فارس، شکوه تمدن و تدین

حضور متفاوت فارس در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری ایران

فارس، شکوه تمدن و تدین

زینب دانشور- «خبر جنوب»/ هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری ایران از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه در پایتخت برگزار می‌شود و فارس با اختصاص بزرگ‌ترین غرفه به معرفی جاذبه‌های خود می‌پردازد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس در نشست خبری با بیان این مطلب گفت: از آن جا که یکی از موضوعات مهم در تمام فعالیت‌های اقتصادی پروموشن یا معرفی است، امسال با ابزارهای مختلف در معرفی جاذبه‌ها اقدام خواهیم کرد.

دکتر محمد ثابت اقلیدی افزود: به عنوان مثال در سال‌های گذشته گردشگر به منظور یافتن مقصد از بروشور و نقشه چاپی استفاده می‌کرد اما امروزه با اپلیکیشن‌های مسیریابی نه تنها کوتاه‌ترین مسیر را می‌یابد بلکه اطلاعات جانبی دیگر را هم در دسترس خواهد داشت.

وی با تأکید بر این که یکی از مهم‌ترین ابزارهای معرفی برگزاری رویدادهاست بیان کرد: اگر به شخصه میزبان رویدادها باشیم، گردشگرپذیری را بیشتر می‌کنیم اما با این حال حضور و مشارکت در رویدادها هم جنبه‌های مثبت زیادی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با اشاره به این که نمایشگاه گردشگری تهران مهم‌ترین رویداد معرفی گردشگری کشور است گفت: هرچند متاسفانه به دلایلی چون تحریم‌ها امکان حضور در بخش بین‌الملل آن گونه که باید و شاید فراهم نیست اما همین نمایشگاه هر سال تخصصی‌تر و قوی‌تر می‌شود و حضور در آن بسیار اثرگذار است.

ثابت اقلیدی با بیان این که فارس در نمایشگاه سال گذشته با 903 متر مساحت نمایشگاهی، رتبه نخست را کسب کرد گفت: امید داریم امسال نیز با معرفی شایسته جاذبه‌ها صاحب عنوان نخست شویم.

رویکردهای فارس در نمایشگاه گردشگری تهران

ثابت اقلیدی با اشاره به لقب سومین حرم اهل بیت (ع) به شیراز توسط رهبر معظم انقلاب، نخستین رویکرد استان در این نمایشگاه را معرفی بیشتر شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) خواند و گفت: یکی از تکنیک‌ها در حوزه برندینگ «کو برندینگ» یا برندسازی مشارکتی است به این معنا که اگر مشهد قطب اول زیارتی و بعد از آن قم در رتبه بعدی است شیراز نیز با حرم مطهر شاهچراغ (ع) در کنار این دو شهر و با ایجاد مثلث کرامت نور صاحب برند گردشگری مذهبی شود.

وی ادامه داد: متاسفانه با وجود حرمین مطهر در فارس و عنوان سومین حرم اهل بیت در معرفی و جذب گردشگر و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی آن مغفولیم بنابراین به دنبال معرفی شاهچراغ، آستانه، آقام شهید و .. هستیم تا اقتصاد زیارت را تقویت کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس افزود: در هجدهمین نمایشگاه گردشگری ایران، غرفه‌ فارس با خراسان رضوی و قم همجوار جانمایی شده تا ظرفیت مذهبی این سه شهر بیشتر معرفی شود.

ثابت اقلیدی دومین رویکرد را معرفی حوزه تمدنی و محور ساسانی و هخامنشی عنوان کرد و گفت: فارس خاستگاه تمدن ایران است و گرچه در حوزه طبیعی هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد اما این جنبه دارای قوت بیشتری است.

وی ادامه داد: با توجه به افتتاح آزادراه شیراز اصفهان و کاهش یک ساعت و نیمه و در مجموع سه ساعته بعد مسافت، هدف ما جذب گردشگران به سمت محورهای فیروزآباد و کازرون به منظور بازدید از جاذبه‌های تاریخی این دو شهر خواهد بود که در نمایشگاه این دو محور را به خوبی معرفی می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با تصریح به این که پهنه هخامنشی گسترده‌تر از تخت‌جمشید و پاسارگاد است تا جایی که آثار نهفته زیادی در دشت مرودشت، دشت بیضا و دشت پاسارگاد داریم گفت: بنابراین معرفی محور ساسانی و هخامنشی از مهم‌ترین بخش‌های غرفه فارس خواهد بود.

