بزرگ‌ترین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز برگزار می‌شود

چیزی به آغاز جشنواره چند رسانه‌ای میراث فرهنگی فارس نمانده است، رویدادی بزرگ که طی آن نه فقط ظرفیت‌های فرهنگی، هنری، تاریخی، طبیعی و ... استان در معرض دید قرار خواهد گرفت بلکه فضا را برای جذب گردشگر از هر نقطه دنیا فراهم خواهد کرد. فرصتی بی‌نظیر برای استان که تنها همین یک بار بستر آن فراهم است و این ضرورت توجه به چگونگی برگزاری جشنواره را دو چندان می‌کند.

بزرگ‌ترین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز برگزار می‌شود

زینب دانشور- «خبر جنوب»/

بزرگ‌ترین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز برگزار می‌شود

جشنی برای نمایش شکوه تاریخ و هنر فارس

مدیرکل میراث فرهنگی فارس:

با برگزاری جشنواره چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، فارس را در قله نگه می‌داریم

مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی:

جشنواره چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، پلی بین هنرمندان و میراث فرهنگی است

با توجه به این که در آستانه برگزاری این جشنواره ( 15 تا 18 آبان ماه) قرار داریم نشستی با حضور محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس و علیرضا تابش دبیر جشنواره با اهالی رسانه برگزار شد.

ثابت اقلیدی در این مراسم با اشاره به جنبه‌های فرهنگی، ‌اجتماعی و اقتصادی برگزاری این رویداد برای فارس گفت: در این جشنواره ضمن معرفی میراث ملموس و ناملموس فارس، شاهد رونق در بازار گردشگری، صنایع‌دستی و ... خواهیم بود.

وی با بیان این که پیش‌رویدادهای متنوعی در چند ماهه اخیر برگزار شد افزود: تلاش ما بر این است با برگزاری چنین رویدادهایی فارس را در قله نگه داریم.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با بیان این که بیشترین جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی کشور در فارس قرار دارد گفت: به همین میزان نیز سهم استان از گردشگری باید درخور جایگاه آن در کشور باشد.

ثابت اقلیدی ادامه داد: این جشنواره فرصتی برای ارائه آثار هنرمندان، پژوهشگران، فعالان و علاقه‌مندان به میراث فرهنگی استان فارس و شهر شیراز است که متقاضیان  آثار فاخر تولید شده خود را در این زمینه ارائه کرده‌اند.

وی اظهار کرد: ارائه آثار در ۵ محور مختلف صورت می‌گیرد که شامل موضوع‌های میراث فرهنگی و رویدادهای مهم تاریخی فارس مانند هخامنشیان، ساسانیان، آل بویه، آل مظفر، آل اینجو، اتابکان فارس و دوره زندیه است. محور دوم، میراث فرهنگی تاریخی و طبیعی استان فارس، آثار تاریخی نقش برجسته‌های باستانی، آثار ثبت جهانی فارس و بافت تاریخی شیراز را شامل می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس ادامه داد: میراث معنوی شیراز شامل معرفی سومین حرم اهل بیت(ع)، آستان حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) و امامزادگان فارس، آیین‌ها و مراسم مذهبی محرم و صفر، مراسم تعزیه، آیین‌ها و سنت‌های بومی و محلی، فرهنگ اقوام، موسیقی محلی و کوچ عشایر سومین محور است.

ثابت اقلیدی محور چهارم را هنرهای سنتی و آرایه‌های معماری، صنایع دستی، دست‌آفریده‌های تاریخی و معماری، تزیینات بنا و مشاغل دانست و گفت: اسامی برگزیدگان و اهدای جوایز ویژه همزمان با روز اختتامیه جشنواره اعلام می‌شود.

مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی و دبیر جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی نیز در این مراسم با بیان این که از میزبانی شیراز از جشنواره بسیار خرسندم گفت: این جشنواره در سال اول به میزبانی یزد و در دومین سال به میزبانی قزوین برگزار شد و خوشحالیم که شیراز با ظرفیت‌های بی‌نظیر خود میزبان سومین دوره از این جشنواره بین‌المللی است.

علیرضا تابش افزود: این جشنواره دارای بخش‌های متعددی است از عکس، موسیقی و نمایش گرفته تا آثار مکتوب مانند مقاله، ‌شعر،‌ گزارش خبری، آثار تجسمی، سینمایی، تلوزیونی و ... .

وی با بیان این که در بخشی مجزا و تحت عنوان میراث‌بانان آینده شاهد حضور کودکان و نوجوانان در این جشنواره خواهیم بود ادامه داد: همچنین در بخش بین‌الملل شاهد آثاری از جمله عکس و فیلم و مستند از هنرمندان خارج از کشور هستیم که برای جشنواره ارسال کرده‌اند.

دبیر جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی با اشاره به شعار جشنواره «ایران ما میراث ما، میراث ما ایران ما» اضافه کرد: جشنواره در جای جای شهر تاریخی شیراز محتواهای خود را ارئه خواهد داد.

تابش افزود: تاکید ما بر گرد هم آمدن حول محور ایران و درک راز و رمز هویت ایرانیان است که می‌تواند با تولید محتواهای فاخر برای نسل نو جذاب و آموزنده باشد.

