خودروهای مدل ۹۷ به بعد در هرمزگان رایگان دوگانه‌سوز می‌شوند

خودروهای مدل ۹۷ به بعد در هرمزگان رایگان دوگانه‌سوز می‌شوند

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان با تأکید بر ضرورت استفاده از سوخت پاک و ارزان CNG، از مصوبه جدیدی خبر داد که بر اساس آن خودروهای عمومی مدل ۹۷ به بعد نیز مشمول طرح رایگان دوگانه‌سوز می‌شوند.

احمد سالاری‌فرد در یک نشست خبری با اشاره به نقش مهم خبرنگاران در اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی گفت: شما به‌عنوان نمایندگان افکار عمومی می‌توانید در همان لحظه، پیامی را که ما ساعت‌ها برای بیان آن در جلسات اداری صرف می‌کنیم به همه مردم منتقل کنید. اطلاع‌رسانی در زمینه مزایای استفاده از CNG و طرح‌های حمایتی، یک وظیفه ملی است که به کاهش هزینه‌های خانوار و مدیریت مصرف انرژی کمک می‌کند.

سالاری‌فرد اضافه کرد: در حالی که ۲۰ جایگاه عرضه CNG در استان فعال است، تنها ۲۵ درصد ظرفیت آنها استفاده می‌شود و این در حالی است که این سوخت می‌تواند همزمان هزینه‌های مردم را کاهش دهد و به جبران ناترازی بنزین در کشور کمک کند.

وی در توضیح مصوبه جدید افزود: در گذشته تنها تاکسی‌ها، خودروهای عمومی، تاکسی‌های اینترنتی و وانت‌های خدماتی مشمول طرح رایگان دوگانه‌سوز می‌شدند، اما اکنون بر اساس ابلاغیه جدید، خودروهای مدل ۹۷ به بعد نیز می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه GCR.Niopdc.ir به‌صورت رایگان به دوگانه‌سوز تبدیل شوند.

به گفته سالاری‌فر، استان هرمزگان دارای ۲۰ جایگاه عرضه CNG است که ۱۲ جایگاه آن تنها در بندرعباس فعال هستند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر ظرفیت قابل‌توجهی در این جایگاه‌ها وجود دارد، اما به دلیل استقبال کم، تنها حدود ۲۵ درصد توان کمپرسورهای موجود استفاده می‌شود. به عبارتی ۷۵ درصد ظرفیت خالی داریم که در صورت اطلاع‌رسانی دقیق و مراجعه مردم، می‌تواند مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان با اشاره به مزیت‌های این سوخت گفت: CNG سوختی ارزان و پاک است و می‌تواند بخشی از ناترازی موجود در مصرف بنزین را جبران کند. در شرایطی که کشور برای تأمین سوخت مایع با هزینه‌های سنگینی روبه‌روست، استفاده از گاز طبیعی فشرده هم به سود مردم است و هم به نفع اقتصاد ملی.

وی با یادآوری پویش مردمی زمان جنگ ۱۲ روزه که در آن تعدادی از جایگاه‌های استان سوخت رایگان CNG در اختیار مردم گذاشتند، گفت: همان روحیه مشارکت باید دوباره احیا شود تا هم مردم از مزایای سوخت ارزان بهره‌مند شوند و هم کشور در حوزه مدیریت مصرف انرژی تقویت شود.

سالاری‌فرد در ادامه به مشکل کمبود مراکز معاینه فنی خودروهای گازسوز در استان اشاره کرد و افزود: اکنون تنها دو مرکز در بندرعباس فعال هستند؛ یک جایگاه در مسیر سربالایی کمربندی و دیگری در بلوار آیت‌الله بروجردی. این مراکز علاوه بر معاینه فنی، خدمات تبدیل خودرو به دوگانه‌سوز را نیز انجام می‌دهند. البته این ظرفیت کافی نیست و ما در حال رایزنی برای افزایش تعداد مراکز هستیم تا مردم با سهولت بیشتری خدمات دریافت کنند.

وی درباره پرسش‌های عمومی درخصوص امکان دوگانه‌سوز شدن همه خودروها توضیح داد: تقریباً همه خودروهای داخلی قابلیت دوگانه‌سوز شدن را دارند و تنها کافی است فرآیند استاندارد نصب تجهیزات و سوخت‌گیری رعایت شود. خودروهایی مانند سمند EF7 به‌خوبی با CNG سازگار هستند و هیچ مشکلی برای آنها ایجاد نمی‌شود.

سالاری‌فر همچنین به چالش سرمایه‌گذاری در جایگاه‌های جدید CNG پرداخت و گفت: با وجود تأکید ما بر لزوم توسعه این بخش، به دلیل پایین بودن میزان فروش در برخی جایگاه‌ها، سرمایه‌گذاران تمایل زیادی نشان نمی‌دهند. برای نمونه، برخی جایگاه‌ها در ماه کمتر از ۱۰۰ هزار متر مکعب فروش دارند که از نظر اقتصادی صرفه‌ای برای سرمایه‌گذار ندارد. از این رو انتظار ما این است که رسانه‌ها با اطلاع‌رسانی مؤثر، زمینه افزایش تقاضا را فراهم کنند تا سرمایه‌گذاری در این بخش توجیه‌پذیر شود.

مدیر منطقه پخش فرآورده‌های نفتی هرمزگان خطاب به اصحاب رسانه اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به یاری شما نیاز داریم. اگر اطلاع‌رسانی درست انجام شود و مردم از این فرصت رایگان برای تبدیل خودروهایشان بهره ببرند، نه‌تنها فشار هزینه‌ها بر خانواده‌ها کمتر می‌شود، بلکه ما هم می‌توانیم ظرفیت‌های خالی موجود را فعال کرده و در آینده مجوز توسعه مراکز و جایگاه‌های جدید را بگیریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ثبت‌نام در سامانه ملی تبدیل خودروهای دوگانه‌سوز فعلاً بدون محدودیت زمانی انجام می‌شود. با این حال تجربه نشان داده است که در مراحل اولیه استقبال کمتری وجود دارد، اما پس از افزایش آگاهی عمومی، مراجعات به‌صورت یکباره زیاد می‌شود. چه بهتر که همین امروز، با ظرفیت خالی فعلی، مردم از این طرح رایگان بهره‌مند شوند تا فردا شاهد ازدحام و صف‌های طولانی نباشیم.