ثابت اقلیدی افزود: غرفه امسال فارس به صورت جزیره‌ای است که از هر چهار طرف راهرو دارد، در اضلاع این غرفه دروازه ملل تخت‌جمشید، کاخ آپادانا، کاخ سروستان و کاخ اردشیر بابکان طراحی شده است و با داشتن 503 متر مساحت، بزرگ‌ترین غرفه این نمایشگاه است.

او شعار استان در این نمایشگاه را «فارس، شکوه تمدن و تدین» عنوان کرد و گفت: در واقع به دنبال تلفیق تمدن ایرانی و سومین حرم اهل بیت(ع) هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس دیگر رویکرد را تبیین شکست والرین امپراتور روم از شاپور خواند و گفت: در سفر ضرغامی وزیر سابق میراث فرهنگی به فارس کمپین «این به اون در» رونمایی شد که در این نمایشگاه ما بیشتر روی پروموشن والرین کار می‌کنیم.

ثابت اقلیدی با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر این که سنگ نگاره‌های شکست والرین از شاپور در نقش رستم مرودشت، نقش رستم داراب و تنگ چوگان کازرون باید معرفی شود افزود: بنابراین در توضیح اقلام تبلیغاتی تمرکز بر والرین است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس از جمله محتواهای غرفه استان در نمایشگاه را حضور استارتاپ های گردشگری در زمینه هوش مصنوعی عنوان کرد و گفت: اقدامات خلاقانه‌ای در این نمایشگاه انجام خواهد شد.

ثابت اقلیدی فرزندان را یکی از قوی‌ترین عاملان تعیین مقصد سفر خواند و گفت: با شبیه‌سازی یک محوطه باستان‌شناسی و همکاری و راهنمایی باستان‌شناسان، فرآیند کاوش توسط کودکان انجام می‌شود و با مرمت اقلام کاوش شده در ویترین موزه قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: هدف از این کار تبیین هویت ایران به نسل آینده است تا از همین سنین با این فرایند آشنا شده و پیچیدگی ذهنی آن‌ها رفع شود. همچنین غرفه اوز پازل‌های خلاقانه‌ای برای کودکان پیش‌بینی کرده‌اند که آن‌ها را سرگرم خواهد کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: ورکشاپ ۱۶ هنر صنایع‌دستی فارس مانند گلیم، شیشه‌گری، قلم‌زنی، نگارگری، خاتم، کاشی، منبت و ... از دیگر محتواهای غرفه فارس است که بدین ترتیب از فرصت نمایشگاه گردشگری برای نمایش توانمندی در عرصه صنایع‌دستی هم بهره خواهیم برد.

ثابت اقلیدی بیان کرد: همچنین گروهی از راهنمایان گردشگری به معرفی جاذبه‌های استان خواهند پرداخت.

وی ادامه داد: همچون سال گذشته به عنوان خوش‌آمدگویی از خوراکی و نوشیدنی‌های فارس از جمله شربت بهارنارنج و عرقیات، رنگینک به عنوان یکی از شیرینی‌های ساسانی، فالوده شیرازی و اجرای موسیقی‌های آیینی به استقبال بازدیدکنندگان می‌رویم.

ثابت اقلیدی حضور گروه سرود موفق «پاشو بیو شیراز» و «پاشو بیو ایران» را یکی دیگر از محتواها عنوان کرد و گفت: نشست‌های تخصصی در حوزه‌های سه گانه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی به صورت گفت و گو و طوفان فکری و نشست‌های بی تو بی در راستای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری از دیگر برنامه‌های فارس در این نمایشگاه است.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت: کازرون، مرودشت، لار، فیروزآباد، سروستان، اوز، اقلید، ایزدخواست، لامرد و سپیدان حضور پررنگی در نمایشگاه گردشگری هجدهم دارند و امیدواریم فارس این بار نیز رتبه نخست را کسب کند و حضور بسیار تخصصی استان در نمایشگاه در افزایش گردشگری نوروزی تأثیرگذار باشد.

ثابت اقلیدی در پایین ضمن تشکر از همراهی و همکاری امیری استاندار فارس، احمدی‌زاده مشاور و رضایی معاون استاندار در حضور فارس در نمایشگاه گردشگری گفت: در این نمایشگاه افراد زیادی از جمله فرمانداری و شهرداری مرودشت، نماینده و فرماندار سپیدان و ... همکاری زیادی داشتند که از همه آن‌ها کمال تشکر را داریم.