وی با بیان این که خبرنگاران هنرمندان روایتگری‌اند گفت: بناست اصالت ایران، فارس و شیراز با آثار هنرمندان به نمایش درآیند و باید فرصتی فراهم کنیم تا این هنرمندان و آثارشان دیده شوند.

مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی بخش مهم میراث فرهنگی را میراث ناملموس عنوان کرد و گفت: تاکید این جشنواره بر نمایش میراث ناملموس است.

تابش تاکید کرد: در حال حاضر باید نگران ذائقه‌سازی برای نسل نو بود در واقع باید محتوای ارزشمند و اصیل ایرانی تولید شود تا نسل جدید را به تاریخ و هویت جذب کند؛ در غیر این صورت خوراک‌های جذاب و فریبنده می‌تواند مسیر فکری نسل جدید را منحرف کند.

وی تصریح کرد: جشنواره میراث فرهنگی از این جهت دارای اهمیت ویژه است که به دنبال رشد آگاهی و سواد میراث فرهنگی است، استعدادها را معرفی می‌کند و حول محور ایران و ارزش‌های تاریخی و فرهنگی کشور می‌چرخد.

دبیر جشنواره افزود: این جشنواره در تلاش است که هنرمندان را در کنار مردم جمع کند در حقیقت یکی از سیاست‌های ما مردمی‌سازی جشنواره نه به صورت شعاری بلکه عملیاتی است چرا که می‌خواهیم مردم از میراث و موزه‌ها برای جذب آگاهی بیشتر بازدید کنند.

تابش با بیان اینکه در این جشنواره از تخت‌جمشید تا موزه حرم شاهچراغ (ع) و سعدیه و حافظیه شاهد حضور هنرمندان خواهیم بود، تصریح کرد: در بخش‌های مختلف شعر و موسیقی تولید محتوا خواهیم داشت همچنین در پردیس هنر شهر آفتاب مجموعه‌ای از آثار سینمایی شرکت کننده در جشنواره نمایش داده می‌شود.

وی همچنین افزود: از ۱۲ تا ۱۸ آبان ماه به مدت یک هفته بازدید از بنا‌های تاریخی میراث فرهنگی رایگان خواهد بود.

به گفته تابش دانش‌آموزان، دبیران تاریخ و والدین می‌توانند از این موزه‌ها بازدید کنند و با نوشتن مطلب و تهیه پادکست و تهیه فیلم وارد مسابقه‌ای شوند که طبق نظر هیئت داوران به بهترین اثر جایزه‌ای تعلق خواهد گرفت.

دبیر جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی از برگزاری نمایشگاه آثار فاخر صنایع‌دستی به منظور ترویج و معرفی صنایع‌دستی به عنوان یک اقتصاد هویت‌بنیان و به عنوان یکی از برنامه‌های این جشنواره در شیراز خبر داد و گفت: این جشنواره پلی بین هنرمندان و میراث‌فرهنگی است.

وی ضمن دعوت از مردم فارس برای بازدید از موزه‌ها و بناهای تاریخی این فرصت را عِده میراث فرهنگی به مردم نجیب فارس خواند.

تابش تصریح کرد: در نمایشگاه صنایع دستی شیراز، صنایع‌دستی و هنرهای سنتی ۱۶ شهر و روستاهای جهانی به نمایش درخواهد آمد در این نمایشگاه صنایع دستی، دو هنرمند حضور خواهند داشت که به صورت زنده و تجربه محور اجرا خواهند کرد تا مردم با فرایند تولید اثر هنری آشنایی بیشتری پیدا کنند.

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی از راه‌اندازی مرکز عرضه محصولات صنایع‌دستی در «گذر حافظ» خبر داد و گفت: مشارکت معنادار هنرمندان از سراسر کشور و ارسال بیش از سه هزار اثر در بخش‌های مختلف این جشنواره از مزیت‌های جشنواره امسال است. از طرفی امسال به لحاظ کیفی در برخی از بخش‌ها، رشد کیفی موثری را در آثار دریافت شده شاهد هستیم و امیدواریم مردم شیراز و مخاطبان جشنواره بتوانند در فرصت چند روزه برگزاری، این آثار را ببینند و درباره آن بحث و گفتگو داشته باشند.

تابش توجه هنرمندان به روایت‌گری خلاقانه در حوزه‌های مختلف میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را یکی از اثرات این جشنواره ذکر کرد و افزود: به بهانه برگزاری این دوره از جشنواره در شیراز، هشت فیلم مستند کوتاه با هدف معرفی هنرمندان صنایع‌دستی استان فارس و به سفارش اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس تهیه و تولید شد.

او در خصوص فهرست فیلم‌های پرتره هنرمندان صنایع‌دستی فارس تصریح کرد: مستند «هفت رنگ» ساخته امین برنجکار، مستند «مانی» ساخته افشین آریافر، مستند «صفر کاری» ساخته بهرام سلمانی، مستند «صدر قلم» ساخته مهدی فلامرزی، مستند «فروزان» ساخته محمد ناصری‌راد، مستند «بازگشت عکس‌ها» ساخته علی بلندنظر ، مستند «میراث دستان ماندگار» ساخته امیر قربانی و مستند «چهل تن» ساخته امین قناد شیرازی آثاری هستند که در این بخش فعالیت می‌کنند.