استاندار فارس: تصمیم‌سازی در آموزش عالی استان علمی، دقیق و مستقل از فشارهای سیاسی باشد

استاندار فارس: تصمیم‌سازی در آموزش عالی استان علمی، دقیق و مستقل از فشارهای سیاسی باشد

استاندار فارس در نشست کارگروه آمایش آموزش عالی استان با تاکید بر لزوم ارتقای سطح تصمیم‌سازی‌ها، خواستار دوری از هرگونه ملاحظه سیاسی و تمرکز بر نگاه علمی و کارشناسی در توسعه آموزش عالی شد.

حسینعلی امیری، در این نشست، با اشاره به جایگاه علمی روسای دانشگاه‌ها به‌عنوان نمایندگان نخبه‌ترین بخش استان افزود: لازم است سطح تصمیم‌سازی‌ها در شورای آمایش آموزش عالی ارتقا یابد و دقت و غنای کارشناسی در این حوزه افزایش یابد.

وی ادامه داد: تصمیمات این شورا باید متفاوت، دقیق و کارشناسی‌محور باشد، چرا که هرگونه انحراف از مسیر علمی، از سوی نخبگان و افکار عمومی پذیرفته نخواهد شد.

او اظهار کرد: آمایش آموزش عالی زمانی کارآمد خواهد بود که بر پایه تخصص، ظرفیت‌های محیطی و خیر عمومی استوار باشد و بتوانیم از مسیر علم، تصمیم‌سازی هدفمند را رقم بزنیم.

نماینده عالی دولت در فارس، ضمن تاکید بر لزوم عبور تمام تصمیم آموزشی از فیلتر سخت‌ترین معیارهای علمی و کارشناسی گفت: تاسیس هر مرکز آموزش عالی یا ایجاد رشته جدید، الزامات و اقتضائاتی دارد که نباید تحت تاثیر فشارهای سیاسی یا احساسات قرار گیرد.

امیری افزود: رسالت ما نسبت به آینده کشور ایجاب می‌کند که با نهایت دقت و استقلال رای در این زمینه عمل کنیم.

وی، با اشاره به چالش‌هایی نظیر کاهش اعضای هیات علمی، محدودیت ظرفیت‌های محیطی، و خطر فروپاشی استانداردهای علمی ادامه داد: مصلحت عمومی حکم می‌کند که در مقابل علم‌فروشی بایستیم و در آموزش عالی رویکردهایی اتخاذ کنیم که علاوه بر افزایش اعتماد جامعه علمی، زمینه‌ توسعه پایدار استان را فراهم آورد.

در ادامه این نشست، مدیران و رؤسای دانشگاه‌ها نیز دیدگاه‌های خود را در زمینه توسعه ساختار آموزش عالی استان مطرح کردند.

فعالیت‌های کارگروه با بررسی پیشنهاد مرکز آموزش عالی استهبان درباره ایجاد رشته‌های جدید آغاز شد و مقرر گردید طرح پایش ظرفیت دانشگاه‌های این شهرستان با دقت بیشتری دنبال شود.

در خصوص مرکز آموزش عالی لار نیز، با تبدیل آن به مجتمع آموزش عالی و راه‌اندازی دو رشته روانشناسی و علوم شناختی موافقت شد.

همچنین، پیشنهاد دانشگاه صنعتی شیراز برای توسعه رشته‌ها مورد بررسی قرار گرفت و با پیشنهاد دانشگاه جهرم برای ایجاد رشته‌های علوم و فناوری کوانتومی و مهندسی هسته‌ای موافقت شد.