توصیه های دوستدار دغدغه مند کوه "دلو" شیراز برای حفظ زاگرس

انبوه گیاهان خوراكی و دارویی كه از خوان گسترده دشت و كوهستان های شیراز چیده و در بازارهای این کلان شهر عرضه می شوند شاید ذائقه را تحریك كند اما حتما دل نگران علاقه مندان طبیعت را می آزارد.

توصیه های دوستدار دغدغه مند کوه دلو شیراز برای حفظ زاگرس

اختصاصی خبر جنوب 

از برداشت بی رویه گیاهان دارویی و خوراکی کوهی پرهیز کنید، به گیاهان مجال بذرپاشی و گرده افشانی بدهید

گیاهان خوراکی و دارویی کوهی را ریشه کن نکنید، برداشت بخش‌های میانی و غیر قابل مصرف این گیاهان مانع از تشکیل بذر و رشد سال‌های آتی است

زاگرس مادر ماست با طبیعت زاگرس مهربان باشیم، ۴۵ درصد از آب مصرفی ایران از زاگرس تامین می‌شود

  تاراج گیاهان دارویی و خوراکی کوهی، تاراج سرمایه‌های این سرزمین است

پاغازه، پیچك (سیركوهی)، تره كوهی، گل گاوزبان، ازبوه (آویشن كوهی)، تولیه (پنیرك)، كنگر، كركول، بوره ولی، قارچ دملان، ...از جمله گیاهان بهاره هستند كه به عنوان گیاهان خوراكی این روزها در حجم گسترده از كوه و دشت چیده و در عرضه می شوند.

عرضه و مصرف خوراكی این روییدنی ها ،ادامه روال دیرین همه ساله است كه براساس روال گذشته ، چیدن این گیاهان به عنوان خود و خانواده مصرفی در جریان یك تفرج كوهستانی و بهاری انجام می شد و گاه درسطح محدودی به بازار نیز راه می یافت.

روال تغییر كرده است اكنون بسیاری از بهره برداران در سطح زیاد اقدام به برداشت این گیاهان و فروش و عرضه آن در بازار می كنندكه این برخورد كالایی موجب تاراج و تضعیف رویشگاه ها شده است تا جایی كه دامنه رویش سال به سال تنگ تر و تنك تر و به نظر می رسد با تداوم این روند چند سال دیگر نام این گیاهان تنها به خاطره ای بعید برای گفتن به جوانترها و نسل های بعد مبدل می شوند.