ميراث فرهنگی فارس تاريخساز ميشود
نشست هم اندیشی جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی ویژه اصحاب رسانه برگزار شد. در این مراسم ضمن بیان برنامه های پیش رو و پیش رویدادهای جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی از رسانه های استان دعوت به همکاری شد. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس بیان کرد: میراث فرهنگی و صنایع دستی در ایران اسلامی و استان فارس نقش ویژه ای در توسعه داشته و می تواند عاملی برای برندسازی حوزه فرهنگی ایران باشد.
در نشست هماندیشی سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی ویژه اصحاب رسانه مطرح شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس: با ارائه محصولات گردشگری برای ذائقههای مختلف، فارس را سرشار از گردشگر خواهیم کرد
مشاور ارشد استاندار فارس:
رویدادها باید در تراز فرهنگ فارس و مردم استان برگزار شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس:
یکی از بزرگترین رویدادهای نمایشی و موسیقایی کشور به زودی در تختجمشید اجرا خواهد شد
زینب دانشور- «خبر جنوب»/
دکتر محمد ثابت اقلیدی افزود: برخی آثار تاریخی استان با وجود گستره جهانی در میان آحاد مردم جهان شناخته شده نیست لذا رویدادهای مانند جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی می تواند عاملی برای ایجاد جاذبه و مقصدسازی حوزه گردشگری باشد.
وی ادامه داد: برای این که در فارس دچار روزمرگی نشویم از ابتدا طراحی و اجرای رویداد را در دستور کار قرار دادیم. ثابت اقلیدی با اشاره به عملکرد میراث فرهنگی استان در ماه های اخیر و برگزاری پیش رویدادهای ویژه این جشنواره از جمله نخستین سوگواره میراث مراثی افزود: هدف از برگزاری این رویدادها به شکل های مختلف و در ابعاد متفاوت جذب گردشگر و تحول در بازار گردشگری است.
وی ادامه داد: این روند ادامه خواهد داشت و ما محصولات مختلف گردشگری را برای ذائقه های مختلف طراحی می کنیم تا فارس سرشار از گردشگر شود.
مدیر اجرایی جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی با تاکید بر این که بازخورد این برنامه ها در ابتدا نصیب بازار و محصولات فرهنگی خواهد شد گفت: مهم ترین رویداد وزارتخانه میراث فرهنگی، جشنواره چند رسانه ای است که در سال های قبل قزوین و یزد میزبان آن بودند.
ثابت اقلیدی افزود: امسال نیز رقابت فشرده ای بین 5 استان حاکم بود که خوشبختانه با تلاش دکتر ایمانیه استاندار فارس میزبانی این رویداد عظیم به فارس رسید.
وی در خصوص این رویداد گفت: جشنواره پیش رو دارای ویژگی های خاصی است که با تمرکز بر تولید محتواهای تخصصی اجرا خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان افزود: بالغ بر 35 پیش رویداد با همکاری دستگاه های مختلف پیش بینی شده است که بسیاری از آن ها جنبه آموزشی داشته و با دعوت از اساتید برجسته کشور، ورکشاژ های تخصصی برای علاقه مندان و به صورت رایگان برگزار می شود.
ثابت اقلیدی گفت: چند دوره از این ورکشاپ ها مانند مستندسازی، عکاسی، داستان نویسی و ... برگزار شده و درصددیم با دعوت از دو چهره مطرح کشوری در حوزه رسانه برای اصحاب رسانه نیز ورکشاپ تخصصی برگزار کنیم.
وی هدف از این رویدادها را ارتقا سطح دانش تخصصی عنوان کرد و گفت: هنرمندان و افراد مختلف می توانند آثار خود را در سایت جشنواره بارگزاری کرده و در این جشنواره شرکت کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با تاکید بر این که به دنبال شو و نمایش نیستیم از اظهارات غیرکارشناسی برخی در حوزه گردشگری گلایه کرد و گفت: گردشگری بدون رویداد توسعه نمی یابد و جاذبه به مقصد تبدیل نمی شود ما به صورت حرفه ای و تکنیکال به دنبال برنامه ریزی و اجرا هستیم.
