هشدارمدیر کل محیط زیست فارس: رهاسازی گونه‌های غیربومی در طبیعت ممنوع!

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس نسبت به خرید و رهاسازی گونه‌های مهاجم مانند لاک‌پشت گوش‌قرمز و ماهی‌گلی در منابع آبی مانند رودخانه ها و دریاچه های استان هشدار داد و بیان داشت : خرید گونه های در معرض تهدید سمندر لرستانی، لاک‌پشت برکه‌ای، لاله واژگون و مار آبی در ایام نوروز ممنوع است.

هشدارمدیر کل  محیط زیست فارس: رهاسازی گونه‌های غیربومی در طبیعت ممنوع!

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر جنوب ،  عطا پورشیرزاد، مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس، ضمن هشدار در خصوص خرید و رهاسازی گونه‌های مهاجم مانند لاک‌پشت گوش‌قرمز و ماهی‌گلی در منابع آبی مانند رودخانه ها و دریاچه ها و خرید گونه های در معرض تهدید سمندر لرستانی، لاک‌پشت برکه‌ای، لاله واژگون و مار آبی به ویژه در ایام نوروز  گفت: حوض‌های واقع در باغ‌های شهری مکان مناسبی برای تحویل و نگهداری لاک‌پشت گوش‌قرمز و ماهی‌گلی هستند. رهاسازی این جانوران در طبیعت می‌تواند به اکوسیستم‌های طبیعی و گونه های وحشی آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد کند.

وی با تأکید بر ضرورت حفظ ذخایر ژنتیکی، از مردم خواست با آگاهی از پیامدهای خرید گونه های حیات وحش و حتی جانوران غیر بومی، به حفظ تنوع زیستی و سلامت محیط زیست کمک کنند.

پورشیرزاد در ادامه به عواقب رهاسازی گونه‌های مهاجم در طبیعت اشاره کرد و گفت:اگر لاک‌پشت گوش‌قرمز و ماهی‌گلی در طبیعت رها شوند، می‌توانند با گونه‌های بومی رقابت کرده و آن‌ها را از بین ببرند. از طرف دیگر صید یا برداشت گونه های حیات وحش از طبیعت مانند سمندر لرستانی، لاک‌پشت برکه‌ای، مار آبی و لاله واژگون ممنوع است و در صورت مشاهده فروش غیر قانونی حیات وحش، با متخلفین برخورد خواهد شد.