نقش فدراسیون فوتبال در تشدید بی اخلاقی ها ، جرایم بی اثر ، ناتوان در کنترل!
در حالی که به هفته های پایانی لیگ برتر و لیگ آزادگان در فصل جاری رسیده ایم ، بی اخلاقی ها و فحاشی ها در روی سکو ها ، در زمین مسابقه و حتی در سالن های کنفرانس خبری بعد مسابقات به اوج خود رسیده است.

محمد رضا جوکار
سال هاست که فوتبال ایران نام لیگ برتر حرفه ای را یدک می کشد . در حالی که تنها اسمی از لیگ حرفه ای در فوتبال ایران وجود دارد که بجز قرار داد های نجومی بازیکنان و کادر فنی ها ، در سایر زمینه ها و در اکثر مسابقات و حواشی آن ها در پایین سطح فوتبال حرفه ای قرار دارد.
در طی این سالها شاهد رشد سخت افزاری در امکانات و ورزشگاه های کشور نبوده ایم و یک پوشش تصویری با کیفیت و برازنده یک مسابقه فوتبال حتی در سطح لیگ برتر هم ندیده ایم.
در سایر زمینه های فوتبال حرفه ای مثل حق پخش تلوزیونی ، تبلیغات محیطی و درآمد زدایی باشگاه ها هم در پایین ترین سطح حرفه ای در فوتبال دنیا قرار داریم ، و هر فصل بدون هیچ اتفاق خاصی وارد فصل بعد می شویم.
باشگاه ها عامل بی اخلاقی در فوتبال ؛
علاوه بر این نقص های چشمگیر که هر ببینده و هواداری را آزرده میکند ، سقوط اخلاقی برخی از باشگاه ها و بازیکنان و کادر فنی تیم ها در مستطیل سبز به قدری وقیح و زشت است که دل هر کسی را از ورزش فوتبال حرفه ای ایران دلزده میکند.
افرادی که باید الگو های رفتاری و اخلاقی ورزشی جامعه و قشر جوان باشند با بی اخلاقی در مستطیل سبز و حواشی آن بجای الگو سازی، باعث تحریک هواداران به
و باشگاه های ورزشی و فرهنگی ایران که کوچکترین اقدامی برای فرهنگسازی در بین بازیکنان ، مربیان و حتی هواداران خود انجام نمیدهند.
افزایش تنش ها و فحاشی ها در سکوها ؛
تمام این عوامل باعث تشدید فحاشی ها و بی اخلاقی ها در روی سکو های ورزشگاه شده است و جالب اینجاست که هیچ باشگاه یا شهری مسئولیت این ناهنجاری را بعهده نمیگیرد و این بی اخلاقی ها را منتسب به افراد غیر میکنند.
به نظر فحاشی های روی سکو به ابزاری زشت و ناجوانمردانه برای تضعیف روحی بازیکنان و تیم های حریف تبدیل شده است که با حمایت غیر مستقیم باشگاه ها همراه است .
در غیر این صورت به نظر کنترل و پذیرفتن مسئولیت سکوها کار چندان سختی برای عوامل برگزاری و باشگاه ها نباید باشد.
بی اخلاقی ها در حضور بانوان و جوانان
حال نکته تاسف بار تر اینکه تمام این بی اخلاقی ها و درگیری ها و فحاشی ها در حالی رقم خورد که بانوان و جوانان زیادی در ورزشگاه ها حضور داشتند و شاید باید این بار باید حق را به آن افرادی داد که میگویند فوتبال ما اینقدر ضعف فرهنگی دارد که ورزشگاه های ما جای بانوان نباشد.
و همین اتفاقات بهانه ی برای کمرنگ شدن حضور بانوان درسایر مسابقات لیگ برتر و در سایر ورزشگاه های کشور خواهد شد.
نقش فدراسیون فوتبال در تشدید بی اخلاقی ها !
فدراسیون فوتبال و کمیته های انظباطی و اخلاق فدراسیون در دو سه سال گذشته با تغییر سیاست، بیشتر تنبیهات و جرایم را معطوف به جرایم نقدی کرده است جایی که شاید راه درآمد مناسبی برای فدراسیون فوتبال همراه داشته است ولی تجربه این یکی دو سال اخیر نشان داده که این جرایم عمدا کم اثر بوده است، بخصوص برای تیم های لیگ برتری که بخاطر گردش مالی بالای باشگاه های صنعتی و دولتی این جرایم کوچکترین اثری روی بازیکنان و مربیان و حتی باشگاه ها نداشته و بعضا جزو هزینه های جانبی باشگاه ها هم محسوب می شود .
بنابراین فدراسبون فوتبال و کمیته های انضباطی و اخلاق باید با محرومیت های سنگین و حتی حذف افردا بی اخلاق با رزومه تگرار بی اخلاقی ، سعی در پاکسازی فوتبال ایران بخصوص در سطح لیگ برتر بکنند. تا دیگر شاهد این چنین حواشی زشت در فوتبال کشور و حتی سطوح بین المللی نباشیم .