچ‌گونه غنی‌سازی‌ای وجود نخواهد داشت

«تامی پیگوت» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره زمان و مکان دور بعدی مذاکرات میان تهران – واشنگتن نیز گفت: به زودی با ایرانی‌ها دیدار خواهیم کرد.

مقامات دولت ترامپ برغم برگزاری پنج دور مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، ضمن درخواست مذاکرات مستقیم، اظهارات، ادعاها و اقدامات متناقض خود را تکرار می‌کنند. آن‌ها تلاش کرده‌اند از یک سو، چشم‌اندازی مثبت از مذاکرات خود با ایران ارائه کنند و از سوی دیگر، با تکرار ادعاها و تهدیدات واشنگتن در چارچوب سیاست فشار حداکثری و فضاسازی، درباره تبعات‌عدم توافق هراس ایجاد کنند.

«بدر بوسعیدی» وزیر خارجه عمان روز شنبه ۱۰ خرداد در سفری کوتاه و چندساعته به تهران، پیشنهادی رسمی از سوی دولت ایالات متحده را در رابطه با مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم با ایران به «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تحویل داد.

این سفر که در چارچوب میانجیگری عمان میان تهران و واشنگتن انجام شد، به منظور ارائه «عناصر» پیشنهاد آمریکا به ایران صورت گرفت. عراقچی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که ایران «در چارچوب اصول، منافع ملی و حقوق مردم» خود پاسخی مناسب به این پیشنهاد خواهد داد.

«سید عباس عراقچی» وزیر خارجه روز دوشنبه ۱۲ خرداد در مدت زمان حضور در قاهره، پایتخت مصر در گفتگو با برنامه «لقاء خاص» شبکه القاهره الاخباریه با تاکید بر اینکه مذاکرات ایران و آمریکا آسان نیست، گفت: در دور گذشته، زمانی که با گروه ۱+۵ مذاکره می‌کردیم، این مذاکرات بیش از دو سال به طول انجامید. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که فقط طی پنج دور مذاکره، به توافق برسیم. البته در حال حاضر اختلافات زیادی بین ما وجود دارد که برخی از آن‌ها، اختلافات اصولی هستند.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: اما این به معنای آن نیست که رسیدن به توافق غیرممکن است. اگر آمریکا از خواسته‌های غیرمنطقی و غیرعملی خود دست بردارد و واقعیت برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران را به‌درستی درک کند، آن‌گاه ما آماده توافق هستیم. اما اگر آمریکا قصد دارد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ما را مختل کند، قطعاً ما آماده پذیرش چنین چیزی نیستیم و این نیز قابل تحقق نخواهد بود.

عراقچی با اشاره به خطوط قرمز مشخص و صریح ایران گفت: موضوع غنی‌سازی اورانیوم برای ما یک دستاورد علمی است که به‌وسیله دانشمندان ما حاصل شده و نمی‌توانیم از این موضوع صرف‌نظر کنیم.

از زمان روی کارآمدن دولت دوم ترامپ در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، تاکنون پنچ دور مذاکره غیر مستقیم میان ایران و آمریکا برگزار شده است که دور پنجم روز جمعه دوم خرداد در شهر رم ایتالیا برگزار شد.

دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفت‌وگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفت‌وگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه و چهارمین دور روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۱۱ می‌۲۰۲۵) در شهر مسقط، پایتخت عمان برگزار شدند.

آمریکا بدون ایلان ماسک می‌تواند به راه خود ادامه دهد

ترامپ درباره درگیری خود با ایلان ماسک میلیاردر عرصه فناوری و متحد سابقش و احتمال قطع قراردادهای دولتی او گفت: همه قراردادها را بررسی خواهیم کرد و تنها در صورتی که چنین کاری برای او و کشور منصفانه باشد، اقدام می‌کنیم.

رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: ایالات متحده آمریکا بدون ایلان ماسک نیز می‌تواند به راه خود ادامه دهد.

تنش میان رئیس جمهوری آمریکا و متحد و حامی سابق انتخاباتی او بر سر لایحه بزرگ بودجه او بالا گرفته است که در دو روز اخیر علنی شد. ایلان ماسک پس از جدایی خود از دولت ترامپ به شدت از آنچه ترامپ «لایحه بزرگ و زیبا» خود می‌نامد و در مجلس نمایندگان تصویب شده و با مسیری نامشخص در سنا روبرو است، انتقاد کرده و این لایحه را که از اولویت‌های اصلی ترامپ است، «منزجرکننده» نامیده است.

او همچنین ترامپ را «قدرناشناس» خواند و پیروزی وی در انتخابات را ناشی از حمایت خود دانست و در صفحه ایکس نوشت: بدون من، ترامپ انتخابات را می‌باخت، دموکرات‌ها کنترل مجلس نمایندگان را در دست می‌گرفتند و جمهوری‌خواهان در سنا با نسبت ۴۹ به ۵۱ در اقلیت بودند.