معاون وزیر اقتصاد:

کهگیلویه و بویراحمد در مدیریت شرایط جنگی از استان‌های برتر کشور بود

کهگیلویه و بویراحمد در مدیریت شرایط جنگی از استان‌های برتر کشور بود

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد و دارایی گفت: کهگیلویه و بویراحمد در مدیریت شرایط جنگی ازجمله استان‌های برتر کشور بود و مردم این استان نیز با حضور همیشگی خود در صحنه ثابت کردند که همچنان پای کار ایران اسلامی هستند.

محمدرضا دشتی اردکانی پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت در نشست با استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مدیران مجموعه وزارت امور اقتصاد و دارایی در حال سفر به استان‌ها برای بررسی مشکلات، دغدغه‌ها و مسائل هستند تا با بازتاب این موارد به وزارتخانه درباره رفع آنها از مجاری مربوط اقدام شود.

وی ادامه داد: ایجاد پنجشنبه‌های سرمایه‌گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد از اقدامات قابل توجه و شایسته تقدیر است و وزارت اقتصاد آمادگی دارد تا با همکاری معاونت سرمایه‌گذاری با برگزاری جلسات مشورتی در این راستا به استان کمک کند.

یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: در حوزه نفت و گاز، حدود ۲۵ درصد نفت خام کشور در این استان تولید می‌شود که به دلیل کیفیت بالا، عمدتاً صادر شده و سهم قابل توجهی در صادرات دارد. این استان همچنین دومین تولیدکننده گاز کشور است و روزانه حدود ۵۰۰۰ بشکه میعانات گازی تولید می‌کند.

وی ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه گردشگری نیز از ظرفیت‌های کم‌نظیری برخوردار است و بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در آن شناسایی شده که ۷۸۰ مورد از این آثار ثبت ملی شده و برخی نیز دارای ثبت جهانی هستند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در حوزه گردشگری مذهبی حدود ۲۵۰ بقعه و زیارتگاه در نقاط مختلف استان وجود دارد، تصریح کرد: ۵۶ درصد مساحت این استان را جنگل‌ها و ۳۴ درصد را مراتع تشکیل می‌دهد. در مجموع ۹۰ درصد مساحت این استان پوشش طبیعی دارد و سرانه جنگل آن به ازای هر نفر بیش از یک هکتار است.

رحمانی اظهار کرد: سالانه ۲۷ هزار تن ماهیان سردابی در استان تولید می‌شود و با وجود ۲۹۰ مزرعه، این استان در زمره تولیدکنندگان برتر کشور قرار دارد. همینطور معادن ارزشمندی از جمله فسفات، بوکسیت و مس در استان وجود دارد که در صورت رفع برخی موانع، به‌ویژه مسائل زیست‌محیطی، می‌تواند نقش مهمی در توسعه صنعتی کشور ایفا کند.

وی با اشاره به توسعه زیرساخت‌ها پس از انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: بیش از ۹۵ درصد زیرساخت‌های موجود کهگیلویه و بویراحمد پس از انقلاب ایجاد شده و اکنون حدود ۶۵۰۰ کیلومتر راه در این استان وجود دارد اما با این حال، اتصال به شبکه آزادراهی کشور همچنان از نقاط ضعف آن محسوب می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بیش از ۷۰ طرح بزرگ اقتصادی در این استان تعریف شده که برخی از آن‌ها از جمله پروژه‌های پالایشگاهی، پتروشیمی و صنایع معدنی وارد فاز اجرایی شده‌اند.