معاون استاندار فارس در گفت‌وگو با «خبرجنوب» از تولید یک‌میلیون تن غلات در این استان خبر داد

رگ امنیت غذایی فارس در تولید غلات

رگ امنیت غذایی فارس در تولید غلات

غیاث ملک‌حسینی-«خبرجنوب»/ بارندگی های قابل توجه در هفته های گذشته نویدی بود برای رونق کشاورزی استان فارس، هرچند هنوز شرایط احتیاط در مصرف این مایه حیات باید به صورت جدی رعایت و لحاظ شود؛ چراکه آن‌گونه که مسئولان حوزه آب استان اعلام کرده اندبرخی کارشناسان بر ضرورت فرهنگ‌سازی برای رسیدن به مصرف بهینه و همچنین حفظ منابع آب تاکید دارند و حتا معتقدند برای همه طرح‌های عمرانی و توسعه‌ای باید پیوست فرهنگی حفظ منابع آب تعریف شود.

گزارش های رسمی در خصوص آب پشت سدهای فارس نیز اگرچه نشان دهنده شرایط ایده‌آل مخازن سدها نیست؛ اما خوشبختانه بارش قابل توجه در چند هفته اخیر باعث شد تا شاخص های ذخیره آبی کمی بلند قامت تر شوند و کورسوی امیدی را برای رونق بخش کشاورزی و همچنین حفظ محیط زیست استان ایجاد کنند. در همین ارتباط معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس طی گفت‌وگویی با خبرنگار «خبرجنوب» از پیش بینی تولید یک میلیون تن غلات در این استان خبر داد و گفت: این حجم از تولید محصولات کشاورزی، سهم این استان در تامین امنیت غذایی کشور را بسیار پررنگ می کند؛ هر چند که فارس از دیرباز جزء سه استان بزرگ کشور در تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی بوده است.به گفته این مسئول، بارش های اخیر امیدهای زیادی را در دل کشاورزان زنده کرد و سیاست‌گذاران و برنامه ریزان استان را نیز برآن داشت تا حمایت های لازم برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان را در دستور کار قراردهند.

محمود رضایی کوچی با بیان اینکه در همین راستا کارگروه آب استان فارس با اجرای طرح رهاسازی یکصد میلیون متر مکعب آب سد درودزن برای حمایت از بخش کشاورزی و احیاء محیط زیست موافقت کرد، اظهار داشت: این طرح از اواخر فروردین ماه اجرایی شده و آب از طریق مسیرها و کانال های تعریف شده در اختیار این بخش ها قرار می گیرد. به گفته وی، با این رهاسازی کشاورزان و مزارع پایین دست سد در شهرستان های مرودشت، زرقان و خرامه آب مورد نیاز خود را دریافت خواهند کرد.

معاون استاندار فارس در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه فرآیند رهاسازی براساس جدول زمانی به مدت 20 روز ادامه خواهد داشت،گفت: با توجه به اینکه این طرح از اواخر فروردین ماه اجرایی شده، حدوداً دو هفته دیگر ادامه خواهد داشت.رضایی، دبی رهاسازی آب از سد درودزن را حدود 30 مترمکعب بر ثانیه اعلام و خاطرنشان کرد: ضرورت دارد فرمانداری ها، آب منطقه‌ای، محیط زیست و  دیگر نهادهای مسئول، دقت و نظارت کافی بر فرآیند توزیع آب رها شده از سد را در دستور کار قرار دهند و از رسیدن آب به مزارع کشاورزی اطمینان حاصل کنند.معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس حجم تولید محصول در سه شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه را رقمی بالغ بر 400 هزار تن  اعلام و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نرخ خرید تضمینی گندم 50 هزار تومان اعلام شده، فروش غلات کشاورزان به دولت می تواند چندهزار همت منابع را برای کشاورزان به ارمغان بیاورد.

حفظ منابع آب سدها باید به گونه ای باشد که آب شرب مورد نیاز هم استانی ها حداقل برای دو سال تامین شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید براینکه اولویت مدیران استان بر تامین آب شرب مورد نیاز هم استانی ها تعریف شده، تصریح کرد: حفظ منابع آب پشت سدها باید به گونه ای باشد که آب شرب مورد نیاز هم استانی ها حداقل برای دو سال تامین شود و از این بابت دغدغه ای وجود نداشته باشد.

به گفته رضایی، تخصیص آب مورد نیاز بخش های کشاورزی و صنعت در اولویت های بعدی قرار دارد.

وی همچنین از اعمال برنامه های احتیاطی و رعایت شرایط و ضوابط لازم برای تامین آب شرب مورد نیاز شهرستان شیراز خبر داد و گفت: در حال حاضر آب شرب مورد نیاز شهر شیراز از خط یک و خط دو انتقال آب سد درودزن و همچنین چاه های آب در حال بهره برداری تامین می شود.

همه هم استانی ها با حساسیت بیشتری در حفظ و مصرف منابع آب بکوشند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در پایان سخنان خود از همه هم استانی‌ها خواست تا با حساسیت بیشتری در حفظ و مصرف منابع آب بکوشند؛ چراکه هنوز آثار و تبعات خشکسالی های متمادی سال های گذشته در پیکره استان قابل مشاهده است.در همین ارتباط سیاوش بدری، مدیرعامل آب منطقه‌ای فارس نیز طی سخنانی گفت: در حال حاضر نزدیک به 33 درصد حجم مفید مخازن 10 سد در دست بهره‌برداری استان فارس آبگیری شده است. به گفته وی، حجم میانگین بارندگی استان فارس از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) تاکنون به بیش از 350 میلی متر رسیده که نسبت به میانگین بلندمدت (57ساله) 15 درصد رشد داشته است.