ثابت اقلیدی ادامه داد: با برنامه های متعدد درصددیم تحولی بزرگ در فارس رقم بزنیم تا به نقطه مطلوب برسیم بدین ترتیب تمامی نگاه ها را به فارس جلب خواهیم کرد تا شتابی به سمت توسعه گردشگری دهیم.
×فضای شهر باید مملو از اخبار جشنواره شود
مشاور ارشد استاندار فارس و نماینده استاندار در جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی نیز در این همایش گفت: یک جشنواره با این عظمت بدون حضور و همراهی پررنگ رسانه ها اتفاق نمی افتد.
محمدباقر کشفی افزود: تراز فارس و فرهنگ مردم آن بالاست بنابراین رخدادها و رویدادهایی که برگزار می شود باید در تراز مردم استان باشد .
وی با تاکید بر اهمیت حضور رسانه ها در برگزاری این گونه رویدادها تصریح کرد: صحبت از معرفی میراث فرهنگی، تاریخی، مذهبی، مفاخر و چهره های نامدار استان است بنابراین رسانه ها باید با استفاده از این فرصت و بازمعرفی ظرفیت های استان دین خود را به تاریخ و فرهنگ فارس ادا کنند.
مشاور استاندار فارس ضمن اشاره به عظمت تمدن، تاریخ و فرهنگ فارس ادامه داد: با وجود معرفی چندین باره این تمدن گستره آن به قدری وسیع است که می توان گفت کافی نیست و هنوز جای کار زیاد وجود دارد.
کشفی از رسانه های استان خواست تا به همه مردم بگویند فارس دروازه ورود به تمدن ایران و شناسه این کشور است و برای معرفی ایران باید در ابتدا فارس را معرفی کرد.
وی تصریح کرد: باید از زبان های مختلف و در قالب ها و ساختارهای متفاوت از هنر رسانه استفاده شود در واقع این جشنواره فرصتی است برای برآورد این که کدام رسانه و خبرنگار بیشتر و موثرتر توانمندی استان را معرفی می کند.
نماینده استاندار فارس در جشنواره تاکید کرد: هنر رسانه این است که داشته های تاریخی را به نسل جدید پیوند بزند نسل جدید باید بداند در چه سرزمینی هستیم، به بزرگان خود افتخار کند و هویت خود را بشناسد.
کشفی با اشاره به این که فضای شهر باید مملو از اخبار جشنواره شود از شهردار شیراز خواست از فضاهای در اختیار همچون تابلو، مترو، اتوبوس و امکانات و ظرفیت های شهرداری را برای معرفی جشنواره و آثار فاخر این دیار استفاده شود.
×هفته مهر سینمای ایران در فارس برگزار می شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز گفت: جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی نقطه عطفی در توسعه گردشگری استان فارس است. حمیدرضا قانعی با بیان این که رویدادهای مختلف جانی دیگر به فضای فرهنگی و هنری می بخشد افزود: فارس و شیراز پاییز پر رویدادی در پیش دارد که می توان رویداد آستان جانان و اجرای برنامه توسط هنرمندان طی 5 شب در گذر حافظ را گذر هنر نبوی را مثال زد.
وی ادامه داد: هفته مهر سینمای ایران در فارس یکی دیگر از برنامه هاست که طی آن مجموعه ای متعدد از رویدادهای سینمایی و تولیدات سینمایی با حضور جمع زیادی از هنرمندان ملی به نمایش در می آیند.
مدیرکل ارشاد فارس با اشاره به اجرای تئاتر زندگینامه لسان الغیب در جوار آرامگاه این شاعر تصریح کرد: همه این برنامه ها پیش رویداد جشنواره است که با همت میراث فرهنگی استان در اماکن گردشگری برگزار می شود.
قانعی گفت: هفته هنری حافظ از پنجم مهر ماه برگزار خواهد شد و این هفته قرار است غنی تر و وسیع تر در استان فارس برگزار شود. وی همچنین از اکران مستند مفاخر استان فارس در قالب ویژه برنامه «سیمرغ» خبر داد و گفت: با توجه به برگزاری هفته کتاب در آبان ماه قرار است ویژه برنامه های مختلفی در استان فارس برگزار شود این در حالی است که قرار است طی پائیز امسال نزدیک به هزار صندلی سینما به مجموع فضاهای فرهنگی و سینمایی فارس اضافه شود.