قطع بخشی از تنه درخت ۵۰۰ ساله اقلید

Cutting down part of the trunk of a 500-year-old Euclid tree

قطع بخشی از تنه درخت ۵۰۰ ساله اقلید

سیاوش آریا پژوهشگر تاریخ ایران و کنشگر میراث فرهنگی در خبرآنلاین:
درخت گردو که بر پایه اسناد و مدارک در اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان عمری ۵۰۰ ساله دارد و به شماره ۱۲۵۷ به ثبت ملی رسیده است، میراث طبیعی و زنده مردم منطقه به شمار می آید که نگهداری و حفاظت و پاسداری از آن، امری بایسته و مهم به شمار می آید.
بر پایه کدام قانون و ضابطه ای افرادی اقدام به قطع تنه درختی زنده کرده‌اند. آیا این اقدام با هماهنگی و مجوز اداره کل میراث فرهنگی شهرستان اقلید و تصویب اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شده است؟
بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچ‌گونه مجوزی برای قطع تنه درخت گردوی ۵۰۰ ساله امام زاده عبدالرحمان اقلید از اداره کل میراث فرهنگی استان گرفته نشده و فرد یا افرادی خودسرانه اقدام به بریدن بخشی از تنه درخت گردوی کهنسال کرده‌اند که برابر با قانون و ضابطه های میراث فرهنگی تخلفی آشکار است و جرم به شمار می آید.
او از اداره میراث فرهنگی شهرستان اقلید خواستار پاسخگویی به اتفاق رخ داده، معرفی فرد یا افراد متخلف و برخورد قانونی با آنها شد.